Havsöringsdrag

Här hittar du vårt breda sortiment av havsöringsdrag och kustvobbler. På våren är det oerhört många som fiskar med havsöringsdrag längs med våra kuster. Premiären den 1:a april på västkusten är mycket populär och då vill man verkligen vara utrustad med rätt havsöringsdrag, så man kan återvända hem med största framgång. Vi har havsöringsdrag av m...

Här hittar du vårt breda sortiment av havsöringsdrag och kustvobbler. På våren är det oerhört många som fiskar med havsöringsdrag längs med våra kuster. Premiären den 1:a april på västkusten är mycket populär och då vill man verkligen vara utrustad med rätt havsöringsdrag, så man kan återvända hem med största framgång. Vi har havsöringsdrag av många olika modeller, storlekar, vikter och färger - här hittar du verkligen de bästa havsöringsdragen!

Vad är ett havsöringsdrag?

Havsöringsdrag är egentligen ett brett ord. Det skulle kunna vara alla olika typer av fiskdrag som man kan fiska havsöring med. Men vad havsöringsdrag oftast står för är kompakta och långkastande skeddrag. Eftersom att fisket i största mån sker ifrån land på kusten så vill man ha ett havsöringsdrag som kastar långt ut, så man verkligen kommer ut till öringen. Det som kännetecknar ett havsöringsdrag är att det är kompakt, relativt tungt och i många fall långsmala i formen. Den ska helt enkelt ha en aerodynamisk form för att kunna kastas långt. Det skall dessutom ha ett fint "häng" i vattnet vid spinnstopp. För att ha ett häng i vattnet får draget inte heller vara för tungt. Det är alltså en balansgång mellan tyngd för att kasta långt och häng i vattnet vid spinnstopp. Många havsöringsdrag har dubbla fjäderringar. Detta för att fisken inte lika lätt skall kunna bli "hävstångseffekt" mellan ditt drag och kroken och du tappar fisken. Vissa modeller har gått steget längre och har genomgående lina för att undvika "hävstångseffekten". Båda varianterna fungerar bra och det är mest en smaksak vilken modell du väljer.

 • Havsöringsdrag har ofta aerodynamisk form
 • Lång och smal kropp
 • Kompakt och relativt tunga
 • Ska kastas långt
 • Ha ett fint häng i vattnet vid spinnstopp

Hur fiskar man med havsöringsdrag? 

Vid fiske efter havsöring är det ofta "hänget" i vattnet man pratar om. Fisket bedrivs ofta relativt grunt vid kusten och då är det viktigt att inte ditt havsöringsdrag sjunker för snabbt utan har ett bra "häng" i vattnet vid spinnstopp. Variera med olika långa spinnstopp, veva långsamt, veva snabbt eller supersnabbt emellanåt. Fart och fiskedjup varierar ofta från dag till dag. Karakteristiskt för havsöringsdrag är att de ofta är långsmala. De imiterar ofta en tobis som havsöringen äter. De senaste åren har det även kommit havsöringsdrag som imiterar en räka. Dessa sägs vara mycket effektiva och har levererat fina havsöringar. De flesta som fiskar havsöring väljer ett ganska långt haspelspö på 9-10 fot med rek kastvikt på 10-30 gr. Till detta används en haspelrulle med flätlina i dimension 0,15-0,25 mm. Använd gärna en tafs av fluorocarbon eller nylonlina sista metern för att skydda flätlinan mot stenar och fiskarnas tänder. Man fiskar ofta i vikar med pålandsvind. Detta gör att varmt ytvatten och beten för havsöringen trycks in av vinden. Vikar med sk. leopardbotten är oftast bäst. Det är stenar med inslag av sand med tång som tycks locka havsöringen. Även runt uddar och öar kan man hitta fina ståndplatser för fisken. Ofta lönar det sig att fiska av ett ställe, hugger det inte där så tar man nästa. På en dag hinner man då fiska av ett antal fina platser. Letar du nya ställen så döm inte ut dem som dåliga förrän du gett dem ett antal försök.

Några av de modeller vi har av havsöringsdrag listar vi här:

 • Havsöringsdrag Westin Salty The Shrimp
 • Viking Herring
 • Jaxon Havsöringsdrag
 • Westin Maxi Goby
 • Westin Great Heron
 • Westin Boss
 • Westin Salty
 • Jaxon Tronto
 • Falcon havsöringsdrag
Mer
per sida
Visar 1 - 48 av 306 Produkter

2317 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Tomas Hansson 2020/09/23
fiske
mycket bra snabb leverans ska handla mera hos er
Peter Persson 2020/09/23
Nöjd kund
Bra service och snabb leverans
Ingeborg 2020/09/22
Snabb handläggning
Bra varor till vettigt pris. Paketet i min hand 24 timmar efter beställning
Andreas Nilsson 2020/09/22
Beställde fiskedrag
Har inget alls att klaga över. Supersnabb service och leverans. Beställde kl 11 en tisdag och...
Östen Larsson 2020/09/22
Beställning
Första gången jag har beställt varor och det var snabbt och bra levererat och bra priser. Kommer...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50