Vibrax spinnare

Vibrax Spinnare är en riktig klassiker, de flesta har en eller flera av dessa fantastiska spinnare i sina draglådor. Den har funnits med länge och frågan är om den inte blir bättre med åren. Hur som helst är det en riktigt populär spinnare som levererar abborre, harr, öring, röding, regnbåge mm. Det flesta arter egentligen! Vid fjällfiske i Norr...

Vibrax Spinnare är en riktig klassiker, de flesta har en eller flera av dessa fantastiska spinnare i sina draglådor. Den har funnits med länge och frågan är om den inte blir bättre med åren. Hur som helst är det en riktigt populär spinnare som levererar abborre, harr, öring, röding, regnbåge mm. Det flesta arter egentligen! Vid fjällfiske i Norrbotten är Vibrax spinnare en av de vanligaste spinnarna. Av någon anledning har den blivit populär och det håller i sig år efter år. Det är egentligen en ganska enkel spinnare men den används flitigt och de beten som får tid i vattnet brukar leverera fisk. Det är få fiskare som ger sig upp till fjällen utan några Vibrax i draglådan. Den är så inkörd att vissa kunder tom. kallar alla spinnare för Vibrax.

Vibrax spinnare

Vibrax spinner mycket bra i vattnet, även vid låga farter. Den har inga problem i strömmande vatten heller. Det som är unikt med Vibrax är att den ger ifrån sig extra mycket vibrationer, alltså ljudvågor, under vattnet. Det är den unika kroppen som är formad som en "klocka" som ger dessa ljudvågor tillsammans med skeden som snurrar även vid låg fart på spinnaren. Detta lockar på fisken och triggar den till att hugga. Vibraxen finns i mycket fina och originella färger. Olika storlekar, från väldigt små till ordentligt stora. Har du inte testat Vibrax spinnare bör du verkligen göra det!

  • Vibrax har en unik kropp som ger ifrån sig vibrationer i vattnet
  • Försedd med vass trekrok av hög kvalité
  • Finns i många storlekar och färger
  • Mycket effektiv på de flesta arter

Hur fiskar jag med min Vibrax Spinnare?

När du fiskar med din Vibrax spinnare låter du den sjunka till botten. Räkna gärna långsamt 1, 2, 3 osv... När linan slackar har spinnaren tagit botten. Om du räknat till 7 så kan du nästa kast börja spinna hem den vid 6, dvs strax ovanför botten. Veva hem spinnaren oregelbundet. Gör spinnstopp, fartökningar och låt den sjunka till botten igen. Fisken hugger ofta ju mer oregelbundet du fiskar hem den. Ibland kan det vara riktigt långsamt som triggar fisken medan andra dagar skall Vibrax spinnare vevas hem i expressfart för att fisken skall hugga. Om du har fiskar som följer efter utan att hugga bör du byta till samma spinnare men i mindre modell. Då hugger ofta fisken. Det verkar vara som att fisken vill ha en liten, liten godisbit. Då är de minsta Vibrax spinnare perfekta. Ha gärna några olika färger på dina spinnare. Vissa dagar är skrikiga färger riktigt bra medan det andra dagar kan vara mer diskreta färger som gäller. En färg som fungerar bra på förmiddagen behöver inte vara rätt på eftermiddagen. Det kan variera ganska snabbt. Faktorer som påverkar vilka färger som fungerar bättre än andra är bls. ljusförhållanden, vattnets färg eller tid på dygnet. Vill du öka chanserna att få hugg extra mycket kan du preparera din Vibrax med doftspray. Då stimulerar du ytterligare ett sinne hos fisken och det kan vara avgörande om du skall få någon fisk eller inte.

Mer
per sida
Visar 1 - 48 av 61 Produkter

1587 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Staffan Persson 2019/09/24
Snabb leverans
Väldigt nöjd med företagets snabba leverans
Magnus Ryytty 2019/09/20
Bra support och snabb leveranstid
Mycket nöjd med support och leveranstid. Rekommenderas
Simon 2019/09/19
Omdöme
Bra priser och snabb frakt!
roger sjöberg 2019/09/19
order.
snabb och bra leverans, bra att kamagatsu jiggskalle 150g 12/0 fanns, den kan vara knepig att få...
Lars Gullstrand 2019/09/18
Lite småsaker
Beställde lite småsaker! Snabb leverans och allt som det ska vara

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50