Ismete

Ismete blir alltmer populärt. Här uppe i Norrland har vi säsong för ismete stora delar av året. Isfiske är en del av vår vardag. I vårt sortiment hittar du bla. ismetespön, ismeterullar, ismeteset, vippor för ismete, pulkor för isfiske isborr, tafs för ismete, isfisketält mm. Besök även vår butik i Falun och se vårt sortiment för ismete och ange...

Ismete blir alltmer populärt. Här uppe i Norrland har vi säsong för ismete stora delar av året. Isfiske är en del av vår vardag. I vårt sortiment hittar du bla. ismetespön, ismeterullar, ismeteset, vippor för ismete, pulkor för isfiske isborr, tafs för ismete, isfisketält mm. Besök även vår butik i Falun och se vårt sortiment för ismete och angelfiske. Vi har inte bara ismeteset för gädda, se även på våra set för gös eller de lite lättare för abborre, röding, lake, öring mfl. arter. I vår sportfiskebutik kan du även se isfisketällt och Helsport Finnmark Tältkåta uppslagna. Har du frågor om ismete så får du gärna fråga oss. -Vi kan isfiske.

Hur ismetar man?

Ismete är en relativt ny metod inom fiske och går ut på att meta på isen, precis som det låter. Det fungerar som så att du väljer ett område på vattnet som du tänkt fiska på och fiskar här. Ismete är en statisk metod, vilket betyder att du fiskar på samma ställe hela tiden. Under våren, när dagarna är längre kan man givetvis byta plats under dagen om man vill det.

Placera ut ismetespöna

Du placerar ut din ismeteutrustning över det valda området. Vanligtvis använder man 4-6 ismetespön per person, men man kan börja med något enstaka för att prova på. Hur mycket du vill sprida ut dina spön är upp till dig, men tänk på att du bör kunna uppmärksamma hugget och ta dig till hålet snabbt. 20 meter mellan ismeteuppsättningarna är lagom.

Placera ut betet

När du placerar ut ditt bete så låter du det sjunka till önskat fiskedjup, för att sedan fästa linan på din nappindikator (oftast kallad "vippa"). Vippan står nu böjd ned mot hålet och håller betet på önskat djup. Spöet och rullen lägger du intill hålet, med toppöglan just ovanför hålet. Nu är det viktigt att du frikopplar ismeterullen, så fisken kan simma fritt om det hugger.

Hugget vid ismete

Vippan står nu böjd ned mot hålet. Om en rovfisk väljer att ta ditt bete så lossnar linan som du fäst på vippan, och vippan fjädrar upp. Ett smart tips är att fästa en ålpingla/ålbjällra på vippan, så hör du när hugget inträffar och blir mycket mer uppmärksam. Ta dig fram så fort som möjligt till hålet där hugget inträffat. Lyft upp spöet från isen och veva ett vevtag så frikopplingen släpper. Gör alltid mothugg direkt du kommer fram, så inte fisken hinner svälja betet och kroken. Veva in slaklina och gör ett kraftfullt mothugg direkt du känner motstånd. 

Var försiktig med dig själv och fisken när du ismetar. Fisket sker ofta i minusgrader och det är lätt hänt att fisken för köldskador på ögon och andra utsatta delar.

Mer

2067 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Anna Arlt 2020/07/04
Nöjd!
Nöjd och glad med allt, både prylar och service!
Lennart... 2020/07/03
Kanon
Snabbt och precist. Precis som jag vill ha
Kent Sjölund 2020/07/03
Recention
Bra priser och snabb leverans
Jan-Erik Alloh 2020/07/03
Bra service
När alla produkterna inte fanns hemma ,så ringde dom upp direkt och meddelade! Snabb leverans!
Ulf Andersson 2020/07/03
King
Lite svårt att recensera när jag inte fått grejorna än.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50