Sänken och Slangsänken

Sänken finns i mängder av olika modeller och vikter. Vilken modell du skall välja för ditt fiske beror helt enkelt på vad och hur du skall fiska.

Slangsänke

Slangsänken har, precis som namnet säger en slang fastsatt ovanför själva vikten. Slangen gör att sänket sveper över stenar i strämmande vatten. Just i strömmande vatten har de en fantasti...

Sänken finns i mängder av olika modeller och vikter. Vilken modell du skall välja för ditt fiske beror helt enkelt på vad och hur du skall fiska.

Slangsänke

Slangsänken har, precis som namnet säger en slang fastsatt ovanför själva vikten. Slangen gör att sänket sveper över stenar i strämmande vatten. Just i strömmande vatten har de en fantastisk förmåga att studsa och rulla över stnar i stället för att fastna bakom. Skillnaden mellan ett slangsänke och ett traditionellt sänke kan vara mycket stor vid fiske i strömmande vatten. Slangsänket fastnar sällan om man jämför med ett vanligt sänke. Självklart är det bästa om du ändå låter ditt slangsänke studsa mot botten med jämna mellanrum i stället för att låte det rulla över botten.

Dropshotsänke

Dropshotsänken är framtagna för Drop Shotfiske. Sänket är oftast utformat som en stav men i vissa fall kan det även vara päron eller kulformat. Det gemensamma för dropshotsänken är att de har ett metallfäste du drar fast linan i, detta fäste är vasst längs in så linan går av om du fastnar i botten och sätter press på sänket. Denna teknik är ofta mycket effektiv när du vet att dety står fisk på en mindre yta men de är tröga. Då kastar du ut ditt dropshottackel och låter sänket ligga på botten medan du växlar mellan att hålla spöet stilla och ge jiggen små rörelser med spötoppen.

Päronsänke

Päronsänken är utformade som ett päron i formen. De har ett lekande ingjutet i toppen på sänket som du kan färsta linan i. Päronsänken används ofta med trevägslekande. Huvudlinan går alltså till trevägslekandet och i de två andra öglorna fästes linan till sänket och linan till betet. Ett sådant tackel kallas ofta Paternostertackel.

Kulbly

Kulbly används ofta direkt på huvudlinan och kan glida över linan. De kan användas vid olika typer av mete och framförallt vid ismete är de väldigt vanliga. De kan då glida fritt ner på linan ner till tafsen.

blyhagel

Blyhagen är ett kulformat sänke som är kluvet till hälften. Linan fästes i blyets delning och kläms sedan fast med fingarna eller en tång. Används tång så nyp inte för kraftigt, linan kan då skadas och gå av vid belastning. Blyhagel finns ofta i sortimentsaskar med olika vikter. De är mycket vanliga sänken vid mete.

Mer
per sida
Visar 1 - 48 av 86 Produkter

2207 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Robban 2020/08/14
Super snabb leverans
Snabb leverans efter beställning direkt i brevlådan :-)
Vanja Nilsson 2020/08/14
Beställning
Väldigt snabb leverans, Toppen bra!!
Gustav Nylander 2020/08/14
Havsfiskeprylar
Snabb leverans och snabba svar via Mail om man undrar över något!
Dennis Johansson 2020/08/13
Väntar.
Väntar fortfarande på grejerna. Va inne på postombudet och frågade. Såg inget när vi spårade...
Jan Kristiansson 2020/08/13
Imponerande snabbhet
Otroligt snabb leverans

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50