Haspelrullar

Här hittar du vårt sortiment av haspelrullar. Haspelrullar är just nu den vanligast rullen bland fiskare. Det är en mycket bra fiskerulle, som också är lätt att använda. Har du aldrig använt en haspelrulle, köp en och testa. Du kommer fixa det galant. Haspelrullen har fått sitt namn från den haspel som för linan runt spolen, där linan förvaras m...

Här hittar du vårt sortiment av haspelrullar. Haspelrullar är just nu den vanligast rullen bland fiskare. Det är en mycket bra fiskerulle, som också är lätt att använda. Har du aldrig använt en haspelrulle, köp en och testa. Du kommer fixa det galant. Haspelrullen har fått sitt namn från den haspel som för linan runt spolen, där linan förvaras mellan kasten. Det fina med haspelrullar är att du i stort sett alltid kan byta sida på veven. Det gör du enkelt med fingrarna och är perfekt om kanske din vänsterhänta kompis vill låna din haspelrulle.

Att välja bland haspelrullar

När du ska köpa en ny fiskerulle och det finns många haspelrullar att välja på, så finns det några egenskaper hos den som du kan tänka på. En haspelrulle kan antingen vara fram- eller bakbromsad. Vi säljer i stort sett bara frambromsade haspelrullar, av en enkel anledning, den bromsar bättre. Det är spolen som ska bromsas och med en frambroms är vägen kortare och det blir mindre detaljer som kan gå sönder. Vikten och storleken hos haspelrullar spelar också en ganska stor roll. Man vill att den ska rymma tillräckligt med lina för sitt ändamål, men inte bli för klumpig. Du vill helt enkelt få en bra balans när du håller ditt haspelspö i handen. Antal kullager i en fiskerulle gör att den känns mer kvalitativ och mjuk under vevning. Desto fler kullager desto bättre! Utväxlingen är inte lika viktig, det handlar mer om hur pass mycket lina du vill ta in per vevtag. Är detta viktigt så bör du kolla extra på detta!

Fram eller bakbromsad haspelrulle?

Det är som sagt stor skillnad på fram och bakbroms på haspelrullar. Det finns mest fördelar med frambromsade. De är tex. lättare och mindre vilket gör de smidigare att fiska med. Det gäller bara att vänja sig om man fiskat med en bakbromsad tidigare. En frambromsad haspelrulle har dessutom en broms som ligger direkt på spolen som gör den bättre, jämnare och längre hållbarhet jämfört med en bakbromsad. När du väljer modell kommer dessutom känslan in i bilden. Du skall välja den modell som känns bäst och du tror du kommer att bli nöjd med.

UL-Rullar

Ultralätta haspelrullar eller som de oftas kallas, UL-Rullar blir alltmer populära. De används vid ultralätt fiske sk. UL-fiske. Det är fiske med lätta beten, ofta bara på några gram. Det kan vara skeddrag, spinnare, wobblers, jiggar eller andra typer av beten. UL-Rullen är då anpassad för lätta haspelspön med rekommenderade kastvikte upp till 8-10 gr. De har små spolar anpassade tör tunna linor och är lätta. UL-rullar är med andra ord små, lätta haspelrullar.

Vi har haspelrullar från flera kända varumärken som vi tycker är bra, bl.a. Okuma, Ryobi och Tica. Se nedan om du hittar något som faller dig i smaken!

Hur servar jag min haspelrulle?

Det är viktigt att du servar din haspelrulle med jämna mellanrum. Ha som regel att i alla fall gå igenom din rulle efter varje säsong. Här besriver vi hur du enkelt servar din haspelrulle steg för steg.

1. Lossa på den gängade skruven där du reglerar bromsen och lyft bort spolen. Är din rulle bakbromsad är det ofta en knapp som håller spolen på plats. Torka bort gammalt fett och smuts från både spolen och området runt spolaxeln med en trasa. Därefter lägger du på lite rullfett på spolaxeln. På insidan av den gängade skruven som håller spolen på plats lägger du på lite rullolja. Fäst sen spolen och skruva fast den med "bromsskruven"

2. Nu är det dags för veven. Tag försiktigt bort den från rulle. Rengör den försiktigt från gammal olja och fett med en ren trasa. Lägg på lite rullfett där veven går in i rullkroppen. Lägg även på fett på motsatta sidan där skruven för att hålla veven på plats sitter. Därefter droppar du på lite rullolja där veven du kan vika veven i transportläge och på i fästet för vevkoppen. Sätt därefter på veven igen och skruva åt.

