Pimpelspön

Pimpelspön finns i många olika modeller. Antingen med ett rullfäste för att kunna sätta dit valfri pimpelrulle eller med en fast spole, som är det traditionella pimpelspöet. Handtaget brukar bestå av antingen kork, foam eller plast.

Det traditionella pimpelspöet är det vanligaste och används till alla typer av pimpel. Från rödingfiske uppe i fjä...

Pimpelspön finns i många olika modeller. Antingen med ett rullfäste för att kunna sätta dit valfri pimpelrulle eller med en fast spole, som är det traditionella pimpelspöet. Handtaget brukar bestå av antingen kork, foam eller plast.

Det traditionella pimpelspöet är det vanligaste och används till alla typer av pimpel. Från rödingfiske uppe i fjällen, till tävlingsfiske över hela landet. De minsta och känsligaste pimpelspöna har en smal spole med en skruv som du justerar när du vill släppa ut lina. Dessa spön lämpar sig bra till tävlingsfiske eller fiske med lätta pirkar eller mormyskor. De lite kraftigare har en knapp som du trycker ner med tummen för att släppa ut lina. Pimpelspön med knapptryck är de enklaste att använda och perfekt för den ovana pimplaren. Funkar till allt, abborre, öring, röding, regnbåge, harr och de flesta arter som man fiskar från isen.

Väljer du ett pimpelspö med rullfäste för separat rulle så har spöet ofta en längre klinga med skönare aktion, mjuk eller hård. Vilket innebär att du får betydligt mycket skönare drillning och fajt med fisken, men sämre kontakt med betet under pimplandet. Ett längre och mjukare spö tappar känsla vid fiske, medan de är roligare att drilla fisk på. Dessa spön blir allt mer populära bland pimpelfiskare och många använder dem när de fiskar röding, öring och regnbåge. P&t-fiske med dessa spön är perfekt!

  • Välj rätt pimpelspö för just ditt pimpelfiske
  • Lätta pimpelspön
  • Kraftiga pimpelspön
  • Pimpelspön för haspel eller multirulle
  • Varpspön
  • Mormyskaspön, pimpelspön med signaltopp anpassade för fiske med mormyska
  • Signaltopp eller sk. mormyskatopp för fiske med mormyska

Mormyskaspön

Vi har många modeller av pimpelspön. Olika längder, aktion och med eller utan rullfäste, mormyskaspön eller en mormyskatopp sk. signaltopp till ditt befintliga pimpelspö. Varumärken som exempelvis Kinetic, Wiggler och Stoxdal. Besök även vår butik i Luleå med stort utbud av pimpelfiske och många pimpelspön.

Varpspön

Att fiska med varpspön blir allt mer populärt. Varpspön hittar man framförallt hos tävlingsfiskare. Anledningen är enkel. Med ett varpspö går det fortare att ta in linan, både vid fiskdrill och uppvevning. Istället för att dra i linan så varpar man upp linan på pimpelspöets stänger. När man tränat på detta och fått in tekniken går det mycket fortare och risken för trassel minskar. En annan fördel vid tävlingsfiske är att du inte visar för dina konkurrenter att du får fisk, eftersom du endast med små handledsrörelser drillar in fisken. Vi har flera modeller av varpspö, både för vänster- och högerhänta.

Lakpimpelspö

Lakpimpel är en fiskemetod som gammalt tillbaka var mycket vanligt. Under årets kallaste och mörkaste tider var det tufft att få tag på föda, men laken nappade gärna. Idag är det inte lika vanligt, men det är en oerhört rolig metod som man måste pröva på. Ett lakpimpelspö måste vara riktigt stabilt då en lake kan bli ganska stor. En normal lake väger runt kilot och man behöver ett styvt spö för att kunna driva in kroken i munnen på dem. Styvheten i spöet gör också så du hela tiden får direktkontakt med betet och känner om någon lake är där och lurar.

Pimpelspö med haspel

Ett pimpelspö med en liten haspelrulle är något som många börjat använda. Att använda en haspel på ett pimpelspö innebär flera fördelar. Det är enkelt att frikoppla rullen, alltså öppna bygeln på haspeln och låta betet sjunka ned till önskat djup. Men en haspel har även en mycket jämnare och bättre broms än de flesta vanliga pimpelrullar. Nackdelen med en haspel på ett pimpelspö är att en haspel inte klarar kyla lika bra som exempelvis en grafitrulle. Pimpelspö med haspel är en bra combo till pimpelfiske!

Är du ute efter ett pimpelspö med haspel rekommenderar jag dig att kika in på våra färdiga pimpelset med haspelrulle.

Mer
per sida
Visar 1 - 48 av 76 Produkter

2350 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Per 2020/10/16
The King
Hitta min super spinnare o några till Enkelt att beställa Snabb leverans
Joakim Gille 2020/10/15
bra service
snabba leveranser, bra utbud. en bra butik helt enkelt
Robert Westerlund 2020/10/15
WM-mekanismen
Hej!De redskap som jag beställde kom inom 2-3 dagar och var till min fulla belåtenhet....
Vivianne Norlin 2020/10/14
Recensioner
Snabb och bra service. Mycket nöjd
Ove 2020/10/14
Fiskenät
Fina när, lite trassligt med dubbla över/under telnar. Säker leverans.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50