Ismetespön

Vi har ismetespön från Kinetic, Ron Thompson, Stoxdal och Wiggler. Välj dina ismetespön beroende på vad du fiskar, vi har modeller för gädda, gös abborre, öring mm. Klicka på produkten för att se priser på 3-pack och 5-pack.

Vilka ismetespön passar för mig?

Ismetespön ska alltid vara lämpade efter det fiske som man bedriver, både gällande art ...

Vi har ismetespön från Kinetic, Ron Thompson, Stoxdal och Wiggler. Välj dina ismetespön beroende på vad du fiskar, vi har modeller för gädda, gös abborre, öring mm. Klicka på produkten för att se priser på 3-pack och 5-pack.

Vilka ismetespön passar för mig?

Ismetespön ska alltid vara lämpade efter det fiske som man bedriver, både gällande art som man fiskar efter, betesfisk, krokar och övrig utrustning måste stämma överens med varandra. Ismetespön får inte vara för hårda men bör samtidigt ha ryggrad att driva in krokarna i fiskens käft. Ett för mjukt ismetespö ger svårighet att kroka fisken och ett för styvt ismetespö rätar lätt ut krokarna. Att föredra är ett ismetespö med mjukare topp och sedan en bra ryggrad.

När man tittar på ismetespön kan man också kika närmare på ismetespöets ringar. Är dem små så är risken att de fryser ihop de dagar då vädret är kallt. Risken att de ska frysa ihop helt och förstöra fisket är mycket liten, men större spöringar är att föredra. I övrigt ska ismetespön vara rejäla och klara av fiskets påfrestningar. Ofta kan det bli stenhårda mothugg och fajter på kort lina. Dem måste klara av det kalla klimatet och få mycket stryk helt enkelt. Eftersom du inte ska kasta med ismetespön så behövs inte finliret.

När ismete som metod kom till Sverige fanns det inte många ismetespön att välja mellan på marknaden. Ett vanligt ismetespö då var 4 fot / 120 cm och är än idag det som anses som standard. Idag finns det många fler varianter av ismetespön. Vissa märken har tagit fram längre modeller, som är 140 cm långa, vilket många ismetare tycker är skönare att drilla in fisken på. En annan modell av ismetespö har en s.k. trigger under handtaget. En trigger är ett slags "pekfingergrepp" som gör att du får bra tag om ismetespöet och rullen.

  • Ismetespön från Kinetic, Ron thompson, Stoxdal och Wiggler
  • Mjuk topp och bra ryggrad
  • Lämpad för fiske och stämma överens med övrig utrustning
  • Stora spöringar
  • Ismetespön bör vara rejäla
Mer
Visar 1 - 17 av 17 Produkter

1800 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Kenny Markström 2020/03/25
Snabba ryck!!
Bra utbud på sortimentet och ruggigt snabb leverans
Mats Ståhl 2020/03/25
Pimpelgrejor
Hade priset varit något lägre så hade det blivit full pott. Skall bli intressant och gå igenom...
Tony i Falun 2020/03/25
Nöjd kund
Snabb leverans , låg i lådan dagen efter . Kanon !
Michael 2020/03/24
Bombarda
Mycket snabb service och bra priser. Rekommenderas
Albert Lidgren 2020/03/24
Mycket nöjd
Snabb leverans, bra varor, kanon !

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50