Angeldon

Fiske med angeldon

Fiske med angeldon en gammal klassisk metod vid isfiske efter gädda. Det är många som bedriver fiske med angeldon fortfarande eftersom det är så pass effektivt! Ett angeldon består av trä med en spole som snurrar fritt. Linan som sitter på spolarna är en bomullslina, precis som förr. Högst upp på träet sätter du fast själva v...

Fiske med angeldon

Fiske med angeldon en gammal klassisk metod vid isfiske efter gädda. Det är många som bedriver fiske med angeldon fortfarande eftersom det är så pass effektivt! Ett angeldon består av trä med en spole som snurrar fritt. Linan som sitter på spolarna är en bomullslina, precis som förr. Högst upp på träet sätter du fast själva vippan, som fungerar som nappindikator. På baksidan sitter mekanismen där du kan placera din smällkork. Nu förtiden använder man ofta ålbjällror som fästes på vippan. Du kan med fördel byta ut den gamla klassiska angelkroken mot modernare tafsar med trekrok. Då krokar du kroka betydligt fler fiskar. Angeldon är billiga och du kan för en mindre summa köpa många angeldon. Glöm inte att returnera den fisk du inte skall ta tillvara på. Det säkerställer att både du och andra kan ha ett bra fiske även i framtiden. Fiske med angeldon är ett mycket trevligt fiske. Det kan med fördel bedrivas i sällskap med goda vänner och en eld där man kan grilla förhöjer trivseln ytterligare.

Hur fungerar ett angeldon?

När du tacklar upp ett angeldon sätter du på din betesfisk på kroken och placerar den på lämpligt djup. Gör en ögla på angellinan och häng den på vippan så den böjs ned över hålet. Fäll upp smällmekanismen och ladda den med en smällkork (om du använder dessa). Nu är angeldonet riggat och klart. När fisken hugger kommer den dra ner vippan mot hålet så öglan släpper och fisken kan dra ut lina. Vippan reser sig och smällkorken smäller. Använder du ålbjällra kommer den pingla när vippan rör sig. Vid fiske med angeldon drillar du fisken med linan i händerna. Därför är en kraftig bomullslina som inte skär in i händerna när fisken rusar att föredra. När du fiskar med angeldon bör du ha en rejäl isborr som ger borrhål på ca 20-25 cm. En stor gädda eller gös är väldigt svår att få upp ur ett mindre borrhål och risken att tappa fisken ökar markant.

Fisketeknik

Sprid dina angeldon med ca 20 meters mellanrum. Fiskar du av en grynnkant eller djupbrant så placera dina angeldon på olika djup. För att hitta grynnor, djupbranter eller djuphålor kan man efter kusten använda appen "Eniro på sjön -Gratis sjökort". Är fisken på hugget ser du vilket djup som ger hugg och kan placera dina angeldon så du har dem på rätt djup just den dagen. Fiska även på olika avstånd från botten. Vissa dagar kan det ge bäst resultat att fiska strax under iskanten medan andra dagar ger det flest hugg i mellanvattnet eller strax ovanför botten. Som bete används ofta mört men även löja, strömming, braxen, lake, sik mfl. arter fungerar som betesfisk. Tröga dagar kan det vara mycket effektivt att spreja på doftspray på betesfisken. Det kan tom. vara helt avgörande för om fisken skall lockas till hugg.

  • Med Angeldon är ett enkelt att isfiska
  • Angeldon är populära vid isfiske efter gädda, gös och andra arter
  • Byt gärna den klassiska kroken mot en modernare ismetetafs för att kroka fisken bättre
  • Använd isborr på 200-250 mm
  • Använd gärna doftspray på din betesfisk
  • Använd inte för många angeldon, när det är huggperiod blir det svårt att hinna med alla hugg
Mer
Visar 1 - 16 av 16 Produkter

1048 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.91 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Krzysztof 2017/06/25
MYCKET NÖJD KUND
Mycket nöjd service och mycket snabb leverans!!!
Staffan 2017/06/25
Fiske
Nöjd med det jag shoppat. Bra service å produkter
Lras 2017/06/24
Snabb leverans och trygg betalning
Lätt att hitta produkter på meikofishing.se
Fredrik 2017/06/24
Jiggar
Väldigt snabb leverans. Bra utbud till ett vettigt pris
Jonna Ericsson 2017/06/23
Helnöjd!
Snabb leverans...och superlyckat fiske nån timme senare!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.46