Metkrok - Enkelkrok

Här hittar du vårt sortiment av enkelkrok. Vi har enkelkrokar från märken som Gamakatsu, Eagel Claw, Drennan, Owner och Kamasan. Metkrok, som det även kallas, är mycket populärt vid just mete- och pimpelfiske. Det finns riktigt många varianter och modeller av enkelkrok.

När du ska köpa enkelkrok kan det vara bra att veta att ju tjockare och kor...

Här hittar du vårt sortiment av enkelkrok. Vi har enkelkrokar från märken som Gamakatsu, Eagel Claw, Drennan, Owner och Kamasan. Metkrok, som det även kallas, är mycket populärt vid just mete- och pimpelfiske. Det finns riktigt många varianter och modeller av enkelkrok.

När du ska köpa enkelkrok kan det vara bra att veta att ju tjockare och kortare skaft desto starkare krok.

Enkelkrok/metkrok

Enkelkrokar finns i många olika modeller och kallas ibland även metkrok. Vilken modell av enkelkrok du skall använda beror på vilken typ at fiske du skall använda kroken till. Det finns modeller för vanligt mete, sk. metkrokar. Dessa har ibland hulling på skaftet för att hålla masken på plats. Det finns speciella krokar för maggot, sk. maggotkrokar. Dessa används framförallt till pimpelfiske. Det finns även krokar anpassade för dropshotfiske, offsetkrokar för jiggar och speciella krokar för fiske med deg.

  • Enkelkrok för mete, sk. metkrok
  • Krokar för dropshot tackel
  • Maggotkrokar
  • Degkrokar

Cirkelkrok

Owner Mutu Light Cirkelkrok är en slags enkelkrok som är speciellt utformad för att inte kroka fisken i svalget, utan perfekt i fiskens mungipa.

Tanken med en cirkelkrok är att även om kroken sitter i svalget på fisken ska den dras ut till fiskens mungipa. Då skaftet av kroken kommer utanför munnen skapas en vinkel som gör att kroken vrider på sig och fastnar i fisken. När du använder cirkelkrok ska du inte göra mothugg utan endast mjukt veva fast fisken, så kroken appliceras i fiskens mungipa. Cirkelkrok kan användas till alla fiskar och används framförallt vid passivt fiske, typ mete.

Metkrok

Metkrokar är oftast olika varianter av enkelkrok. Den klassiska metkroken är en modell med hulling på skaftet för att hålla kvar masken. Den kroken har funnits i många många år. Den används fortfarande av många och fungerar precis lika bra som för många många år sedan. Även metkrokar har självklart haft en utveckling och många effektiva modeller finns i dag. Det finna metkrokar som är små men samtidigt väldigt vassa och stadiga. Det finns metkrokar med långt skaft sk. Aberdeenkrok.

  • Metkrokar finns i många olika modeller och varumärken
  • Mustad, Gamakatsu, Owner och Kamasan metkrokar
  • Modeller som Aberdeen och den klassiska med hulling på skaft
Mer
per sida
Visar 97 - 118 av 118 Produkter

1522 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Josefin 2019/07/26
Snabb leverans
Snabb leverans och fina produkter som levererades i förväntad kvalité!
Glenn Westling 2019/07/26
Snabb leverans
Dock långsam leverantör av Pesa vobblern.
Johan Nyberg 2019/07/26
Blixtsnabb leverans!
Snabb leverans och bra produkter!
Jonas Fredin 2019/07/26
Enastående Suverän
Kan inte bli bättre. Snabbt-enkelt- bra feedback. Exakt en sån butik man önskade att man hade i...
Leif Pihl 2019/07/24
Bara positivt+++++
Snabb leverans, bra kontakt och service!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50