Spinnare

Spinnare har fått sitt namn efter det engelska ordet spin, som betyder rotera. En spinnare fungerar på så sätt att dess roterande sked skapar ljudvågor och ljusreflexer som rovfiskar uppfattar som en fisk på flykt. Spinnare passar utmärkt till att fiska gädda, öring, röding, harr och abborre. Spinnare både ser olika ut och väger olika, det är fö...

Spinnare har fått sitt namn efter det engelska ordet spin, som betyder rotera. En spinnare fungerar på så sätt att dess roterande sked skapar ljudvågor och ljusreflexer som rovfiskar uppfattar som en fisk på flykt. Spinnare passar utmärkt till att fiska gädda, öring, röding, harr och abborre. Spinnare både ser olika ut och väger olika, det är för att fungera på olika djup. Hos oss hittar du spinnare i många olika modeller, du kan välja mellan bland annat Lottospinnare, Savage Gear Da Bush, Savage Gear Rotex Spinner, Reflex Spinnare, Vibrax Spinnare.

Smal sked

En spinnare med smal sked går djupare än en spinnare med bred sked. Det blir med andra ord mindre motstånd i vattnet om spinnaren har smal sked, vilket gör att den sjunker snabbare under inspinning. Den gör även att du får längre kastlängder, ett tips är att ofta göra spinnstopp när du fiskar, det ger en oregelbunden gång och efterföljande fisk simmar rakt in i spinnaren när den stannar vilket ofta leder till hugg. 

Bred sked

Spinnare med bred sked är ofta lättstartade och tål låg fart samt går ganska grunt i vattnet. En spinnare med droppformad, kompakt kropp med den smalaste delen framtill arbetar bättre vid låg fart än en med lång- eller oregelbunden kropp. Viktigt att tänka på är att dessa typer av spinnare har en tendens att tvinna lina lite mer än en spinnare med smal sked.

Hur väljer jag spinnarna?

När du väljer spinnare gör du det lämpligen beroende på förhållande i det vatten du fiskar. Ett strömmande och/eller djupt vatten bör du välja en spinnare med smal sked och relativt tung kropp för att komma ner i djuphålor där fisken står. Grundare vatten väljer du gärna en spinnare med bredare sked som inte sjunker så snabbt. Du får prova dig fram för att se hur olika spinnare fungerar och lära dig av erfarenheter det ger. Vad gäller färger finns inga exakta svar. Olika färger fungerar ofta olika bra från dag till dag. Det kan tom skulja i hur färger fungerar från morgon till eftermiddag. Här gäller också att prova sig fram och ha med sig olika modeller och färger ut på din fisketur.

 • Använd en spinnare med smal sked om du vill fiska djupt och bred om du fiskar grunt
 • Ha gärna ett antal olika spinnare, i olika färger och modeller, i din betesbox. Då hittar du förmodligen den som fungerar bäst för just den dagen
 • Fiska med den spinnare du tror på. Det är viktigare att du tror på ditt bete än att andra gör det

Hur fiskar jag med spinnare?

Spinnare är ofta ett mycket bra bete. De är enkla att fiska med och framförallt; -De fångar fisk! När du fiskar med dina spinnare är det ofta bra att lägga in sk. spinnstopp ibland. Fisk som följer efter ditt bete simmar då rakt in i spinnaren och hugger ofta av ren reflex. Ett oregelbundet fiskat bete ger ofta fler hugg än ett som vevas in monotont. Detsamma gäller den fart du fiskar in ditt bete med. Ibland kan det vara riktigt långsamma beten som ger hugg och ibland kan det vara mycket snabbt invevade beten som fungerar bäst. Man kan ibland bli förvånad att fisken hinner hugga då man vevar så snabbt. Om du använder en spinnare med fjäderklädd krok kan du med fördel använda någon typ av doftmedel. Det brukar trigga fisken extra mycket.

En viktig sak att tänka på när du fiskar med spinnare är att använda ett bra lekande. Annars kommer spinnaren att tvinna din lina så den blir svår att fiska med eller i värsta fall helt omöjlig att fiska med.

Vilken spinnare är bäst?

Ja det är en fråga som inte går att svara på. Det är viktigt att du har några olika modeller med smal och bred sked, olika vikter och ett gäng olika färger. Då hittar du lättare den som triggar fisken till hugg just den dagen. Det kanske viktigaste är att du lär dig hur olika modeller beter sig i vattnet och att du tror på din spinnare. Tror du inte på ditt bete kan du lägga det åt sidan direkt och fiska med något du tror på. Om du inte tror på betet kommer du inte att fiska koncentrerat och förmodligen missa mothugget när det hugger om det överhuvudtaget gör det.

Bästa spinnarna för olika arter

Här listar vi de hetaste spinnarna för fiske efter oilka arter. Listan baseras på egna erfarenheter och många av våra kunders rapporter. Dessa bör du ha i din dragbox i några olika vikter och färger när du skall ut på fiske.

Öring

När du skall fiska öring med spinnare rekommenderar vi:

 • Lottospinnaren
 • Mieko Kobra
 • Savage Gear Rotex Spinner
 • Myran Wipp
 • Vibrax

Röding

Skall du fiska röding bör du testa:

 • Myran Panter
 • Vibrax
 • Lottospinnaren
 • Reflex
 • King

Harr

När det är harr du vill fiska är följande spinnare mycket bra:

 • Myran Panter
 • Mieko Kobra
 • Meps
 • Savage Gear Rotex Spinner
 • King

Abborre

När du fiskar abborre med spinnare skall du testa:

 • Reflex
 • Savage Gear Rotex Spinner
 • Myran Wipp
 • Mieko Kobra
 • Lottospinnare

Mer
Visar 1 - 44 av 44 Produkter

2350 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Per 2020/10/16
The King
Hitta min super spinnare o några till Enkelt att beställa Snabb leverans
Joakim Gille 2020/10/15
bra service
snabba leveranser, bra utbud. en bra butik helt enkelt
Robert Westerlund 2020/10/15
WM-mekanismen
Hej!De redskap som jag beställde kom inom 2-3 dagar och var till min fulla belåtenhet....
Vivianne Norlin 2020/10/14
Recensioner
Snabb och bra service. Mycket nöjd
Ove 2020/10/14
Fiskenät
Fina när, lite trassligt med dubbla över/under telnar. Säker leverans.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50