Helsport

Helsport är ett norskt familjeföretag grundades 1951. Vi har utvecklat våra första sovsäckar redan 1954 och vår första tält 1957. Världens första tunneltält var vi som infördes 1970, och eftersom vi har flera internationella normer under utveckling. Det är med stolthet som vi fick vår första design award så tidigt som 1968 och så sent som 2012.

Idag är vi anses Skandinaviens ledande tält och sovsäck tillverkare, vår historia berättar lite om vägen här:

1951 - Arild Helliksen etablerer Helliksen Sport. Dette var navnet på selskapet frem til det i 1974 ble endret til et aksjeselskap og tok navnet Helsport AS.

1954 - De första egenutvecklade sovsäck modeller är tillverkade, och Helsport etablerat varumärke med sin egen logotyp

1957 - De första Helsport tält utvecklas. Pojken i vänster är Stein Helliksen, chef för Helsport idag.

1964 - Från början hade Helsport huvudsakligen produkter för camping användning, men detta ändrades 1964 när vi kom i kontakt med Arne Naess senior som planerade en norsk klättring expedition till Tirich Mir i Himalaya. Detta var början på en fullständig omstrukturering av Helsports produkter. till expeditionen utvecklades revolutionerande Lätta ner sovsäckar.

1968 - inspirerad av expeditionen mil1988 - Det handlade om att gå dåligt för Aslak Aastorp och Øyvind Vadla i sitt försök att nå en av världens mest otillgängliga berg, Cerro Torre, men trots en våldsam snö och is laviner stod äntligen på toppen.jö som skapats Helsport en av världens första lätta tält, och var det första företaget norr om Dovre vi fick Norsk Design Award för Mountain tält Nylon. samtidigt som vi utvecklat expedition jacka och byxor med vaddering.

1970 - en prototyp av världens första tunneltält testat på en expedition i Himalaya med den norska klättrare Trond Aas spetsen!

1971 - Världens första tunneltält introducerades på marknaden på SPOG mässan i Tyskland. Det finns inte många företag skänkt för att skapa en världsnyhet om att de utbildnings sätter standarden för tält utveckling under så många årtionden.

1979 - Genom innovation fortsätter vi att sätta innovativa internationella standarder i tält, och vi var de första bland annat tält med stor absid / camp lösning.

1986 - Børge Ousland, Agnar Berg och Jan Ertsås beslutat att inte bara att följa i hans skidspåret 1888, men att överträffa honom, åtminstone på avstånd, och korsade Grönland på skidor och fallskärmar stödet. Denna expedition var Ousland första och början av en långvarig samarbete med Helsport.

1993 - Vid 06:00 på morgonen av den 7 januari 1993 nådde Erling Kagge 90 ° söderut och blev inbjuden till den amerikanska pole basen efter att ha vandrat 1,319 km ensam i 50 dagar. en av de första stora norska expeditioner vi har gått igenom.

1994 - Den 22 april 1994 nådde Borge Ousland sitt mål att vara den första att ha gått ensam till Nordpolen utan hjälp. Denna prestation kommer alltid stå som etsade i polar historien som en av de största bedrifter.

1996 - Införandet av en helt ny sovsäck serien, baserat på flera års nära dialog med de aktiva användarna. Ny passform, nya komprimeringsfunktioner och nya uppgifter gjorde Alta snabbt till en testvinnare, och det är våra mest populära modeller även i dag.

1996 - Vi deltog i världens längsta skidexpedition med Torry Larsen och Rune Gjeldnes. 2928 km utan proviantera i 86 dagar.

1996 – Dette var også året vi satte nok en ny standard for teltutvikling, og vi lanserte verdens første stangkopp.

1996 - Vi lanserar vår första Lavvu, Tana. Flera av våra tält har sedan klättrat till toppen i många konsumenttester.

1997 - Världens lättaste och mest kompakta 3-manna tält, Rondane, lanserades 1997 och blev en omedelbar succé.

1999 - Vi introducerar Svalbard 3, vårt flaggskepp och testvinnare i flera år. Förmodligen tältet som har tillbringat mest tid på expeditionens medlemmar på väg till Nordpolen. eftersom det har utvecklats till en serie av tält för tuffa vinterbruk och expeditioner.

2000 - efter flera års samarbete med olika expeditioner vi introducerar Arctic super, 01:03 delade sovsäck för användning under extrem kyla ner till - 55 ° C under längre perioder. 3 väskor i en!

2003 - Børge Ousland och Thomas Ulrich var först i världen med att korsa transpatagoniske glaciären i Sydamerika utan proviantera. En annan expedition som ger oss värdefull återkoppling för ytterligare produktutveckling.

2004 - Införande utvecklat Jerven och vår första ryggsäck samling.

