Fiskedrag

Här hittar ni alla våra beten och fiskedrag. Hos oss på Miekofishing.se hittar ni säkert någonting som ska passa just ert fiske. Vi har fiskedrag i form av spinnare, wobbler, skeddrag, jiggar, fligkast och vassdrag - dessa fiskedrag är de absolut vanligaste och fungerar till de flesta fiskar. Mer specialanpassade beten till gäddfiske, abborrfisk...

Här hittar ni alla våra beten och fiskedrag. Hos oss på Miekofishing.se hittar ni säkert någonting som ska passa just ert fiske. Vi har fiskedrag i form av spinnare, wobbler, skeddrag, jiggar, fligkast och vassdrag - dessa fiskedrag är de absolut vanligaste och fungerar till de flesta fiskar. Mer specialanpassade beten till gäddfiske, abborrfiske, vertikalfiske och trolling hittar ni givetvis också här bland våra fiskedrag. Vi har tailbeten, crankbaits, jerkbats, långedrag, spinnerbaits, swimbaits och mycket mer.

Idag finns det otroliga mängder med fiskedrag och beten på marknaden, och fler kommer hela tiden. Om det inte är nya färger, storlekar eller modeller så hittar man hela tiden på ny teknik vid tillverkning eller fisketekniken som kräver andra modeller på beten än de fiskedrag som redan finns. 

Vi på Miekofishing.se finner det viktigt att erbjuda bra och stabila produkter till våra kunder. Hos oss hittar ni därför fiskedrag och beten från välkända märken som ABU, Rapala, Wiggler, Westin, Lidmans Fiskeredskap, Savage Gear, Spro, och många fler. Undrar du vilket fiskedrag du ska köpa till ditt fiske, eller kanske som present till någon anhörig, så kan du alltid fråga oss på Mieko. Vi har alltid bra fiskedrag att rekommendera oavsett om det är till gädda, abborre, öring, röding, harr, regnbåge, lax eller andra fiskarter.

Vad ska jag välja för fiskedrag?

Vilken typ av fiskedrag du skall välja beror på många olika faktorer. Här reder vi ut hur du skall välja drag.

 • På vilket djup skall jag fiska? Är det grunt på stället du skall fiska kan du snabbt sålla bort wobblers som går djupare och andra typer av drag som sjunker snabbt.
 • Vilken art riktar jag mitt fiske efter? Här bestämmer du vilken typ av bete du bör använda. För abborre, harr, öring, röding och regnbåge är mindre beten på upp till 10-12 cm ofta lämpliga. För gädda är ofta lite större beten att föredra och för gös brukar ett drag som ligger någonstans mittemellan ovanstående storlekar. 
 • Vilken rekommenderad kastvikt har mitt spö? Det står oftast på ditt spö och här finns begränsningar. Vid användning av för tunga drag för ditt spö kan det skadas eller tom. gå av. Går du däremot åt andra hållet och använder lättare fiskedrag än ditt spö är klassat för kommer det att kännas stumt och du kastar kortare.

Vad är ett fiskedrag?

Fiskedrag är ofta ett samlingsnamn för många olika typer av beten för fiske. Här under hittar ni olika fiskedrag indelat i kategorier så ni lättare hittar vad som passar just er. Vi försöker ständigt vara uppdaterade med information som ska hjälpa er att hitta just rätta tillbehören till ett lyckat fiske. 

