Rensa och filéa torsk

Rensa och filéa torsk ingår i det norska havsfisket. Fisken du fångar där är delikat mat om du hanterar den på rätt sätt. Lär dig att rensa och filéa torsk på rätt sätt!

Rensa och filéa torsk ingår i det norska havsfisket. Fisken du fångar där är delikat mat om du hanterar den på rätt sätt. Börja med att avliva och bloda av fisken direkt efter fångst. Skär av gälbågar och lilla fliken som går fram mot undersidan av huvudet. Då blir fiskköttet nästan helt fritt från blod och får en fantastisk vit färg. Om du fiskar under sommarmånaderna när det är varmt att förvara fisken kyligt och i skuggan under fisketuren. Använd gärna en kylbag eller liknande med kylklampar eller vattenfyllda och frusna PET-flaskor.

När du kommer till land är det dags att rensa och filéa torsken. Det är viktigt att ha en vass och bra filékniv. Det underlättar arbetet avsevärt. Här nedan ser du en film som på ett bra sätt beskriver hur du enkelt rensa och filéar torsk.

Det är enkelt att filéa torsk!

Filékniv med extra flexibelt blad som gör den lämplig att filéa fisk med. En aning rundat handtag i rosenträ med mjukt formade skydd som inte bara gör att du får bättre grepp utan även gör användningen säkrare.

Kategorier: Havsfiske

Dela

820 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.92 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Mårten Skagert 2017/03/27
Superservice!!!
Snabb service som alltid. Ska bli kyl att testa predatorjiggen i Norge veckan innan påsk. Har...
Elisabeth... 2017/03/27
Recension
Lätt hitta det vi ville bestäla, snabb leverans !!! Vi är...
Pascale 2017/03/25
Beställning + tjänst
Hade lite frågor som besvarades väldigt snabbt. Bra service o snabb leverans
Hans Hagalid 2017/03/24
Isfiskerullar
Ett otroligt bra utval av isfiskeredskap snabb och effektiva leveranser av mycket kunnig personal
Tomas 2017/03/24
Fiske
Snabb leverans bra priser.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
9.45