Spinnspön

Vi har spinnspön för olika typer av fiske. Välj bland varumärken som BFT, Savage Gear, Westin, Okuma, DAM, Kinetic mfl. Långa spinnspön för laxfiske med djup aktion för att dämpa laxens ursinniga rusningar i strida strömmar, spinnspön för gäddfiske med tunga jiggar eller andra typer av spön för spinnfiske. Välj ett spö som passar just Ditt fiske...

Vi har spinnspön för olika typer av fiske. Välj bland varumärken som BFT, Savage Gear, Westin, Okuma, DAM, Kinetic mfl. Långa spinnspön för laxfiske med djup aktion för att dämpa laxens ursinniga rusningar i strida strömmar, spinnspön för gäddfiske med tunga jiggar eller andra typer av spön för spinnfiske. Välj ett spö som passar just Ditt fiske. Har du frågor får du självklart kontakta oss eller besöka vår sportfiskebutik.

Vad är ett spinnspö?

Ett spinnspö är anpassat för fiske med en så kallad multirulle. Det som kännetecknar ett spinnspö är triggern som sitter på motsatt sida om rullfästet. Triggern är till för att få balans på spöet när du kan hålla om den när du håller i spöet. Det ger ett mer stabilt grepp om ditt spinnspö.

När används spinnspön?

Spinnspön med multirulle används ursprungligen när du kastar med lite tyngre beten. Om du använder haspelrulle och fiskar med tunga beten får du ofta nötskador på pekfingret efter en tids längre kastande. Detta är speciellt kännbart vid fiske i kallt väder. Då tappar man snabbt känseln i pekfingret där du håller i linan vid kastet. De senaste åren har utrustningen utvecklats och det finns spinnspön och multirullar även för fiske med lätta beten.

Laxspö

Spön för laxfiske är oftast av modell spinnspön. De är långa spön ofta 10-13 fot. De är långa för att man skall kunna kasta sitt bete långt. De har ofta en djup aktion för att dämpa laxens krafter vid rusningar under fighten. Vi har flera mycket populära laxspön i vårt sortiment. Här nedan ser du några av de mest populära modellerna:

  • Laxspö Svartzonker Signature 11,4 fot, rek kastvikt 30-120 gr
  • Westin Powerspin-T, 12,3 fot, rek. kastvikt 40-130 gr
  • Hills Solution Laxspö, 12 fot, rek kastvikt 80-120 gr

Gäddspö

De mest populära modellerna av gäddspön är så kallade spinnspön. De är försedda med trigger och gjorda för fiske med multirulle och relativt tunga beten. Längderna ligger ofta på 8-9 fot. De kraftigaste gäddspöna har en rek. kastvikt på upp till 300 gr. De används vid fiske med mycket stora och tunga beten. Spöna har ofta en kraftig ryggrad för att kunna driva in stora krokar i den stenhårda gäddkäften. Här är några av de mest populära gäddspön vi har i sortimentet:

  • Savage Gear Big Pike, 8,6 fot, rek. kastvikt -300 gr
  • Okuma EVX Musky 8,6 fot, rek. kastvikt 4-12 oz
  • Westin Poweshad-T, 8 fot, rek. kastvikt 30-90 gr
  • Westin Dynamic Powercast-T, 8,6 fot, rek. kastvikt 40-130 gr
  • Westin W8 Powercast-T, 8,6 fot, rek. kastvikt 40-130 gr

Mer
Visar 1 - 47 av 47 Produkter

2311 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Janeth Mor'en 2020/09/18
Duppen
Tycker jättebra om dessa duppen. Rekommenderas varmt! Tack Mvh Janeth
Yngve Andersson 2020/09/18
Jag kan varmt rekommendera Mieko Fishing
Vill man ha sina fiskegrejer snabbt och smidigt använd. Använd MiekoFishing
Ulrika Enberg 2020/09/17
Nöjd kund
Toppen service och snabb leverans.
Marcus 2020/09/16
Snabb leverans och bra utbud
Kanon
Janne 2020/09/16
Grymt smidigt
Tack för snabb leverans

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50