Haspelrullar

Här hittar du vårt sortiment av haspelrullar. Haspelrullar är just nu den vanligast rullen bland fiskare. Det är en mycket bra fiskerulle, som också är lätt att använda. Har du aldrig använt en haspelrulle, köp en och testa. Du kommer fixa det galant. Haspelrullen har fått sitt namn från den haspel som för linan runt spolen, där linan förvaras m...

Här hittar du vårt sortiment av haspelrullar. Haspelrullar är just nu den vanligast rullen bland fiskare. Det är en mycket bra fiskerulle, som också är lätt att använda. Har du aldrig använt en haspelrulle, köp en och testa. Du kommer fixa det galant. Haspelrullen har fått sitt namn från den haspel som för linan runt spolen, där linan förvaras mellan kasten. Det fina med haspelrullar är att du i stort sett alltid kan byta sida på veven. Det gör du enkelt med fingrarna och är perfekt om kanske din vänsterhänta kompis vill låna din haspelrulle.

Att välja bland haspelrullar

När du ska köpa en ny fiskerulle och det finns många haspelrullar att välja på, så finns det några egenskaper hos den som du kan tänka på. En haspelrulle kan antingen vara fram- eller bakbromsad. Vi säljer i stort sett bara frambromsade haspelrullar, av en enkel anledning, den bromsar bättre. Det är spolen som ska bromsas och med en frambroms är vägen kortare och det blir mindre detaljer som kan gå sönder. Vikten och storleken hos haspelrullar spelar också en ganska stor roll. Man vill att den ska rymma tillräckligt med lina för sitt ändamål, men inte bli för klumpig. Du vill helt enkelt få en bra balans när du håller ditt haspelspö i handen. Antal kullager i en fiskerulle gör att den känns mer kvalitativ och mjuk under vevning. Desto fler kullager desto bättre! Utväxlingen är inte lika viktig, det handlar mer om hur pass mycket lina du vill ta in per vevtag. Är detta viktigt så bör du kolla extra på detta!

Fram eller bakbromsad haspelrulle?

Det är som sagt stor skillnad på fram och bakbroms på haspelrullar. Det finns mest fördelar med frambromsade. De är tex. lättare och mindre vilket gör de smidigare att fiska med. Det gäller bara att vänja sig om man fiskat med en bakbromsad tidigare. En frambromsad haspelrulle har dessutom en broms som ligger direkt på spolen som gör den bättre, jämnare och längre hållbarhet jämfört med en bakbromsad. När du väljer modell kommer dessutom känslan in i bilden. Du skall välja den modell som känns bäst och du tror du kommer att bli nöjd med.

UL-Rullar

Ultralätta haspelrullar eller som de oftas kallas, UL-Rullar blir alltmer populära. De används vid ultralätt fiske sk. UL-fiske. Det är fiske med lätta beten, ofta bara på några gram. Det kan vara skeddrag, spinnare, wobblers, jiggar eller andra typer av beten. UL-Rullen är då anpassad för lätta haspelspön med rekommenderade kastvikte upp till 8-10 gr. De har små spolar anpassade tör tunna linor och är lätta. UL-rullar är med andra ord små, lätta haspelrullar.

Vi har haspelrullar från flera kända varumärken som vi tycker är bra, bl.a. Okuma, Ryobi och Tica. Se nedan om du hittar något som faller dig i smaken!

Okuma Haspelrullar

Okuma haspelrullar finna i många modeller och storlekar, från minsta som ofta används som UL-Rulle vid riktigt lätt fiske eller pimpelrulle till de stora som används vid havsfiske efter exempelvis hälleflundra. Okuma haspelrullar finns från riktigt enkla till de mest avancerade. De är kända för att oavsett prisnivå vara prisvärda, -Du får mycket haspelrulle för pengarna.

  • Okuma Artics RTX

Okuma Artics RTX är en mycket fin haspelrulle med 7 rostfria kullager och 1 glidlager. Artics ger en härlig känsla när du använder den. Den hade kunnat kosta betydligt mer men som många andra modeller från Okuma är de mycket prisvärda.

  • Okuma Ceymar

Okuma Ceymar är en snyggt designad haspelrulle med 7 kullager och 1 glidlager som är fantastiskt skön att fiska med. Hela rullkroppen är rostbeständig. Ceymar finns från storlek 10 som är en sk. UL-rulle för mycket lätt fiske till storlek 55 som är anpassad för havsfiske eller tufft fiske efter stor gädda eller mal.

  • Okuma Raw II FD

Okuma Raw är förmodligen den tuffaste haspelrullen Okuma har. Den är framtagen för riktigt tufft fiske i både sött och salt vatten. Den har bärgat många hälleflundror, har en mycket kraftig broms och är rostskyddsbehandlad. Den har 7 kullager och 1 glidlager som gör den till ett nöja ett fiska med.

  • Okuma Safina Noir

Safina Noir är en av marknadens mest prisvärda haspelrullar. Den har 5 kullager och 1 glidlager. Det gör den mycket skön att fiska med och perfekt för dig som ställer krav på din rulle men inte vill lägga ut så mycket pengar.

Daiwa Haspelrullar

Daiwa är världens största tillverkare av fiskerullar. Det finns en anledning till att Daiwa är så stora. Deras haspelrullar håller en mycket hög kvalité och är prisvärda. De senaste åren har de hoppat över grossister i olika länder och säljer i stället haspelrullar och andra produkter direkt till fiskebutiker.

Mer
per sida
Visar 49 - 96 av 130 Produkter

888 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.92 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Johan Holmström 2017/04/21

Supersnabbt som vanligt :o)
Besim 2017/04/20
Bästa o Snabbaste
Finns alltid sakerna som man behöver och alltid de senaste produkterna. Snabb levarans
Lars Karlsson 2017/04/20
Fiskedrag
Otroligt snabb leverans och enkelt att beställa. Tyvärr inte speciellt billigt
Per Simonsson 2017/04/19
Kanon som alltid!!
Bra priser..kanonutbud och snabb leverans!! Kan inte begära mer!
Jonas Marcusson 2017/04/19
Lysande
Som vanligt snabb leverans, 2 dagar Luleå-Göteborg. Och alltid det som man beställt.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.45