Trolling

Trolling är ett begrepp på fiske då man använder sig av båtens framfart för att fiska betet. Man varken kastar ut eller vevar in betet. Trolling, dragrodd, trollingfiske, ro drag eller vad man än vill kalla det.

Trollingfiske

Trollingfiske är en mycket effektivt fiskemetod då man hela tiden har betet i vattnet och det är även möjligt att använ...

Trolling är ett begrepp på fiske då man använder sig av båtens framfart för att fiska betet. Man varken kastar ut eller vevar in betet. Trolling, dragrodd, trollingfiske, ro drag eller vad man än vill kalla det.

Trollingfiske

Trollingfiske är en mycket effektivt fiskemetod då man hela tiden har betet i vattnet och det är även möjligt att använda fler än ett spö samtidigt. Man kan därigenom täcka en stor yta när man fiskar. Man fiskar dessutom med flera olika beten för att se vad som är effektivt just den dagen. Man varierar även djupet på de beten man använder och ser då på vilket djup fisken står.

Utrustning för trolling

Trolling kan man göra hur enkelt och hur avancerat som helst, allt ifrån att ro med varsitt handhållet spö, till att installera all möjlig elektronik på stora båtar och montera spöhållare, djuprigg och mast för planerboard eller använda sig av sidoparavaner och många spön. Beten till trollingfiske kan variera mycket, men det vanligaste är wobbler och skeddrag, men även jigg blir allt mer populärt. Pluggar och löskallar är också populära beten. Framför dessa kan man placera en flasher för extra effekt.

Djuprigg

Med en djuprigg får du ner ditt bete till valt djup. Djupriggen sitter monterad i båten och har en kraftig wire ner till ett trollinglod. Lodet tar ned ditt bete till det djup du valt. På den kraftiga wiren har du linutlösare där du fäster linan till spöet. Låt betet simma någon meter bakom linutlösaren. På så sätt kan du fiska ditt bete mycket djupt utan bly på linan framför betet.

  • Easy Catch djuprigg

Spöhållare

Spöhållare är en viktig detalj vid trollingfiske. Det finns många olika varianter att välja på beroende på hur du fiskar. De som har många spön när de trollar väljer ofta spöhållare som står rakt upp. Då ryms många spön på liten yta i båten. Dessa spöhållare är också mycket bra vid transport med båten. Spöna står stabilt i spöhållaren utan att hoppa i båten och riskera att skadas. Om du använder få spön spelar valet av spöhållare mindre roll. Då kanske du tom. håller spöet i handen. Det brukar vara det mest spännande då du känner hugget direkt.

  • Wiggler Spöhållare i metall
  • Portabel spöhållare för båt
  • Easy Catch Spöhållare
  • LMP Spöhållare
  • Spöhållare för 3 eller flera spön

Sidoparavan

Sidoparavaner är mycket bra vid trollingfiske. De håller dina beten åt sidorna av båten så länge du har fart. När fisken hugger löser linan ut och paravanen åker ner mot betet. Det är därför viktigt att ha någon form av stopper en bit upp på linan. Annars kan paravanen lätt slå mot fisken så den lossnar. Som stopper används ofta en gummipärla. Sidoparavaner skall vara dimensionerade beroende på storleken på bete. Ett stort bete som gör mycket motstånd i vattnet kräver en paravan som drar mer åt sidan än ett litet bete med litet motstånd i vattnet. Det är en stor fördel om paravanerna har någon typ av signalfärg så de synd bra i vattnet. Om man fiskar i mörker kan man med fördel fästa en lysstav på varje paravan.

  • Black Beast Sidoparavan
  • Savage Gear MP Sidoparavan
  • Sidoparavan Ghost SupraCruz

Djupparavan

Med Djupparavaner får du ned ditt bete på djupet väldigt enkelt. De finns i olika storlekar och vikter beroende på hur djupt du vill fiska. En annan enkel lösning att få ned sitt bete är att fästa ett päronsänke med gummisnodd på linan. Då kan du enkelt byta vikt eller helt ta bort sänket genom att rycka av gummisnodden. Oavsett om du väljer djupparavan eller päronsänke i gummisnodd bör du ha minst 150 cm till ditt bete för att inte påverka gången.

Mer
per sida
Visar 1 - 48 av 85 Produkter

831 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.92 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Kent Johansson 2017/03/30
Nöjd kund
Snabb leverans, bra hemsida.
Kjelle 2017/03/30
Kanoners!
Allt flöt på hur bra som helst! Bästa spöpackningen jag sett, inte ens PostNord skulle kunna...
Magnus Gidlund 2017/03/29
Kanon ställe att handla på !!!
Kanon ställe att handla på och sinnesjukt snabb leverans.
Patrick 2017/03/29
Snabbt
Snabbt bra o billigt!
P-G Holmström 2017/03/29
Kanon
Supersnabb service och bra grejor

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.45