Pimpelbeten

Här hittar ni alla våra olika pimpelbeten, pirkar och pimplar i olika underkategorier, såsom mormyskor, balanspirkar, rödingblänken, pimpeljiggar, blinkpirkar och vertikalpirkar.

Pimpel

Pimpelbeten, pimpel eller pimpeldrag är olika ord för olika typer av beten som används när man pimplar, antingen från is eller från båt. Det vanligaste är give...

Här hittar ni alla våra olika pimpelbeten, pirkar och pimplar i olika underkategorier, såsom mormyskor, balanspirkar, rödingblänken, pimpeljiggar, blinkpirkar och vertikalpirkar.

Pimpel

Pimpelbeten, pimpel eller pimpeldrag är olika ord för olika typer av beten som används när man pimplar, antingen från is eller från båt. Det vanligaste är givetvis att man använder pimpelbeten från isen, men principen är detsamma ifrån båt. Pimpel är utformade för att fiskas vertikalt, alltså att man fiskar de rakt ovan ifrån. De senaste åren har även nytänkande som pimpelfiske med pimpeljiggar nått oss i Sverige. Detta ger en variation till de klassiska pirkarna och kan vara avgörande för om du får fisk eller inte. Det har även blivit vanligare att mäska under isen för att locka till sig fisken. Doftsprayer är också en variant som ofta används med framgång på en pimpel.

Pirk

Pirk är också ett samlingsnamn för olika typer av beten för pimpelfiske. Det kan vara rödingblänken, vertikalpirk, balanspirk eller någon annan typ av bete för pimpelfiske. Vid pimpelfiske med pirk används ofta någon typ av bete, maggot, vaxlarv, räka eller något annat. Vissa vertikalpirkar är försedda med garnkrok och då behövs in get agn. Du kan självklart agna med en eller två maggots ändå. Dessa doftar och du triggar ytterligare ett sinne hos fisken. Doftspray är också något som fler och fler pimpelfiskare använder med stor framgång.

Vad är viktigt vid fiske med pirk och pimplel?

Ja, det beror självklart på vilken typ av pirk eller blänke det är. Här nedan tar vi upp några övergripande saker som är viktiga vid pimpelfiske med pirk och pimpel. 

En skrylla eller stolsryggsäck är bra att ha. Då får du med dig utrustning, reservplagg och din lunch. Tänk på att en hel dag på isen är mycket tufft om du inte sitter bra. Om du sitter för lågt känns det redan efter någon timme som att ryggen gått av. Hur det känns efter en hel veckas fiske vågar man knappt tänka på. Investera därför i en skrylla eller stolsryggsäck som passar just dig.

Varma kläder är ett måste. Om du fryser på isen fiskar du dåligt. Tänk på att det ofta blåser och någon typ av flytplagg är lämpligt. Det kan vara en flytoverall eller ett flytande underställ. Om olyckan är framme så är det mycket lättare att komma upp på isen igen om du har flytplagg. Både flytoverall och flytande underställ är varma kläder. När du använder det senare bör du ha något vindtätt plagg utanpå.

Isdubbar och en kastlina är ett måste vid fiske på isen. Om du inte har isdubbar har du små chanser att komma upp på isen om du gått igenom. Med kastlinan kan du även underlätta för andra som gått igenom isen.

Mat är väldigt viktigt. Många föredrar att äta varm mat vid fiske från isen. Då är en termos eller mattermos mycket praktiska att ha. Du kan enkelt äta något varmt och få ny energi för att fiske med dina pirkar och pimplar.

Mer
Visar 1 - 4 av 4 Produkter

2317 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Tomas Hansson 2020/09/23
fiske
mycket bra snabb leverans ska handla mera hos er
Peter Persson 2020/09/23
Nöjd kund
Bra service och snabb leverans
Ingeborg 2020/09/22
Snabb handläggning
Bra varor till vettigt pris. Paketet i min hand 24 timmar efter beställning
Andreas Nilsson 2020/09/22
Beställde fiskedrag
Har inget alls att klaga över. Supersnabb service och leverans. Beställde kl 11 en tisdag och...
Östen Larsson 2020/09/22
Beställning
Första gången jag har beställt varor och det var snabbt och bra levererat och bra priser. Kommer...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50