Isfiskelina

Välj isfiskelina som passar för ditt pimpelfiske. Vi har både spunnen lina och nylonlina.

Spunnen isfiskelina eller nylon?

Nylonlina är den mest använda vid pimpelfiske. Den tål kyla utan att frysa och är töjbar vilket kan vara en fördel om man fiskar på grundare vatten och får en större fisk. Fiskar man däremot på djupare vatten är ofta en fl...

Välj isfiskelina som passar för ditt pimpelfiske. Vi har både spunnen lina och nylonlina.

Spunnen isfiskelina eller nylon?

Nylonlina är den mest använda vid pimpelfiske. Den tål kyla utan att frysa och är töjbar vilket kan vara en fördel om man fiskar på grundare vatten och får en större fisk. Fiskar man däremot på djupare vatten är ofta en flätlina att föredra. Den är stum så du krokar din fisk betydligt bättre på stora djup. Ytterligare en fördel med nylonlina är dessutom att den tål nötning mot hålets kanter vid drillning av stor fisk bättre.

Hur tjock pimpellina skall jag ha?

Vilken dimension du skall använda på din pimpellina beror förstås på många olika faktorer. Om vi utgår från vilken typ av bete du använder vid ditt pimpelfiske kan det här vara några tips.

  • Vid pimpelfiske med mormyska skall man använda tunn pimpellina så den lätta mormyskan kan sjunka så obehindrat som möjligt. Lämplig dimension är ca 0,08-0,20 mm. De tunnaste dimensionerna används vid fisk med riktigt små mormyskor och de tjockare med tyngre mormyskor med viket uppåt 3-4 gr.
  • Vid fiske med vertikalpirk används inte riktigt så tunna linor som vid fiske med mormyska. Vertikalpirken väger mer och då kan man fiska effektivt med lite kraftigare pimpellina. Lämplig dimension på linan är ca 0,12-0,25 mm. Även här använder man tunna linor när man fiskar med lätta vertikalpirkar.
  • Fiske med rödingblänke kräver inte de extremt tunna linorna då blänken väger 10 gr eller mer. Lämplig dimension på pimpellinan är ca 0,20-0,30 mm. Fiskar du på stora djup är spunnen lina att föredra. Den ger mycket bättre kontakt och du både känner huggen bättre och mothuggen sitter bättre.
  • Använder du balanspirk vid ditt pimpelfiske är lämpliga lindimensioner ca 0,15-0,25 mm. De riktigt små balanspirkarna väger bara något gram och kräver tunn pimpellina.

Här ser du ett urval av de isfiskelinor och pimpellinor vi har på lager. Välj den som passar till just ditt isfiske.

  • Isfiskelina Kinetic
  • Stroft Red
  • Jaxon Crocodile Winter
  • Daiwa J-Braid x8
  • Jaxon Satori Isfiskelina
  • Asseri Svart pimpellina
Mer
per sida
Visar 1 - 48 av 60 Produkter

2311 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Janeth Mor'en 2020/09/18
Duppen
Tycker jättebra om dessa duppen. Rekommenderas varmt! Tack Mvh Janeth
Yngve Andersson 2020/09/18
Jag kan varmt rekommendera Mieko Fishing
Vill man ha sina fiskegrejer snabbt och smidigt använd. Använd MiekoFishing
Ulrika Enberg 2020/09/17
Nöjd kund
Toppen service och snabb leverans.
Marcus 2020/09/16
Snabb leverans och bra utbud
Kanon
Janne 2020/09/16
Grymt smidigt
Tack för snabb leverans

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50