Fiska Torsk i Norge

Torsken (Gadus Morhua) är den vanligaste sportfisken i Nordnorge. Under perioden Januari-Maj kommer den stora ishavstorsken eller skrei som den kallas till den Nordnorska kusten för att leka.

Torsken (Gadus Morhua) är den vanligaste sportfisken i Nordnorge. Under perioden Januari-Maj kommer den stora ishavstorsken eller skrei som den kallas till den Nordnorska kusten för att leka. Det kan vara enorma mängder torsk och det handlar ofta om att försöka selektera ut de större fiskarna. Populära områden för skreifiske är Söröya, Lofoten och Mehamn i Barents hav. De djup skreifisket sker på är 30-130 meters djup. När Skreien vandrar ut i havet igen finns fortfarande den stationära torsken kvar längs den Nordnorska kusten. Den fiskas ofta på samma djup som skreien men riktat fiske efter stor sommartorsk kan ske betydligt djupare och framförallt med närhet till stora djup. Lyngen Fiskecamp håller ofta ett bra fiske efter fin sommartorsk.

Fiska torsk i Norge

Beten för torsk

Betesfiske som sill, sej eller kolja är riktigt bra beten för torsk. Vid fiske efter stor torsk används ofta betesfiske på 1-2 kg. Jiggar för havsfiske är också riktigt bra beten för stor torsk. Stora jiggar på 25-40 cm höjer medelvikten på torsken avsevärt. Den traditionella pilken är otroligt effektiv men ger ofta lägre snittvikt. Förser du dessutom tafsen med gummimakk ökar du chanserna till extra hugg. Fisket efter torsk sker ofta nära botten men när torskstimmen jagar sker det ofta i frivattnet.

Fiska torsk i Norge, Mehamn

Kategorier: Havsfiske

Dela

820 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.92 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Mårten Skagert 2017/03/27
Superservice!!!
Snabb service som alltid. Ska bli kyl att testa predatorjiggen i Norge veckan innan påsk. Har...
Elisabeth... 2017/03/27
Recension
Lätt hitta det vi ville bestäla, snabb leverans !!! Vi är...
Pascale 2017/03/25
Beställning + tjänst
Hade lite frågor som besvarades väldigt snabbt. Bra service o snabb leverans
Hans Hagalid 2017/03/24
Isfiskerullar
Ett otroligt bra utval av isfiskeredskap snabb och effektiva leveranser av mycket kunnig personal
Tomas 2017/03/24
Fiske
Snabb leverans bra priser.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.45