Jerkbait

Dessa beten kallas jerkbait eller jerkbeten på svenska. Vanliga jerkbaits är Big Bandit, Cobbs, Savagear Deviator, Baby Buster och klassiska Buster Jerk. Metoden jerkbaitfiske kom till Sverige under 90-talet från USA. Jekrbait har visat sig vara en oerhört effektiv och framförallt rolig metod för att fånga många och stora gäddor. När jerkfisket ...

Dessa beten kallas jerkbait eller jerkbeten på svenska. Vanliga jerkbaits är Big Bandit, Cobbs, Savagear Deviator, Baby Buster och klassiska Buster Jerk. Metoden jerkbaitfiske kom till Sverige under 90-talet från USA. Jekrbait har visat sig vara en oerhört effektiv och framförallt rolig metod för att fånga många och stora gäddor. När jerkfisket kom till Sverige så slog gäddfisket verkligen igenom, speciellt i landets södra delar.

Hur fiskar man med jerkbait?

Jerkbait fiskas med multirulle och korta styva jerkspön. Lättare jerkbaits kan även fiskas med haspelset. Med det korta styva spöet ger du betet den gången du vill ha just vid det specifika fiskepasset. Du rycker hem betet i olika kombinationer för att få det att gå helt oregelbundet, och inte monotomt som de flesta wobblers gör. Linor som används är i stort sett uteslutande stumma flätlinor. Jerkfisket är fantastiskt roligt och du är väldigt aktiv med spöet. Du kan ge ditt bete en oregelbunden gång vilket vid många tillfällen kan vara otroligt effektivt. Jerkbait är ofta riktigt bra bete för gädda.

Westin Swim Jerk

Swim Jerk från Westin är ett mycket populärt jerkbait. Det är väldigt lättfiskat, du kan veva hem det som en vanlig wobbler, du kan jerka det, du kan använda den vid trollingfiske eller annat. Det fångar dessutom fisk!

Swim Jerk fick sitt genombrott när de kända gäddfiskeguiderna bröderna Andén använde det vid sitt gäddfiske med sina gäster. Även orutinerade gäster som ibland aldrig fiskat tidigare fick fisk på Swim Jerk. Även de rutinerade bröderna Andén fiskade mycket framgångsrikt med detta bete.

 • Westin Swim Jerk är otroligt lättfiskat, kanske det mest lättfiskade på marknaden
 • Mycket effektivt jerkbait
 • Två sylvassa trekrokar borgar för bra krokning vid mothugg

Big Bandit Jerkbait

Big Bandit är ett stort jerkbait. Med sina 19,5 cm är den perfekt för dig som fiskar efter devisen "Stor gädda, stort bete" I rörelsemönster och form är Bandit relativt lik Buster Jerk. De är jerkar som kompletterar varandra då man fiskar dem med liknande teknik. Big Bandit är försedd med rasselkammare och sylvassa trekrokar.

 • Jerkbait Big Bandit finns i många fina förger
 • Försedd med sylvassa trekrokar

Salmo Slider

Salmo Slider var en av de jerkbaits som slog igenom tidigt i Sverige. Salmo är ett polskt varumärke och tillverkar produkter av hög kvalité. Salmo Slider har en hög profil vilket gör att den liknar en braxen i profil. Detta medför att många som fiskar i braxenrika vatten har Slider som favorit. Slaider är dessutom väldigt lättfiskad. Den svänger kraftigt åt sidan vid minsta knyck med spötoppen. Man kan även spinna hem den utan spinnstopp eller tom använda den vid trolling. Slider är dessutom känd för de realistiska färgerna. De har mönster som är fotorealistiska av mört, abborre mfl. Har du inte testat Slider så bör du göra det!

 • Salmo Slider, lättfiskat jerkbait med fotorealistiska färger
 • Mycket populär i vatten med braxen pga. sin höga profil

Baby Buster

Baby Buster är den minsta versionen i Buster Jerkbait-serien. Jerkbaitet har en väldigt lockande sid-till-sid-rörelse med en rejäl bellyflash om du jerkar hem den. Baby Buster jerk fungerar även utmärkt som ett normalt spinn-bete. Lätt jerkfiske blir alltmer populärt och du kan då sikta på andra arter än gädda. Vill du fiska öring, abborre eller andra arter är denna jerk ett bra val. Framförallt jerfiske efter abborre och öring kan vara riktigt kul. Med Babybuster kan du även testa om jerkfiske är något för dig utan att behöva använda jerkutrustning, använd din valiga spinn eller haspelutrustning. Självklart är Baby Buster också effektiv vid gäddfiske. När fisket är riktigt trögt kan gäddan föredra en liten jerk framför en stor. Många tävlingsfiskare använder Baby Buster för att "säkra" några fiskar innan de riktar fisket efter de stora. Med andra ord är jerken ett säkert val.

