Jerkbait

Dessa beten kallas jerkbait eller jerkbeten på svenska. Vanliga jerkbaits är Big Bandit, Cobbs, Savagear Deviator, Baby Buster och klassiska Buster Jerk. Metoden jerkbaitfiske kom till Sverige under 90-talet från USA. Jekrbait har visat sig vara en oerhört effektiv och framförallt rolig metod för att fånga många och stora gäddor. När jerkfisket ...

Dessa beten kallas jerkbait eller jerkbeten på svenska. Vanliga jerkbaits är Big Bandit, Cobbs, Savagear Deviator, Baby Buster och klassiska Buster Jerk. Metoden jerkbaitfiske kom till Sverige under 90-talet från USA. Jekrbait har visat sig vara en oerhört effektiv och framförallt rolig metod för att fånga många och stora gäddor. När jerkfisket kom till Sverige så slog gäddfisket verkligen igenom, speciellt i landets södra delar.

Hur fiskar man med jerkbait?

Jerkbait fiskas med multirulle och korta styva jerkspön. Lättare jerkbaits kan även fiskas med haspelset. Med det korta styva spöet ger du betet den gången du vill ha just vid det specifika fiskepasset. Du rycker hem betet i olika kombinationer för att få det att gå helt oregelbundet, och inte monotomt som de flesta wobblers gör. Linor som används är i stort sett uteslutande stumma flätlinor. Jerkfisket är fantastiskt roligt och du är väldigt aktiv med spöet. Du kan ge ditt bete en oregelbunden gång vilket vid många tillfällen kan vara otroligt effektivt. Jerkbait är ofta riktigt bra bete för gädda.

Westin Swim Jerk

Swim Jerk från Westin är ett mycket populärt jerkbait. Det är väldigt lättfiskat, du kan veva hem det som en vanlig wobbler, du kan jerka det, du kan använda den vid trollingfiske eller annat. Det fångar dessutom fisk!

Swim Jerk fick sitt genombrott när de kända gäddfiskeguiderna bröderna Andén använde det vid sitt gäddfiske med sina gäster. Även orutinerade gäster som ibland aldrig fiskat tidigare fick fisk på Swim Jerk. Även de rutinerade bröderna Andén fiskade mycket framgångsrikt med detta bete.

  • Westin Swim Jerk är otroligt lättfiskat, kanske det mest lättfiskade på marknaden
  • Mycket effektivt jerkbait
  • Två sylvassa trekrokar borgar för bra krokning vid mothugg

Salmo Slider

Salmo Slider var en av de jerkbaits som slog igenom tidigt i Sverige. Salmo är ett polskt varumärke och tillverkar produkter av hög kvalité. Salmo Slider har en hög profil vilket gör att den liknar en braxen i profil. Detta medför att många som fiskar i braxenrika vatten har Slider som favorit. Slaider är dessutom väldigt lättfiskad. Den svänger kraftigt åt sidan vid minsta knyck med spötoppen. Man kan även spinna hem den utan spinnstopp eller tom använda den vid trolling. Slider är dessutom känd för de realistiska färgerna. De har mönster som är fotorealistiska av mört, abborre mfl. Har du inte testat Slider så bör du göra det!

  • Salmo Slider, lättfiskat jerkbait med fotorealistiska färger
  • Mycket populär i vatten med braxen pga. sin höga profil

Wolfcreek Skinny Wolf

Nu är äntligen plastversionen av Wolfcreek Lures klassiker Skinny Wolf här. Den är mycket lika orginalet i trä men denna version av plast har genom två fasta vikter en stabil gång i vattnet. Skinny Wolf är också utrustad med rasselkammare för att få rätt djupgående och balans i betet. Jerken är helt blyfri och endast rostfria vikter används i tillverkningen.

Skinny Wolf från Wolfcreek Lures är ett mycket hållbart bete då det har extra tjock plast och rostfri genomgående tråd. Skinny Wolf är tillverkad i en av världens främsta fabriker för plastbeten och har därför samma finish som Wolfcreeks träbeten.

Wolfcreek Skinny Wolf är ett mycket lättfiskat jerkbait med en traditionell side-side gång samtidigt som den vickar i glidet. Man kan även vevjerka Skinny Wolf, vilket gör att den funkar även bra till en haspelutrustning. Skinny Wolf finns även som en liten storlek, Skinny Wolf Jr. som är 13 cm lång och väger 46,1 gr. Den större storleken är 18 cm och väger 99,8 gr. Betet är sakta sjunkande och utrustad med trekrok VMC8650.

JW Backlip & Braxlip

Backlip och Backlip Curly är två populära beten från JW Lures som nu finns i plastversion. Den är svensktillverkad i ABS-plast. Rörelsemönstret hos en Backlip påminner om både en wobbler och en jerkbait. Det sjunkande betet bellyflashar och rullar mycket. Perfekt bete för både spinn på grunt vatten, men även trolling.

JW Lures Backlip har en tunn kropp och hög profil men det är den unika skeden längst bak på betet som som ger det den speciella, rullande gången.

Mer
per sida
Visar 1 - 48 av 356 Produkter

2357 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Christer T 2020/10/23
Långedrag
Snabbt o bra ,kommer nog handla där igen
Rolf Pettersson 2020/10/23
Knallpåken knallar.
Supersnabb leverans!!!
Pär Svensson 2020/10/22
Spinnare
Inga problem alls,klockrent.
Gunilla 2020/10/22
Mycket snabb leverans
Supersnabb leverans!
Marcus Larsson 2020/10/20
Jättesnabb leverans
Bra kvalitet på sakerna!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50