Gäddspinnare

Att använda gäddspinnare blir allt mer vanligt inom gäddfisket. Anledningen att det blivit så pass populärt är för att det är riktigt effektivt. En gäddspinnare fungerar alltid, och brukar ofta fiska ut andra typer av fiskedrag om fisket är trögt. Många som tävlar inom gäddfiske brukar ofta ha en person i båten som står och kastar med gäddspinna...

Att använda gäddspinnare blir allt mer vanligt inom gäddfisket. Anledningen att det blivit så pass populärt är för att det är riktigt effektivt. En gäddspinnare fungerar alltid, och brukar ofta fiska ut andra typer av fiskedrag om fisket är trögt. Många som tävlar inom gäddfiske brukar ofta ha en person i båten som står och kastar med gäddspinnare runt båten, för att väcka gäddorna och locka in dem runt båten.

Vad är en gäddspinnare?

En gäddspinnare är egentligen kort och gott en större variant av en spinnare. En spinnare i gäddstorlek helt enkelt. Gäddspinnare har ofta stora spinnarskedar och någon form av flash, hår eller annan utstyrsel för att få en ordentlig kropp som gäddan vill hugga på. Gäddspinnare har ofta stora krokar för att kroka gäddan bra. Både tre- och enkelkrokar förekommer, men det sistnämnda är helt klart vanligast. Många kan tro att enkelkrokarna skall kroka sämre men så är inte fallet. Enkelkrokar sitter tvärtom ofta bättre än trekrokar när de väl satt sig i en fiskkäft.

Varför gäddspinnare?

En gäddspinnare fungerar precis som en vanlig spinnare. De är ofta större än de traditionella spinnarna. Spinnarskedarna snurrar runt kroppen då betet rör sig i vattnet. Det skapas väldigt mycket vibrationer och ljud under vattnet som verkligen lockar till sig gäddorna. Det är få om ens något bete ger lioka mycket ljudvibrationer i vattnet som en gäddspinnare. Därför bör du ha några olika modeller och storlekar i din fiskeväska. Då spinnarskedarna snurrar runt så snabbt ge de även siluetten av ett stort bete. Perfekt vid trögt fiske, eller förhållanden då storgäddorna vilar, som under sommartid. Det är ingen slump att många stora gäddor under sommartid fångas på just spinnare. 

En gäddspinnare är mycket olikt andra fiskedrag och är därför ett riktigt bra ess i rockärmen. Många gäddspinnare brukar också fungera mycket bra att veva in bland vass och annan vegetation utan att fastna. De fungerar normalt bra att fiska med på djup ner till 3-4 meter. De kan vara svårt att fiska dem djupare även om de väger mycket. De stora skedarna ger mycket motstånd i vattnet vid inspinning och lyfter upp spinnaren.

Några kännetecken för gäddspinnare:

 • Gäddspinnare - stor spinnare
 • Låter mycket under vattnet
 • Bra tävlingsbete
 • Stora sommargäddor
 • Klarar av vass
 • Ger ofta stenhårda hugg

Westin Monster Vibe

är ett sk. spinner bait men kallas ofta gäddspinnare på svenska. Den har en kropp som är försedd med flash och två starka, kraftiga och vassa japanska enkelkrokar. De gör att du krokar gäddan bra vid mothugg. När en enkelkrok väl sitter i gäddkäften sitter den ofta bättre än en trekrok. Från spinnarkroppen går en arm av pianotrid till linfästet och vidare till spinnarskeden.

 • Monster Vibe är en effektiv gäddspinnare från Westin
 • Finns i flera fina färger
 • Försedd med två kraftiga japanska enkelkrokar som krokar bra
 • Spinner fint i vattnet

Savage Gear P-Spinner

P-Spinner är en stor spinnare från Savage Gear, en sk. gäddspinnare. Den har en stor sked som lockar och sänder effektivt ut ljudvågor när du vevar in den. P-Spinner är egentligen en traditionell spinnare men med mycket flash på kroppen som rör sig i vattnet. Den är försedd med stor vass trekrok.

 • Savage Gear P-spinner är en effektiv spinnare
 • Försedd med mycket flash som rör sig i vattnet
 • Stor vass trekrok
Mer
Visar 1 - 40 av 40 Produkter

2311 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Janeth Mor'en 2020/09/18
Duppen
Tycker jättebra om dessa duppen. Rekommenderas varmt! Tack Mvh Janeth
Yngve Andersson 2020/09/18
Jag kan varmt rekommendera Mieko Fishing
Vill man ha sina fiskegrejer snabbt och smidigt använd. Använd MiekoFishing
Ulrika Enberg 2020/09/17
Nöjd kund
Toppen service och snabb leverans.
Marcus 2020/09/16
Snabb leverans och bra utbud
Kanon
Janne 2020/09/16
Grymt smidigt
Tack för snabb leverans

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50