 • Baby Buster är väldigt lättfiskad även med vanligt spinnspö
 • Passar utmärkt för lätt jerkfiske
 • Försedd med sylvassa trekrokar

Buster Jerk

Jerkbait Buster Jerk är ett lättfiskat jerkbait och levererar mycket fångst vid gäddfiske. Det är få Jerrkbait som har fångat så mycket gädda som Buster Jerk. Buster var succèbetet vid inspelningen av den legendariska gäddfeber. Det fick då genomslag i det svenska gäddfisket och har sedan dess varit den mest populära jerken i Sverige. Buster är så välkänd att många kallar den helt enkelt för jerkbayt. Den är jerkarnas jerk helt enkelt. Den är så lättfiskad att den kan spinnas hem som ett traditionellt bete då den går i vida svängar från sida till sida. Gör gärna spinnstopp så den svänger ut nästan 90 grader åt ena sidan. Det kan vara otroligt effektiv att bryta av de stora rörelserna med ett spinnstopp. Anledningen till att den är så effektiv är bla. att du inte kan misslyckas. Kasta ut den och ta hem den på vilket sätt du vill. Den levererar fisk på de mest varierade tekniker.

 • Buster Jerk är väldigt lättfiskad och har en oregelbunden gång som attraherar gäddor
 • Förmodligen det jerkbait som levererat flest gäddor över 10 kg i Sverige
 • Buster Jerk finns i många fina färger och vikter
 • Försedd med sylvassa trekrokar

Wolfcreek Skinny Wolf

Nu är äntligen plastversionen av Wolfcreek Lures klassiker Skinny Wolf här. Den är mycket lika orginalet i trä men denna version av plast har genom två fasta vikter en stabil gång i vattnet. Skinny Wolf är också utrustad med rasselkammare för att få rätt djupgående och balans i betet. Jerken är helt blyfri och endast rostfria vikter används i tillverkningen.

Skinny Wolf från Wolfcreek Lures är ett mycket hållbart bete då det har extra tjock plast och rostfri genomgående tråd. Skinny Wolf är tillverkad i en av världens främsta fabriker för plastbeten och har därför samma finish som Wolfcreeks träbeten.

Wolfcreek Skinny Wolf är ett mycket lättfiskat jerkbait med en traditionell side-side gång samtidigt som den vickar i glidet. Man kan även vevjerka Skinny Wolf, vilket gör att den funkar även bra till en haspelutrustning. Skinny Wolf finns även som en liten storlek, Skinny Wolf Jr. som är 13 cm lång och väger 46,1 gr. Den större storleken är 18 cm och väger 99,8 gr. Betet är sakta sjunkande och utrustad med trekrok VMC8650.

JW Backlip & Braxlip

Backlip och Backlip Curly är två populära beten från JW Lures som nu finns i plastversion. Den är svensktillverkad i ABS-plast. Rörelsemönstret hos en Backlip påminner om både en wobbler och en jerkbait. Det sjunkande betet bellyflashar och rullar mycket. Perfekt bete för både spinn på grunt vatten, men även trolling.

JW Lures Backlip har en tunn kropp och hög profil men det är den unika skeden längst bak på betet som som ger det den speciella, rullande gången.

Mer
per sida
Visar 1 - 48 av 222 Produkter

888 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.92 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Johan Holmström 2017/04/21

Supersnabbt som vanligt :o)
Besim 2017/04/20
Bästa o Snabbaste
Finns alltid sakerna som man behöver och alltid de senaste produkterna. Snabb levarans
Lars Karlsson 2017/04/20
Fiskedrag
Otroligt snabb leverans och enkelt att beställa. Tyvärr inte speciellt billigt
Per Simonsson 2017/04/19
Kanon som alltid!!
Bra priser..kanonutbud och snabb leverans!! Kan inte begära mer!
Jonas Marcusson 2017/04/19
Lysande
Som vanligt snabb leverans, 2 dagar Luleå-Göteborg. Och alltid det som man beställt.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.45