Pimpelfiske

Pimpelfiske kan bedrivas på olika sätt, allt från pimpelfiske efter lake, röding eller torsk med tunga pilkar till supelätt pimpelfiske med mormyska som väger minder än ett halvat gram. Pimpelfisket kan även variera väldigt mycket regionalt. Längst upp i norr är det metertjocka isar med under ett tjockt lager snö. Detta ger självklart sämre sikt för fisken medan tunna blankisar i södra delarna av landet inte stänger ute så mycket ljus. Man kan använda olika typer av blänken och olika tekniker beroende om fisken är på hugget eller inte. Det finna även massor av tillbehör för pimpelfiske som gör att du kan effektivisera just ditt fiske.

Tips för pimpelfiske

Här har vi sammanfattat tips som gör att du blir en bättre pimpelfiskare. Du kan lära dig mer om olika tekniker och varför de är effektiva. Du kan lära dig varför du skall pimpelfiska som du gör vid olika tillfällen. När du blandar dessa tips för pimpelfiske med dina egna erfarenheter kommer du att bli en duktig pimpelfiskare oavsett om du siktar på pimpeltävlingar eller siktar på stora fiskar av en viss art eller bara vill bli en bättre pimpelfiskare.

3 Artiklar i kategorin Pimpelfiske

  • Pimpla med jigg

    Det blir allt mer populärt att pimpla med jigg. Du kan pimpla med de flesta jiggar, men det finns några knep som gör att du kan pimpla ännu mera effektivt. Här kommer några tips!

  • Pimpelfiske med mormyska

    Det finns tre anledningar att testa pimpelfiske med mormyska; det är enkelt, kräver ingen dyr, avancerad utrustnng och framförallt, det är effektivt. Det är en fisketeknik som passar för många arter.


Favoriter

    There are no favorites