Test: Spö till fjällfiske

Vi på Miekofishing.se testar hela tiden delar av vårt sortiment för att hitta extra bra produkter. Här finner ni våra tester av spön som lämpar sig till fjällfiske.

Jag ville ha ett haspelspö för lätt fiske med jiggar, spinnare, små wobblers och skeddrag ämat för fjällfiske. Jag kände och klämde på många olika innan valet föll på Black Savage 7,5 fot med rek. kastvikt på 5-20 gr.

Fjällfiske med spö SG Black Savage

Första testen blev en veckas fiske i fjällen. Egentligen är spöet lite kort för fiske på kalfjäll där man ofta vill kasta långt ut i sjöarna. Trots detta var jag otroligt nöjd. Jag kastade mycket längre än jag trodde. Den rekommenderade betesvikten på 5-20 gr känns bra. Går man under 5 gr på betet blir spöet lite "pinnigt" och går man över 20 gr känns det lite "svampigt" vid kasten. Black Savage har en skön aktion som jag skulle definera som “toppaktion”. Fördelen med denna typ av aktion är att man kastar långt med den känsliga toppens spänst. Vid mothugg har spöet dessutom ryggrad att kroka fiskarna perfekt även om man har lång lina ute. Ytterligare en fördel med denna typ av aktion är att man känner minsta stöt på betet. Ett spö med medium eller helaktion har en tendens att man känner små stötar på betet sämre. Den mjuka långa aktionen dämpar helt enkelt de små stötarna fisken kan ge betet. Med rullfästet skruvar man nedre delen av handtaget så rullen sitter. Det fungerar mycket bra och rullen sitter verkligen fast och jag har inte upplevt att rullen lossnar efter en stunds fiske. Spöet har hela 9 st spöringar inklusive toppögla. Det ger en jämn belastning över hela klingan och märks verkligen vid drillning av fisk.

Black Savage haspelspö för fjällfiske

Jag har efter fjällfisket använt mitt Black Savage vid fiske från båt och fiskekajak. Spöet är med sin längd smidigt och lätt att håll koll på både från en båt och en fiskekajak med begränsade utrymmen. Lägger man till kastlängden så har man ett perfekt allroundspö för de flesta typer av fiske med beten upp till 20 gr. Black Savage är 2-delat, har en transportlängd på 117 cm och väger endast 105 gr. Klinga, rullfäste och spöringar är av hög kvalité. Spöfodralet är av modell "ready to fish", du kan alltså ha rullen på spöet även i fodralet. Black Savage är ett prisvärt allroundspö som fungerar bra även för dig som ställer höga krav på ditt haspelspö. Läs mer om detta fina fjällfiskespö.

Kategorier: Fjällfiske , Recensioner

Dela

2067 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Anna Arlt 2020/07/04
Nöjd!
Nöjd och glad med allt, både prylar och service!
Lennart... 2020/07/03
Kanon
Snabbt och precist. Precis som jag vill ha
Kent Sjölund 2020/07/03
Recention
Bra priser och snabb leverans
Jan-Erik Alloh 2020/07/03
Bra service
När alla produkterna inte fanns hemma ,så ringde dom upp direkt och meddelade! Snabb leverans!
Ulf Andersson 2020/07/03
King
Lite svårt att recensera när jag inte fått grejorna än.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50