2005 - som Rondane var 1997 väcker Fjellheimen stor uppmärksamhet. Vi har lyckats förbättra relationen mellan vikt och inre volym med mer än 20%. mer utrymme, mindre vikt!

2006 - nordpolen by Night är namnet på en av de tuffaste expeditioner som någonsin genomförts. Borge Ousland och Mike Horn går till Nordpolen i vinter på den kallaste tiden och i totalt mörker. Vi får testat igen våra tält och sovsäckar under de mest extrema förhållanden tänkbara. Glädjen var stor när de nått målet på ett säkert sätt!

2006 - Kläder förbli en del av vårt sortiment, och en hel del spännande utveckling i sovsäckar alla utgör grunden för nya spännande turjakker - och byxor.

2009 - Vi är med Petter Nyquist och Lars Oma Erichsrud till toppen av Mount Everest. 

2010 - Vi lanserar Huldreheimen, en helt ny sovsäck koncept för kvinnor, baserad på uppslaget tester och forskning i samarbete med Sintef och flickor i Baffin Babes lång.

2010 - Baserat på den mycket populära lavvoen Varanger, lanserar vi Varanger Camp, en ny unik lavvu tält / camp lösning.

2010/2011 - Det var med stolthet och ödmjukhet som vi fick Design Award från Norsk Designråd två år i rad, för sovsäckar Huldreheimen och Kongsfjorden. Vi hänvisar till oss själva och andra som vi är fortfarande i framkant av utvecklingen, över 40 år efter att vi fick vår första pris.

2011 - med sina 0,85 kg sätter Ringstind Super en helt ny standard för lätta tält och får en omedelbar testvinnare. samma material och lösningar gör att vi år efter att ha skapat en hel del uppmärksamhet när vi lanserar Fjellheimen Super Light 3 Camp, en 3-personerstält under 2 kilo!

2011/2012 - Det är jubileumsår på Sydpolen, och flera expeditioner ger oss förtroende genom att ta oss på en resa. Den officiella jubileums expedition med Stein P. Aasheim och Vegard Ulvang spetsen går i Roald Amundsen fotspår. Aleksander Gamme bedriver resa / avkastning sydpol - världens längsta skidexpedition, ensam, utan stöd.

2012 - efter långsiktig utveckling lång och samarbete med Børge Ousland vi lanserar expeditionstält Patagonien. Den första i en serie Ousland produkter, med nya och unika detaljer.

2013 - Vi lanserar jag; en serie av klätterutrustning som är lättare, mer flexibel och lättare att använda än någonsin!

2014 - Super serie expansion med ytterligare två modeller, och är nu ett komplett utbud av några av världens lättaste tält i sina kategorier.

Helsport Tält

Norska Helsport utvecklar och tillverkar tält. De ligger i framkant inom utveckling av nya högkvalitativa tält. De samarbetar med flertalet professionella äventyrare och friluftsmänniskor världen över. Detta medför att helheten på tälten ända ned till små detaljer är väl beprövade, utvecklade och producerade av människor som brinner för friluftsliv. Många av deras modeller används av expeditioner och äventyrare från hela världen. När kraven är så höga de kan vara blir valet oftast ett tält från Helsport. Här är några modeller av 4-säsongerstält från Helsport:

  • Helsport Fjellheimen X-Treme 3 och 4-Camp är ett vintertält som har en utmärkt kombination av låg vikt, kompakt förpackningsvolym och en hög kvalité
  • Helsport Reinsfjell X-Treme 2 är ett 2-mannatält med låg vikt, gott om utrymme och perfekt för användning vintertid
  • Helsport Himalaya 2 är ett lätt och flexibilt tält för expeditioner. Fungerar mycket bra som vintertält och har tre ingångar
  • Helsport Svalbard High 3, 5 och 6-Camp är ett extremtält, som mest troligt är ett av de tält med mest erfarenheter av tuffa expeditioner.
  • Helsport Patagonia 3 är det ultimata expeditionstältet som är utvecklat tillsammans med Børge Ousland.

Mer
Visar 1 - 2 av 2 Produkter

1440 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Mathias Bergling 2019/01/03
Jättebra!
Bra kommunikation och Snabb leverans!
Elisabeth 2019/01/03
Toppbetyg!
Kanonbra, enkelt att beställa, snabb leverans!
Martin Stenhaugen 2018/12/27
Oerhört snabb leverans
Alltid snabb med leveransen.
Lasse Modd 2018/12/26
Snabbt och bra
Lätt att handla och snabb och bra leverans. Enda nackdelen är samarbetet med Klarna. Bra att...
Sören Johansson 2018/12/25
50-lapp
Bra o snabb leverans!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50