Havsfiske

Havsfiske

Havsfisket i Norge blir alltmer populärt. Det som tidigare betraktades som "Köttfiske" Har nu för många blivit ett artfiske efter olika fiskar. Utvecklingen har gått snabbt de senaste åren och tekniker, beten och annan utrustning har utvecklats snabbt. Havsfisket har med andra ord utvecklats och blivit en härlig utmaning. Fler och fler lockas av ett spännande fiske som bedrivs i en fantastisk natur där hav och fjäll möts. Att fiska på ett spegelblankt hav omgiven av höga fjälltoppar och dramatsiska klippor som stupar rakt ned i havet är en svårslagen naturupplevelse. Något som också ger en extra upplevelse är matlagning på helt färsk fisk. Det är en råvara som inte går att köpa. Detta tillsammans har medfört att många havsfiskare lägger både en och två veckor varje år på havsfiske.

Tips för havsfiske

Här har vi samlat olika tips för havsfiske. De ger dig större chans att lyckas med det just du drömmer om. Kanske den enorma hälleflundran, stortorsken, en färglad uer, stor havskatt eller varför inte en matupplevelse av den fisk du fångat?

9 Tips

 • Flötmete efter hälleflundra
  Kategorier: Havsfiske

  Albin Martinsson jobbar som fiskeguide i Nordnorge och har under senaste säsongen verkligen satt den nya effektiva metoden flötmete efter hälleflundra, på prov! Läs om hur du ska gå tillväga.

  Läs mer

 • Fiska rödspätta
  Kategorier: Havsfiske

  Passa på att pröva på det otroligt roliga fisket efter rödspätta när du är i Norge. Rödspättan är inte bara en vacker fisk, utan även en otroligt god matfisk. Albin berättar hur ni ska gå tillväga.

  Läs mer

 • Fiska uer i Norge
  Kategorier: Havsfiske

  Kungsfisken eller Uer som den heter på Norska har karakteristisk orange färg och utstående ögon. Fisken lever på 100-350 meters djup. Uern kan bli upp till 100 cm och väga ca 15 kg.

  Läs mer

 • Skonsam C&R av hälleflundra
  Kategorier: Havsfiske

  Hälleflundra eller kveite som den heter på norska har de senaste åren blivit en alltmer populär sportfisk vid havsfiske i Norge. Detta medför fler fångade fiskar och mer ansvar på oss sportfiskare.

  Läs mer

 • Tips för riktat fiske efter hälleflundra
  Kategorier: Havsfiske

  I den här artikeln beskriver jag hur jag ser på riktat fiske efter grov hälleflundra eller kveite som den heter på norska. Jag förklarar vilka havsfiskeprodukter jag föredrar och varför...

  Läs mer

 • Fiska Torsk i Norge
  Kategorier: Havsfiske

  Torsken (Gadus Morhua) är den vanligaste sportfisken i Nordnorge. Under perioden Januari-Maj kommer den stora ishavstorsken eller skrei som den kallas till den Nordnorska kusten för att leka.

  Läs mer

 • Fiska havskatt i Norge
  Kategorier: Havsfiske

  Fiska havskatt i Norge är något som är riktigt utmanande. Havskatt (Anarhichas Lupus) är en fin sportfisk med ett brutalt utseende. Den äter musslor och har utvecklat en enorm garnityr.

  Läs mer

 • Fiska sej i Norge
  Kategorier: Havsfiske

  Fiska sej i Norge eller gråsej som den egentligen heter har blivit alltmer populärt i Norge. Sejen är ett verkligt muskelpaket och ger fantastiska fighter. I Norge hittar vi världens största sejar.

  Läs mer

 • Rensa och filéa torsk
  Kategorier: Havsfiske

  Rensa och filéa torsk ingår i det norska havsfisket. Fisken du fångar där är delikat mat om du hanterar den på rätt sätt. Lär dig att rensa och filéa torsk på rätt sätt!

  Läs mer

2317 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Tomas Hansson 2020/09/23
fiske
mycket bra snabb leverans ska handla mera hos er
Peter Persson 2020/09/23
Nöjd kund
Bra service och snabb leverans
Ingeborg 2020/09/22
Snabb handläggning
Bra varor till vettigt pris. Paketet i min hand 24 timmar efter beställning
Andreas Nilsson 2020/09/22
Beställde fiskedrag
Har inget alls att klaga över. Supersnabb service och leverans. Beställde kl 11 en tisdag och...
Östen Larsson 2020/09/22
Beställning
Första gången jag har beställt varor och det var snabbt och bra levererat och bra priser. Kommer...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50