Havsfiskespön

Vi erjuder ett stort sortiment av havsfiskespön. Välj bland varumärken som Savage Gear, Okuma, Westin, BFT mfl. När du väljer spö bör du utgå från vilka arter och storlekar på dem du skall rikta ditt fiske efter. Det är exempelvis stor skillnad på ett spö som är lämpligt för stor torsk i Nordnorge jämfört med ett som du skall fiska torsk med på ...

Vi erjuder ett stort sortiment av havsfiskespön. Välj bland varumärken som Savage Gear, Okuma, Westin, BFT mfl. När du väljer spö bör du utgå från vilka arter och storlekar på dem du skall rikta ditt fiske efter. Det är exempelvis stor skillnad på ett spö som är lämpligt för stor torsk i Nordnorge jämfört med ett som du skall fiska torsk med på västkusten eller i Södra Norge. Du kanske söker ett havsfiskespö för hälleflundra? Känner du dig tveksam över vilket havsfiskespö du skall välja så kontakta gärna oss på Mieko Fishing. Vi hjälper dig gärna att välja din utrustning för havsfiske.

Hur skall jag välja havsfiskespö?

När du väljer ditt havsfiskespö bör du först och främst bestämma dig för vad var du skall fiska.

 • Vilka arter skall jag fiska? Om du skall rikta ditt fiske efter ex. hälleflundra behöver du ett kraftigt spö. Skall du fiska rödspätta är det lämpligt med ett mycket lättare och mjukare spö.
 • Var skall jag fiska? Det är stor skillnad på om du skall fiska torsk i Nordnorge eller i södra delarna av Norge eller Sverige. Tillgången på stor torsk är betydligt större i Nordnorge och då behöver du ett kraftigare spö än om du fiskar i områden där tillgången på stor torsk inte är lika god.
 • Hur tunga beten skall jag använda? Valet av beten och framförallt betesvikt har stor betydelse vid val av havsfiskespö. Använder du ett mjukt spö och tunga beten på kanske 500 gr och uppåt kommer det inte att kännas bra när du fiskar. Spöet kommer att böja sig som om du drillar en fisk bara av betets tyngd. Detsamma gäller omvänt. Fiskar du med lätta beten och för styvt spö kommer det att kännas som du fiskar med ett kvastskaft.

Okuma

Välj mellan Cortez och Solterra, två modeller av havsfiskespön som vi säljer väldigt mycket av. Populära spön i rätt kurs från Okuma! Okuma havsfiskespön är väldigt prisvärda. Okuma Cortez är mycket populära för dig som vill ha mycket spö för pengarna. 

 • Okuma Havsfiskespön är kanske marknadens mest prisvärda
 • Klingor av högsta kvalité
 • Sköna handtag i EVA

Savage Gear

Havsfiskespön från Savage Gear, den populär Nordic Big Game är suverän till hälleflundrafisket. Mads Grosell som ansvarar för produktutveckling på Savage Gear har lyckats mycket bra med Savage Gear havsfiskespön. De är anpassade för tufft havsfiske. Havsfiskespöna har en medium till snabb aktion vilket ger ryggrad att pumpa upp fiskarna från djupet samtidigt som det ger en skön kontakt med betet.

 • Savage Gear Havsfiskespön är framtagna för tufft havsfiske
 • Havsfiskespöna är lätta med en riktig ryggrad
 • Klingorna har medium till snabb aktion

Westin

Westin har många fina havsfiskespön. Några exempelvis är Dynamic Boat och 3776 Boat. Spön med mycket sköna klingor, grym kvalité! Jörgen Larsson som jobbar med produktutveckling för Westin har lyckats riktigt bra med deras spöserier. Westin havsfiskespön har mycket skön känsla i klingan och sköna handtag i kork.

 • Westin Havsfiskespön har Fuji rullfästen
 • Klingor som har skön känsla och är lätta
 • Toray klingor och spöringar av högsta kvalité
 • Handtag i skön kork eller EVA
Mer
Visar 1 - 45 av 45 Produkter

2317 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Tomas Hansson 2020/09/23
fiske
mycket bra snabb leverans ska handla mera hos er
Peter Persson 2020/09/23
Nöjd kund
Bra service och snabb leverans
Ingeborg 2020/09/22
Snabb handläggning
Bra varor till vettigt pris. Paketet i min hand 24 timmar efter beställning
Andreas Nilsson 2020/09/22
Beställde fiskedrag
Har inget alls att klaga över. Supersnabb service och leverans. Beställde kl 11 en tisdag och...
Östen Larsson 2020/09/22
Beställning
Första gången jag har beställt varor och det var snabbt och bra levererat och bra priser. Kommer...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50