Fiskeverktyg

I vår sportfiskebutik hittar du fiskeverktyg som fisketänger, avkrokningstång, fjäderringstång mm. Det är såna saker som är guld värda när man är ute och fiskar. Det är ofta bra att ha en fiskekniv eller filekniv med sig i fiskeväskan.

Fjäderringstång

En fjäderringstång för att öppna fjäderringar borde varje sportfiskare ha i sin fiskeväska. M...

I vår sportfiskebutik hittar du fiskeverktyg som fisketänger, avkrokningstång, fjäderringstång mm. Det är såna saker som är guld värda när man är ute och fiskar. Det är ofta bra att ha en fiskekniv eller filekniv med sig i fiskeväskan.

Fjäderringstång

En fjäderringstång för att öppna fjäderringar borde varje sportfiskare ha i sin fiskeväska. Med den kan man enkelt öppna fjäderringar för att byta krokar eller annat på ditt bete. Den sparar många naglar som lätt spricker när man försöker öppna fjäderringar utan tång. Det finns många olika fjäderringstänger. Ibland kan de enkla vara minst lika bra som de dyra varianterna. Det är ofta skillnad på en fjäderringstång för stora fjäderringar och en för små. Den för stora ringar har längre käft som behövs för att öppna en stor fjäderring och tänger för små ringar har mindre käft.

 • Fjäderringstång underlättar öppning av fjäderringar

Kroklossare & avkrokningstång

En kroklossare eller avkrokningstång är ett måste för alla sportfiskare. Med den krokar man enkelt av fisken och kan returnera den på ett skonsamt sätt. Fiskar du gädda eller gös bör du använda en lång kroklossare för att komma åt även om krokarna sitter djupt i svalget. Fiskar du harr, öring, röding, regnbåge eller andra arter där fiskens gap inte är så djupt räcker en normalstor avkrokningstång.

 • Ron Thompson Long Nose Plier
 • Spro Extra Long Nose Plier
 • Enkel kroklossare

Krokbryne

Med vassa krokar sitter dina mothugg i betydligt fler fiskar. Krokbryne är därför ett måste att ha i fiskeväskan så du snabbt kan vässa krokar efter bottennnapp eller när de varit i kontakt med botten. Krokbrynen är små men gör fantastisk nytta vid fisket. Beställ ett redan i dag om du inte har något.

 • Välj Krokbryne med traditionellt bryne eller diamantbryne
 • Ett måste för vassa krokar

Filekniv

När du rensar fisk underlättar det otroligt mycket om du har en bra filékniv. Den skall ha rätt längd så du kommer in mot ryggbenet även på en stor fisk. Bladet skall dessutom vara fjädrande så det följer fiskens konturer. Några av de modeller av filéknivar vi har:

 • BFT Big Ocean Filékniv
 • BFT Big Baltic
 • Mustad 7 & 8 tum

Käftöppnare

Käftöppnare används framförallt till gäddfiske men kan även vara bra att ha vid fiske efter gös. Med en käftöppnare öppnar och håller du fiskens mun öppen så du kan lossa krokarna från fisken. Mycket praktisk att ha för att underlätta abkrokning och spara fingrar.

 • Käftöppnare öppnar och håller fiskens mun öppen vid avkrokning

Fiskekniv

En bra fiskekniv är alltid bra att ha. En lämplig modell är inte alltför stor så du kan rensa och filea fisk, använda för att kapa linor, göra upp eld och mycket annat. När du hittat en modell kan du gärna ha den lättåtkomlig på bältet.

 • Fiskekniv, löser allt från att kapa linor och rensa fisk till att göra upp eld och kapa pinne till korvgrillning

Måttband för fiske

Med en måttband för fiske mäter du enkelt fisken. Det räcker ofta som indikation på hur stor fisken är. Mäter du fisken i vattnet så förkortas tiden du har den uppe ur vattnet om du alls tar upp den ur vattnet. Tar du inte alls upp fisken så är det mest skonsamt för fisken.

 • Mieko måttband för fiske, upp till 150 cm

Kraftig avbitare för krokar

En kraftig avbitare för att klippa krokar borde vara ett måste hos varje fiskare. Hur många fiskare har inte fått kroken i fingret? Sitter det dessutom en sprattlande fisk på några kg på kroken kan det bli riktigt jobbigt. Med en kraftig avbitare kan du snabbt klippa av kroken. Kom ihåg att det ofta är bättre att köra igenom kroken så hullingen kommer ut på andra sidan innan man klipper av kroken. I annat fall blir krokens främre del kvar i fingret eller där du har fastnat.

 • Kraftig avbitare för krokar borde vara ett krav hos varje sportfiskare
Mer
per sida
Visar 1 - 48 av 56 Produkter

2357 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Christer T 2020/10/23
Långedrag
Snabbt o bra ,kommer nog handla där igen
Rolf Pettersson 2020/10/23
Knallpåken knallar.
Supersnabb leverans!!!
Pär Svensson 2020/10/22
Spinnare
Inga problem alls,klockrent.
Gunilla 2020/10/22
Mycket snabb leverans
Supersnabb leverans!
Marcus Larsson 2020/10/20
Jättesnabb leverans
Bra kvalitet på sakerna!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50