Havsfiske

Havsfisket i Norge blir alltmer populärt. Det som tidigare betraktades som "Köttfiske" Har nu för många blivit ett artfiske efter olika fiskar. Utvecklingen har gått snabbt de senaste åren och tekniker, beten och annan utrustning har utvecklats snabbt. Havsfisket har med andra ord utvecklats och blivit en härlig utmaning. Fler och fler lockas av ett spännande fiske som bedrivs i en fantastisk natur där hav och fjäll möts. Att fiska på ett spegelblankt hav omgiven av höga fjälltoppar och dramatsiska klippor som stupar rakt ned i havet är en svårslagen naturupplevelse. Något som också ger en extra upplevelse är matlagning på helt färsk fisk. Det är en råvara som inte går att köpa. Detta tillsammans har medfört att många havsfiskare lägger både en och två veckor varje år på havsfiske.

Tips för havsfiske

Här har vi samlat olika tips för havsfiske. De ger dig större chans att lyckas med det just du drömmer om. Kanske den enorma hälleflundran, stortorsken, en färglad uer, stor havskatt eller varför inte en matupplevelse av den fisk du fångat?

9 Artiklar i kategorin Havsfiske

 • Flötmete efter hälleflundra

  Albin Martinsson jobbar som fiskeguide i Nordnorge och har under senaste säsongen verkligen satt den nya effektiva metoden flötmete efter hälleflundra på prov! Läs om hur du ska gå tillväga.

 • Fiska rödspätta

  Passa på att pröva på det otroligt roliga fisket efter rödspätta när du är i Norge. Rödspättan är inte bara en vacker fisk, utan även en otroligt god matfisk. Albin berättar hur ni ska gå tillväga.

 • Fiska uer i Norge

  Kungsfisken eller Uer som den heter på Norska har karakteristisk orange färg och utstående ögon. Fisken lever på 100-350 meters djup. Uern kan bli upp till 100 cm och väga ca 15 kg.

 • Skonsam C&R av hälleflundra

  Hälleflundra eller kveite som den heter på norska har de senaste åren blivit en alltmer populär sportfisk vid havsfiske i Norge. Detta medför fler fångade fiskar och mer ansvar på oss sportfiskare.

 • Fiska Torsk i Norge

  Torsken (Gadus Morhua) är den vanligaste sportfisken i Nordnorge. Under perioden Januari-Maj kommer den stora ishavstorsken eller skrei som den kallas till den Nordnorska kusten för att leka.

 • Fiska havskatt i Norge

  Fiska havskatt i Norge är något som är riktigt utmanande. Havskatt (Anarhichas Lupus) är en fin sportfisk med ett brutalt utseende. Den äter musslor och har utvecklat en enorm garnityr.

 • Fiska sej i Norge

  Fiska sej i Norge eller gråsej som den egentligen heter har blivit alltmer populärt i Norge. Sejen är ett verkligt muskelpaket och ger fantastiska fighter. I Norge hittar vi världens största sejar.

 • Rensa och filéa torsk

  Rensa och filéa torsk ingår i det norska havsfisket. Fisken du fångar där är delikat mat om du hanterar den på rätt sätt. Lär dig att rensa och filéa torsk på rätt sätt!


Favoriter

  There are no favorites