Abborrjiggar

Här har vi vårt sortiment av alla sorters Abborrjiggar vissa imiterar små fiskar andra jiggar liknar maskar eller andra botten levande djur.

Hur fiskar jag med en shadjigg?

En shadjigg kan du fiska på många olika sätt. Det vanligaste, enklaste och ofta mest effektiva är att kasta ut och låta sjunka till botten. Så länge jiggen sjunker är linan...

Här har vi vårt sortiment av alla sorters Abborrjiggar vissa imiterar små fiskar andra jiggar liknar maskar eller andra botten levande djur.

Hur fiskar jag med en shadjigg?

En shadjigg kan du fiska på många olika sätt. Det vanligaste, enklaste och ofta mest effektiva är att kasta ut och låta sjunka till botten. Så länge jiggen sjunker är linan sträckt och när linan slaknar har jiggen nått botten. Veva då några vevtag på rullen och låt shadjiggen sjunka till botten. Upprepa det tills du vevat in din jigg. Variera med olika fart på jiggen, veva fler vevtag mellan spinnstoppen och testa fiska lite högre upp i vattnet. När du får hugg gör du snabbt och hårt mothugg. Förhoppningsvis sitter fisken nu. Skulle du missa den hugger de ofta igen på en jigg. Den är mjuk och skrämmer inte fisken på samma sätt som ett hårt bete. Det kan tom. hända att du får fiskar som bara håller fast i jiggen utan att vara krokade.

  • Använd stingerkrok på större shadjigg
  • Använd gärna doftmedel på din jigg
  • Fiska med spunnen lina för bättre kontakt och mothugg
  • Kan kontrollera sjunk hastigheten med olika gram på jiggskallarna

Hur fiskar jag med en Maskjigg/Creature bait?

En Maskjigg/Creaturebait kan du fiska på många olika sätt, oftast så får man bäst resultat när man håller sig nära botten med sakta invevning med vestopp när man låter jiggen ligga still på botten det är ofta då som huggen kommer.
Dem vanligaste riggningarna är Texas och Carolina rigg.

Fiska abborre med Texas Rig & Carolina Rig

Texas Rig och Carolina Rig är en metod som härstammar från amerikanskt bassfiske. Metoden fungerar utmärkt för svenskt abborrfiske. Fördelen med denna upptackling är att man får ett vasskyddat bete och att tacklet ger ifrån sig ett attraktivt ljud. Lämplig utrustning är ett jiggspö mellan 7 och 8 fot med kastvikt upp till 25 gr. En tyst och smidig flätlina 0,10-0,13 mm på rullen är en fördel.

Kasta ut tacklet och låt det sjunka till botten. Gör några lockryck så att pärlan och sänket slår mot varandra och skapar ett attraktivt ljud och låt tacklet sjunka till botten igen. Om det är kallt i vattnet kan man göra en längre paus, annars låt bara sänket studsa på botten innan man gör nya lockryck. Hugget kommer oftast när man gör pausen och betet stannar upp och sjunker mot botten. Ibland plockar abborrarna upp betet från botten, speciellt om man fiskar med kräftimitationer och då blir bara hugget som en dragning i linan.

Mer
per sida
Visar 1 - 48 av 125 Produkter

1698 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.9 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Fredrik Ringh 2020/01/24
Mieko kobra
Bra grejer men kanske lite för stora för Abborre. Mycket snabb leverans. Jag är nöjd.
Torsten Beckman 2020/01/23
Toppen
Snabb leverans och skickade på eget imitativ en likvärdig produkt då beställd vara var slut i...
Sven-Erik... 2020/01/23
Fiskeredskap
Otroligt snabb leverans, bra priser och trevlig och hjälpsam personal
Johan Sundfeldt 2020/01/23
God service
God service snabb leverans kommer handla här igen.
Greger 2020/01/22
Isfiske
Snabb leverans

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50