Mustad

Det hela började för mer än 175 år sedan i en liten stad i Norge, 140 km norr om Oslo, kallas Gjövik. Bonden Hans Skulstad etablerade "Brusveen Spiger och Wire Factory" 1832, som producerar hästskosöm och andra metallprodukter. Sedan dess har företaget förändrats kraftigt när det gäller produktutbud och storlek.

Mustads utveckling

Betydande och diversifierade affärsprojekt som ägs av olika grenar av Mustad familjen i Norge och i världen har vuxit från denna blygsamma början. Hans Mustad Mustads fiskekrokar har nu tusentals modeller i deras försäljningsprogram. Mustad också producerat helautomatiska system för kommersiell fiske - Mustad Auto och Mini Linje Systems. Idag är många Mustad fiskekrokar och Mustad Autoline världs marknadsledande. Tillbaka i 1877, vid den tidpunkt då formen Elstad son-in-law, den lokala länspolisen, Ole Mustad, drev verksamheten startade han företaget Mustad AS tillsammans med sin son, Hans Mustad, en man med stora visioner. Hade insett möjligheterna med produktion av fiskkrokar. Hans blev snart en expert inom tillverkning av fiskekrok, på den tiden oslagbar och långt före sin tid, särskilt när det gäller försäljning och marknadsföring, Hans och hans personal gav sig ut ut i världen för att besöka andra tillverkare, återförsäljare och lokala fiskare, och utifrån deras synpunkter, kartlade han marknaden för fiskekrok långt innan hans konkurrenter.

Revolutionerande Maskin för tillverkning av fiskekrok

Den fortsatta utvecklingen av bolaget, dock skulle inte ha varit möjligt utan den unge uppfinnaren Mathias Top. Tills han började utvekling av tillverkningsprocessen hade fiskekrokar tillverkats för hand, en efter en. Strax efter att ha börjat på Mustad uppfann Mathias Top den första automatiska kroktillverkningsmaskinen. Ståltråd matades in vid en ände och krokar kom ut vid den andra. Uppfinningen var verkligen en sensation. Än idag har många av maskinerna liknande koncept som de ursprungliga. Man kan säga att de har klarat tidens tand och uthållighet. Trots Top tekniska trolldom, när det stod klart att lokal expertis var inte tillräckligt, Hans Mustad importerade omedelbart nödvändig know-how.

Henry Haynes specialist inom fiskekrok

Henry Haynes var den första av många engelska hantverkare som kommer över att arbeta för Mustad och från engelska bolaget förvärvade färdigheter i flugbindning, metallhärdning, slipning och polering. Hans Mustad filosofi var att företaget ska vara självförsörjande i möjligaste mån. Som ett resultat, tränade Mustad sina egna arbetare och utvecklat sina egna marknadsföringsmetoder - något helt nytt i Norge på den tiden. Filosofin har upprätthållits och expanderat genom åren. Idag kan många familjer spåra resultat av sin anställning i Mustad tillbaka över flera generationer. Det hela startade med en handfull män i en blygsam timmerstuga, med vattendrivna maskiner. En kombination av inspirerat ledarskap, lojala och högt utbildad arbetskraft och en försäljningskraft som älskade att resa, har förbättrat Mustad världsomfattande ledande ställning inom 144 konkurrensutsatta nationella exportmarknader. Från en blygsam liten start har det vuxit till en stor, snabb och ständigt växande industriellt företag. Under de mer än 175 år som Mustad har varit i branschen, har marknadsföring varit ett nyckelbegrepp. Behovet av nära och kontinuerlig kontakt med marknadskrafterna och överlägsen serviceförmåga har föranlett bolaget att etablera två dotterbolag i de primära marknaderna. Denna politik har definitivt spelat en viktig roll i Mustad framgång, eftersom exporten representerar varje mer än 90% av den totala produktionen. USA är en stor marknad, och Mustad insåg att ett tidigt skede Att om det var två behålla sin position på en konkurrensutsatt miljö, hade distribution som ska stärkas. Processen började på 1950-talet när Mustad köpte ut en konkurrent och etablerat ett dotterbolag i Auburn, New York. Genom detta företag, har Mustad stärkt sin position och fått en större marknadsandel. I början av 1970-talet etablerade Mustad ett regionalt centrum och krokfabrik i Singapore där de producerar en rad artiklar för sportfiske, inklusive fiskekrokar. Det företaget Mustad hade i Filippinerna gjort det möjligt att öka försäljningen av flugor, tafs krokar, jiggar, riggar och beten. Detta har gett företaget en bred bas och har ökat penetrationen av Mustad fiskkrokar i världen. Mustad har även förvärvat krokfabriker i Brasilien och Portugal.

Ny mustad fabrik

År 2001 beslutade Mustad att bygga en stor krokfabrik i Wuxi, Kina. Anläggningen har utökats två gånger och den sista expansionen genomfördes under 2008-09. Singapore fabriken stängdes 2007 och alla krokproduktionen flyttades till Kina. År 2004 var företaget idelat på tre separata bolag - Mustad (fiskekrokar i hela världen), Mustad Long (Mustad Autoline över hela världen), Mustad Fastigheter, förvalta och utveckla alla Mustad fastigheter i Gjövik, Norge. I december 2011 såldes Mustad AS av Mustad familjen. Presentationen ägare är det norska bolaget NLI Development AS Deras vision är: "att utveckla företag vi förvärvar i vinnare inom at sin bransch." I oktober 2012 ändras NLI Development sitt namn två Ard. Genom att göra detta företaget önskar två fokusera på sina ansträngningar två Odla ägande. ARD ska vara den bästa ägaren utvärderingar sina företag. Denna förändring är ett naturligt steg i en lång historia, och kommer som en följd av hänsyns tillväxt och expansion under de senaste 15 åren. Ard betyder "plog", och framgångsrika handläggningstider är vad ARD vill bli förknippad med. Mustad krokar vi har i sortimentet:

 • Metkrok
  Här har vi modeller av maggotkrok som av många används som metkrok.
 • Mustad Dry Bag
  Mustad Dry Bag har snabbt blivit populär då den håller hög kvalité, har snygg design och är mycker prisvärd
 • Mustad Hajkrok
  Hajkrok används vid havsfiske. Den är perfekt att använda på stor fisk. Vid fiske efter hälleflundra träs kroken in i underkäken (akta tungan) på hälleflundran. Det tunna skinnet i underkäken har väldigt få blodkärl vilket gör krokningen skonsam
 • Mustad Fastach Clip med lekande
  Mustad beteslås som är mycket litet, starkt och enkelt att använda.
 • Mustad Fiskekniv
  Mustad fiskekniv är en universalmodell som kan användas till det mesta inom fiske.
 • Mustad Jiggskalle
  Här har vi jiggskalle Mustad Big Game för dig som fiskar stor gädda eller lätt havsfiske.

Mer
Visar 1 - 34 av 34 Produkter

2357 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Christer T 2020/10/23
Långedrag
Snabbt o bra ,kommer nog handla där igen
Rolf Pettersson 2020/10/23
Knallpåken knallar.
Supersnabb leverans!!!
Pär Svensson 2020/10/22
Spinnare
Inga problem alls,klockrent.
Gunilla 2020/10/22
Mycket snabb leverans
Supersnabb leverans!
Marcus Larsson 2020/10/20
Jättesnabb leverans
Bra kvalitet på sakerna!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50