Havsfisketackel

Havsfisketackel finns i många olika varianter. Du kan tillverka dem själv eller beställa färdiga tackel här. Det finns en rad olika havsfisketackel för arter som torsk, rödspätta eller plattfisk.

Tackel för betesfisk

Här hittar du olika havsfisketackel för betesfisk. Fiske med betesfisk kan ofta vara väldigt effektivt oavsett om du fiskar häll...

Havsfisketackel finns i många olika varianter. Du kan tillverka dem själv eller beställa färdiga tackel här. Det finns en rad olika havsfisketackel för arter som torsk, rödspätta eller plattfisk.

Tackel för betesfisk

Här hittar du olika havsfisketackel för betesfisk. Fiske med betesfisk kan ofta vara väldigt effektivt oavsett om du fiskar hälleflundra eller stor torsk. Vissa perioder kan det vara det enda som fisken hugger på. De ratar helt enkelt konstgjorda beten som jiggar eller pilkar.Då gäller det att presenter fiskens naturliga föda i stället. Den är för många stora havsfiskar betesfisk i form av sill, sej, kolja, makrill eller andra beten. Feta fiskar som makrill eller sill doftar mer än mindre feta betefiskar. Det gör att de feta ofta fiskar bättre. Ett tips är att tackla betesfisken bakvänd så den driftar genom vattnet med stjärten först. Den får då ett rörelsemönster som ofta triggar rovfisken. Den beter sig dessutom onaturligt vilket gör att den skiljer sig från de andra betesfiskarna i vattnet. Det är ofta avikande rörelsemönster rovfiskar letar efter när de väljer byte. Vill du göra just din betesfisk ännu mer attraktiv bör du spraya den med doftmedel. Då kan du få en riktig magnet för stora rovfiskar som hälleflundra och torsk.

Tackel för plattfisk

Tackel för plattfisk bör agnas med en liten fiskbit eller sandmask. De kan även prepareras med någon typ av doftmedel för att göra betet extra attraktivt. Tackel för plattfisk bär fiskas långsamt. Antingen genom att det får ligga still på botten någon minut för att tas hem någon meter men någon minuts mellanrum. Det kan även driftfiskas långsamt. Det viktiga då är att driften går långsamt och att man har i stort sett oavbruten bottenkontakt. Plattfisk kan man leta på sandbotten och djup ned till 30-35 meter, ibland ännu djupare. Det är ett polpulärt fiske från land när det blåser för mycket för att ge sig ut med båt. Plattfisk är roligt att fiska med lättare utrustning och man bör testa riktat fiske. Det är värt att lägga någon dag på det ibland. Använd då gärna ett tackel för plattfisk.

  • Halibut Anti Twist, Westins tackel för betesfisk. Finns i vikter upp till 450 gr.
  • Nordic Big Game Fish Rig från Savage Gear. Perfekt för dig som fiskar hälleflundra eller torsk med betesfisk.
  • Tackel för plattfisk, perfekt att fiska som bottenmete eller långsamt driftande.
Mer
Visar 1 - 8 av 8 Produkter

1811 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
David Hoodless 2020/04/04
Wobblers
Mycket bra sortiment med ultra snabbt leverans. Mycket nöjda!!
James Wallen 2020/04/03
Spinnare
Det gick snabbt och smidigt att få hem paketet. Första gången jag beställt varor från er , blir...
Tobias 2020/04/02
Snabb service
Mycket snabb service. Fick allt jag beställde redan dagen efter jag beställt.
Berth 2020/04/01
Snabb leverans och kvalitetsaker
Riktigt snabb leverans och bra kvalitet på grejer.
Stefan E i Sala 2020/03/31
Snabb och korrekt leverans
Snabb leverans och allt med som det skulle, bara hoppas att fiskelyckan blir lika bra som...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50