Ismete

Ismete blir alltmer populärt. Här uppe i Norrland har vi säsong för ismete stora delar av året. Isfiske är en del av vår vardag. I vårt sortiment hittar du bla. ismetespön, ismeterullar, ismeteset, vippor för ismete, pulkor för isfiske isborr, tafs för ismete, isfisketält mm. Besök även vår butik i Falun och se vårt sortiment för ismete och ange...

Ismete blir alltmer populärt. Här uppe i Norrland har vi säsong för ismete stora delar av året. Isfiske är en del av vår vardag. I vårt sortiment hittar du bla. ismetespön, ismeterullar, ismeteset, vippor för ismete, pulkor för isfiske isborr, tafs för ismete, isfisketält mm. Besök även vår butik i Falun och se vårt sortiment för ismete och angelfiske. Vi har inte bara ismeteset för gädda, se även på våra set för gös eller de lite lättare för abborre, röding, lake, öring mfl. arter. I vår sportfiskebutik kan du även se isfisketällt och Helsport Finnmark Tältkåta uppslagna. Har du frågor om ismete så får du gärna fråga oss. -Vi kan isfiske.

Hur ismetar man?

Ismete är en relativt ny metod inom fiske och går ut på att meta på isen, precis som det låter. Det fungerar som så att du väljer ett område på vattnet som du tänkt fiska på och fiskar här. Ismete är en statisk metod, vilket betyder att du fiskar på samma ställe hela tiden. Under våren, när dagarna är längre kan man givetvis byta plats under dagen om man vill det.

Placera ut ismetespöna

Du placerar ut din ismeteutrustning över det valda området. Vanligtvis använder man 4-6 ismetespön per person, men man kan börja med något enstaka för att prova på. Hur mycket du vill sprida ut dina spön är upp till dig, men tänk på att du bör kunna uppmärksamma hugget och ta dig till hålet snabbt. 20 meter mellan ismeteuppsättningarna är lagom.

Placera ut betet

När du placerar ut ditt bete så låter du det sjunka till önskat fiskedjup, för att sedan fästa linan på din nappindikator (oftast kallad "vippa"). Vippan står nu böjd ned mot hålet och håller betet på önskat djup. Spöet och rullen lägger du intill hålet, med toppöglan just ovanför hålet. Nu är det viktigt att du frikopplar ismeterullen, så fisken kan simma fritt om det hugger.

Hugget vid ismete

Vippan står nu böjd ned mot hålet. Om en rovfisk väljer att ta ditt bete så lossnar linan som du fäst på vippan, och vippan fjädrar upp. Ett smart tips är att fästa en ålpingla/ålbjällra på vippan, så hör du när hugget inträffar och blir mycket mer uppmärksam. Ta dig fram så fort som möjligt till hålet där hugget inträffat. Lyft upp spöet från isen och veva ett vevtag så frikopplingen släpper. Gör alltid mothugg direkt du kommer fram, så inte fisken hinner svälja betet och kroken. Veva in slaklina och gör ett kraftfullt mothugg direkt du känner motstånd. 

Var försiktig med dig själv och fisken när du ismetar. Fisket sker ofta i minusgrader och det är lätt hänt att fisken för köldskador på ögon och andra utsatta delar.

Mer

2311 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Janeth Mor'en 2020/09/18
Duppen
Tycker jättebra om dessa duppen. Rekommenderas varmt! Tack Mvh Janeth
Yngve Andersson 2020/09/18
Jag kan varmt rekommendera Mieko Fishing
Vill man ha sina fiskegrejer snabbt och smidigt använd. Använd MiekoFishing
Ulrika Enberg 2020/09/17
Nöjd kund
Toppen service och snabb leverans.
Marcus 2020/09/16
Snabb leverans och bra utbud
Kanon
Janne 2020/09/16
Grymt smidigt
Tack för snabb leverans

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50