Abborrjiggar

Här har vi vårt sortiment av alla sorters Abborrjiggar vissa imiterar små fiskar andra jiggar liknar maskar eller andra botten levande djur.

Hur fiskar jag med en shadjigg?

En shadjigg kan du fiska på många olika sätt. Det vanligaste, enklaste och ofta mest effektiva är att kasta ut och låta sjunka till botten. Så länge jiggen sjunker är linan...

Här har vi vårt sortiment av alla sorters Abborrjiggar vissa imiterar små fiskar andra jiggar liknar maskar eller andra botten levande djur.

Hur fiskar jag med en shadjigg?

En shadjigg kan du fiska på många olika sätt. Det vanligaste, enklaste och ofta mest effektiva är att kasta ut och låta sjunka till botten. Så länge jiggen sjunker är linan sträckt och när linan slaknar har jiggen nått botten. Veva då några vevtag på rullen och låt shadjiggen sjunka till botten. Upprepa det tills du vevat in din jigg. Variera med olika fart på jiggen, veva fler vevtag mellan spinnstoppen och testa fiska lite högre upp i vattnet. När du får hugg gör du snabbt och hårt mothugg. Förhoppningsvis sitter fisken nu. Skulle du missa den hugger de ofta igen på en jigg. Den är mjuk och skrämmer inte fisken på samma sätt som ett hårt bete. Det kan tom. hända att du får fiskar som bara håller fast i jiggen utan att vara krokade.

  • Använd stingerkrok på större shadjigg
  • Använd gärna doftmedel på din jigg
  • Fiska med spunnen lina för bättre kontakt och mothugg
  • Kan kontrollera sjunk hastigheten med olika gram på jiggskallarna

Hur fiskar jag med en Maskjigg/Creature bait?

En Maskjigg/Creaturebait kan du fiska på många olika sätt, oftast så får man bäst resultat när man håller sig nära botten med sakta invevning med vestopp när man låter jiggen ligga still på botten det är ofta då som huggen kommer.
Dem vanligaste riggningarna är Texas och Carolina rigg.

Fiska abborre med Texas Rig & Carolina Rig

Texas Rig och Carolina Rig är en metod som härstammar från amerikanskt bassfiske. Metoden fungerar utmärkt för svenskt abborrfiske. Fördelen med denna upptackling är att man får ett vasskyddat bete och att tacklet ger ifrån sig ett attraktivt ljud. Lämplig utrustning är ett jiggspö mellan 7 och 8 fot med kastvikt upp till 25 gr. En tyst och smidig flätlina 0,10-0,13 mm på rullen är en fördel.

Kasta ut tacklet och låt det sjunka till botten. Gör några lockryck så att pärlan och sänket slår mot varandra och skapar ett attraktivt ljud och låt tacklet sjunka till botten igen. Om det är kallt i vattnet kan man göra en längre paus, annars låt bara sänket studsa på botten innan man gör nya lockryck. Hugget kommer oftast när man gör pausen och betet stannar upp och sjunker mot botten. Ibland plockar abborrarna upp betet från botten, speciellt om man fiskar med kräftimitationer och då blir bara hugget som en dragning i linan.

Mer
per sida
Visar 1 - 48 av 131 Produkter

2317 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Tomas Hansson 2020/09/23
fiske
mycket bra snabb leverans ska handla mera hos er
Peter Persson 2020/09/23
Nöjd kund
Bra service och snabb leverans
Ingeborg 2020/09/22
Snabb handläggning
Bra varor till vettigt pris. Paketet i min hand 24 timmar efter beställning
Andreas Nilsson 2020/09/22
Beställde fiskedrag
Har inget alls att klaga över. Supersnabb service och leverans. Beställde kl 11 en tisdag och...
Östen Larsson 2020/09/22
Beställning
Första gången jag har beställt varor och det var snabbt och bra levererat och bra priser. Kommer...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50