 • Crankbait: Crankbait fungerar riktigt bra på de flest fiskar. Abborren blir som galen i de små vibrerande betena som presenteras framför näsan på dem. Välj mellan Vib-Lures, Shallow cranks som inte väsnas och vanligt crankbaits med sked.
 • Flugkast: Flugkast av olika varianter brukar vara mycket populärt att fiska med i Norrland, både i strömmande och stilla vatten. Här finner du några olika varianter med olika flugor, både med enkel- och dubbelkrok. Både våt- och torrflugor. Färdiga tackel som du kan sätta på med ett kastflöte i änden.
 • Havsöringsdrag: Havsöringsdrag är egentligen ett brett ord men vad havsöringsdrag oftast står för är kompakta och långkastande skeddrag. Det som kännetecknar ett havsöringsdrag är att det är kompakt, relativt tungt och i många fall långsmala i formen. Den ska helt enkelt ha en aerodynamisk form för att kunna kastas långt.
 • Jerkbait: Vanliga jerkbaits är Big Bandit, Savagear Deviator, Baby Buster och klassiska Buster Jerk. Metoden jerkbaitfiske kom till Sverige under 90-talet från USA. Jekrbait har visat sig vara en oerhört effektiv och framförallt rolig metod för att fånga många och stora gäddor.
 • Långedrag: Långedrag är ett gammalt klassiskt bete som framförallt används vid fiske efter öring och röding. Det har funnits sedan lång tid tillbaka och fiskar fortfarande lika bra. Det består av en wire med flera skedar som i vattnet snurrar runt och blänker lockande. Fisken uppfattar förmodligen långedragets skedar som ett litet stim med fisk som väcker hugginstinkten hos fisken.
 • Popper & Ytbeten: Här hittar du poppers och ytbeten för riktigt roligt fiske. Fisket blir väldigt aktivt då man hela tiden ser vad som händer och oftast får man riktigt actionfyllda hugg. Vi har det mycket populära ytbetet Blue Fox Buzzer, samt Moss Boss.
 • Spinnerbait: Spinnerbait är ett slags bete som kommer ursprungligen från den vanliga spinnaren. Ett spinnerbait är egentligen en större modell av en spinnare. Spinnerbait finns i många olika varianter och modeller. Spinnerbaits är riktigt bra för exempelvis gädda och stor abborre.
 • Swimbait: Swimbait är precis som det låter, ett bete som simmar. Det har fått namnet efter sin naturligt simmande gång i vattnet. Karaktärisktiskt hos just swimbait är att de ofta är flerdelade om de är av plast, eller mycket mjukt gummi.
 • TailbaitTailbeten blir allt mer populärt bland sportfiskare och framförallt gäddfiskare i Sverige. Ett tailbete består av en främre del som är hård, tillverkad av antingen trä eller plast. Bakom den främre delen sitter då själva tailen, som består av gummi. Tailbeten är oerhört effektiva vid gäddfiske.
 • Trollingplugg: Trollingplugg är en slags vobbler utan sked som ser ut lite som en popper. Den har en mycket oregelbunden rörelse i vattnet vilket retar gallfeber hos öring och andra laxartade fiskar. Pluggar som dem kallas, är mycket populärt bete för trolling.
 • TubflugorTubflugor är precis som det låter, en fluga som är bunden på en tub, istället för en krok. Tuben är givetvis ihålig och här trär man igenom tafslinan. Sedan knyter man en krok bakom tubflugan, antingen en enkel- eller trekrok. Tubflugor har blivit mycket populärt att använda vid fiske efter lax och öring i våra svenska älvar. 
 • Vassdrag: Ett vassdrag är ett bete som är utformat för att klara av fiske i vass och annan vegetation utan att fastna. Vassdrag brukar vara ett riktigt bra bete under sommartid då du vill fiska gädda och abborre på grunt vatten med mycket växtlighet.
Mer
Visar 1 - 17 av 17 Produkter

2317 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Tomas Hansson 2020/09/23
fiske
mycket bra snabb leverans ska handla mera hos er
Peter Persson 2020/09/23
Nöjd kund
Bra service och snabb leverans
Ingeborg 2020/09/22
Snabb handläggning
Bra varor till vettigt pris. Paketet i min hand 24 timmar efter beställning
Andreas Nilsson 2020/09/22
Beställde fiskedrag
Har inget alls att klaga över. Supersnabb service och leverans. Beställde kl 11 en tisdag och...
Östen Larsson 2020/09/22
Beställning
Första gången jag har beställt varor och det var snabbt och bra levererat och bra priser. Kommer...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50