3. Nu är det dags för själva bygeln. Rengör den från gammalt fett och smuts med en trasa. Droppa därefter nogra droppar rullolja där du viker upp bygeln. Droppa även på några droppar olja där själva lintrissan sitter.

4. Nu har du gjort en enkel service på din haspelrulle. Det är viktigt för att din haspelrulle skall hålla under många fiskepass.

Hur förvarar jag min haspelrulle?

Din rulle mår bäst av att vara i en torr och varm miljö så den inte är fuktig. Ha därför som regel att du tar in din rulle i rumstemperatur när du inte fiskar. Om den står utomhus eller i ett garage bildas lätt kondens vid temperaturskiftningar och på sikt kan rullen rosta och skadas på andra sätt. Ha även som regel att du släpper på bromsen. Om bromsen ligger på kraftigt kan det påverka rullens broms på sikt. Med dessa enkla tips kan du enkelt förlänga livet på din haspelrulle.

Okuma Haspelrullar

Okuma haspelrullar finna i många modeller och storlekar, från minsta som ofta används som UL-Rulle vid riktigt lätt fiske eller pimpelrulle till de stora som används vid havsfiske efter exempelvis hälleflundra. Okuma haspelrullar finns från riktigt enkla till de mest avancerade. De är kända för att oavsett prisnivå vara prisvärda, -Du får mycket haspelrulle för pengarna.

  • Okuma Artics RTX

Okuma Artics RTX är en mycket fin haspelrulle med 7 rostfria kullager och 1 glidlager. Artics ger en härlig känsla när du använder den. Den hade kunnat kosta betydligt mer men som många andra modeller från Okuma är de mycket prisvärda.

  • Okuma Ceymar

Okuma Ceymar är en snyggt designad haspelrulle med 7 kullager och 1 glidlager som är fantastiskt skön att fiska med. Hela rullkroppen är rostbeständig. Ceymar finns från storlek 10 som är en sk. UL-rulle för mycket lätt fiske till storlek 55 som är anpassad för havsfiske eller tufft fiske efter stor gädda eller mal.

  • Okuma Raw II FD

Okuma Raw är förmodligen den tuffaste haspelrullen Okuma har. Den är framtagen för riktigt tufft fiske i både sött och salt vatten. Den har bärgat många hälleflundror, har en mycket kraftig broms och är rostskyddsbehandlad. Den har 7 kullager och 1 glidlager som gör den till ett nöja ett fiska med.

  • Okuma Safina Noir

Safina Noir är en av marknadens mest prisvärda haspelrullar. Den har 5 kullager och 1 glidlager. Det gör den mycket skön att fiska med och perfekt för dig som ställer krav på din rulle men inte vill lägga ut så mycket pengar.

Daiwa Haspelrullar

Daiwa är världens största tillverkare av fiskerullar. Det finns en anledning till att Daiwa är så stora. Deras haspelrullar håller en mycket hög kvalité och är prisvärda. De senaste åren har de hoppat över grossister i olika länder och säljer i stället haspelrullar och andra produkter direkt till fiskebutiker.

Mer
per sida
Visar 1 - 48 av 84 Produkter

2317 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Tomas Hansson 2020/09/23
fiske
mycket bra snabb leverans ska handla mera hos er
Peter Persson 2020/09/23
Nöjd kund
Bra service och snabb leverans
Ingeborg 2020/09/22
Snabb handläggning
Bra varor till vettigt pris. Paketet i min hand 24 timmar efter beställning
Andreas Nilsson 2020/09/22
Beställde fiskedrag
Har inget alls att klaga över. Supersnabb service och leverans. Beställde kl 11 en tisdag och...
Östen Larsson 2020/09/22
Beställning
Första gången jag har beställt varor och det var snabbt och bra levererat och bra priser. Kommer...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50