Gäddfiske

Här får du tips för olika typer av gäddfiske. Fiske efter gädda är det mest populära fisket i Sverige. Det finns många metoder och tekninker du kan fiska gädda. Välj metod efter rådande omständigheter som tid på året, vattentemp, betesfisk i det vatten du fiskar i, djup mm. Med rätt metod ökar du dina chanser till ett lyckat fiske. De senaste tio åren har utvecklingen inom gäddfisket gått otroligt snabbt. Dåtidens innovativa beten som Cisco Kid betraktas i dag som smått "antika" men faktum är att de fortfarande levererar fisk. De kan ofta vara minst lika bra som trendiga jiggar tacklade på shallowskruvar.

Det gäller inte bara att använda för stunden rätt metod. Utrustningen är också väldigt viktig för att du skall lyckas med ditt gäddfiske. Rätt storlek på stingerkrokar, justera avståndet mellan krok och wobbler så ökar du krokningsförmågan, rätt spö för det fiske du bedriver, eller rätt sidoparavaner när du trollar. Här ger vi dig helt enkelt tips för att du skall lyckas med ditt gäddfiske.

4 Artiklar i kategorin Gäddfiske

  • Miekomåttet

    Det diskuteras ofta vilket som är det mest rättvisa måttet av längden kontra vikten. Ägarna till Miekofishing har en längre tid internt använt sig av en helt annan måttstock, nämligen MiEKOmåttet.

  • Vertikalfiske efter gädda

    Vill du lära dig mer om vertikalfiske efter gädda? Då har du kommit helt rätt. Medlemmar i Mieko Family var först med denna riktigt effektiva metod för att fånga storgäddan!

  • Jiggfiske efter gädda

    Mieko Family's egna Henrik Rånman skriver utförligt om jiggfiske efter gädda. Henrik går in på allt ifrån jiggar, tackel, metoden i sig och vad det har betytt för hans egna fiske.


Favoriter

    There are no favorites