Isborr

Isborr och skär är viktigt vid isfiske, rätt diameter och längd på spiral. Vi har Isborr Razr Vista, Ez Vista och Heinola. Välj dimensioner från 110 mm-200 mm. Våra motorisborrar finns med diameter upp till 250 mm. Välj rätt modell av isborr för de förhållanden som råder där du fiskar. Bor och fiskar du i södra delarna av landet med tunna isar k...

Isborr och skär är viktigt vid isfiske, rätt diameter och längd på spiral. Vi har Isborr Razr Vista, Ez Vista och Heinola. Välj dimensioner från 110 mm-200 mm. Våra motorisborrar finns med diameter upp till 250 mm. Välj rätt modell av isborr för de förhållanden som råder där du fiskar. Bor och fiskar du i södra delarna av landet med tunna isar klarrar du dig med en borr som har kort spiral och är lättare. Fiskar du däremot i norra delarna av landet eller i fjällern där isarna är tjocka bör din isborr ha en längre spiral.

Vilken isborr skall jag välja?

Det är inte alltid så enkelt att välja vilken modell av isborr man skall välja. Frågor man bör ställa sig är:

 • Hur tjock is är det där jag fiskar? Är det ofta tjock is bör du välja en isborr med lång spiral. Det gör att issörjan som bildas i hålet när du borrar transporteras upp i hålet och trycket på din isborr minskar.  Du bär också välja en borr som har de "trekantiga" skären. De har en välvd, skålformad skäryta vilket gör att de skär isen bättre. 
 • Hur stora fiskar skall jag få upp genom borrhålet? Fiskar du arter som ofta blir stora och breda bör du välja en isborr med rejäl bredd. Det bör finnas marginal mellan fisken och borrhålets väggar då det är svart att leda in en fisk som sprattlar i ett trångt hål.
 • Hur ofta fiskar jag? Här avgörs hur mycket du behöver lägga ut för att få en borr som är lämplig. Fiskar du sällan kan du köpa en billig isborr som räcker för de få hål du borrar varje säsong. Fiskar du däremot mycket så kommer du att borra mängder av hål på en säsong. Då behöver du en bättre borr som ofta kostar lite mer.

Hurricane Isborr

Isborrar från Hurricane har tagits fram som ett bra alternativ till de klassiska dyra isborrarna. Hurricane isborrar distribueras av svenska Wiggler. De har tillsammans med duktiga isfiskare tagit fram bra och prisvärda isborrar. Isborrarna finns i modeller Hurricane Pro och Hurricane. Hurricane Pro är en mer bearbetad isborr som har trekantiga kupade skär och finns i modell XL med extra lång spiral. Hurricane har raka skär och är en något enklare isborr.

 • Hurrican Pro isborr har sylvassa kupade skär och finns i modell XL med lång spiral
 • Hurricane isborr är en prisvärd modell med raka skär

Tillbehör för isborr

Vi erbjuder tillbehör för isborrar. Kanske har du tappat en skruv, ett eggskydd har spruckit eller det vanligaste; -Nya skär till din isborr. Vi på Mieko Fishing har bla. följande tillbehör:

 • Vingskruv för isborr
 • Eggskydd i olika modeller och diametrar
 • Skär i raka och skålade modeller som passar många varumärken
 • Förlängare för isborr i olika längder
 • Motorspiraler för motorisborr eller skruvdragare

Adapter för skruvdragare till isborr

Adapter för isborr har blivit mycket populärt de senaste åren. Du borrar enkelt med din skruvdragare och en motorspiral. Med en bra skruvdragare kan du borra många hål under en dag, vissa pratar om 60-70 hål på en dag. Vill du vara säker kan du ha ett extra batteri till din skruvdragare. Det är ett mycket smidigt och enkelt sätt att borra hål i isen. Din skruvdragare och motorspiral väger inte mycket och är lätt att bära med när du skall borra nya hål.

Motorisborr

Motorisborrar har använts sedan lång tid tillbaks. Utvecklingen har självklart gjort dagen motorborrar lättare att använda och framförallt har de lägre vikt. Dessa isborrar används ofta i Norrland där isarna blir tjocka och framförallt i fjällen. När isen ofta är mer än en meter tjock eller mer är det skönt att ha en motorborr. Vid ismete används ofta borrar med dimensioner på 200-250 mm. Då är det också ofta skönt att slippa borra för hand. Är isen dessutom tjock och har vatten på sig går det ofta så tungt att borra så handborrar helt enkelt inte håller.

 • Motorisborr från Hitatchi och Eskimo
Mer
per sida
Visar 1 - 48 av 78 Produkter

1587 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Staffan Persson 2019/09/24
Snabb leverans
Väldigt nöjd med företagets snabba leverans
Magnus Ryytty 2019/09/20
Bra support och snabb leveranstid
Mycket nöjd med support och leveranstid. Rekommenderas
Simon 2019/09/19
Omdöme
Bra priser och snabb frakt!
roger sjöberg 2019/09/19
order.
snabb och bra leverans, bra att kamagatsu jiggskalle 150g 12/0 fanns, den kan vara knepig att få...
Lars Gullstrand 2019/09/18
Lite småsaker
Beställde lite småsaker! Snabb leverans och allt som det ska vara

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50