JW Lures

JW Lures är namnet på Jimmie Wimans verksamhet som betesbyggare. Verksamheten ha en gedigen verksamhet av både produktion och testfiske med kärnan runt Mälaren. Resan mot JW Lures började Jimmie redan som 10-åring då han sågade av morsans piasavakvast, gängade i några öglor och försedde dem med krokar. Redan då fångade de fisk. Med tiden så utvecklades produktionen och betena mer fångstgivande. Som 15-åring hakade Jimmie på jerktrenden som då var i sit startskede i Sverige. Det rörde sig fortfarande mest om 'one off'-beten och som täljdes fram med kniv och lackades med tvåkomponents epoxylim. Det var en tidsödande process.

10 år senare började det dyka upp den ena skickliga betesbyggaren efter den andra. Många av dem gjordes sig ett namn genom internetforum och skicklighet inom sitt område. De gjorde fantastiska beten med airbrush-målning och långsamthärdande lackering i roterande torkhjul och fick en oslagbar finish. Jimmies beten var ju faktiskt redan fångstgivande och många fina gäddor med topp strax över 10kg bekräftade det. Han hade ju trots allt byggt beten i över tio år och ett otal olika betestyper, former, viktningar och varianter av modeller hade testats, summerats och kasserats eller noggrant antecknats. Så småning om började också Jimmie att se över mitt sitt egna tillvägagångssätt för att få sina beten lika snygga. Då kunde han mixa sin egna gedigna erfarenhet från allt snidande och de nya möjligheterna som tex. fräsbord, torkhjul och airbrush bidrog med. Nu kunde han göra både finare och fler beten. Plötsligt kunde han också börja dela med sig av mina betesmodeller till vänner och bekanta i en annan utsträckning. Detta satte extra fart på allt då det ramlade in kritik, feedback och fångstrapporter från dessa personer villket har varit ovärderligt under förbättringsprocessen. Hatten av för dem!

Med kontinuitet och målmedvetenhet valde Jimmie ut några av sina mest fångstgivande modeller. Efter finslipning, gediget testfiske och vissa modiferingar hade de fått exakt de egenskaper Jimmie sökte i var betesmodell för sig. Krokningsegenskaper och kasstegenskaper hade trimmats in utan att belasta dess attaraherande rörelse i vattnet. Dessa har för Jimmies egen del resulterat i många fina mälargäddor upp till 11 kg.

De olika betesmodellerna har en avsikt och en väl genomtänkt egenskap för att leverera inom sitt tilltänkta användningsområde. Med insikten om att man aldrig blir bra nog och att bra alltid kan bli bättre så vågar Jimmi ändå påstå att han i sitt utbud av beten oftast kan hitta någon modell som passar i alla de scenarior vi som sportfiskare möter ute på sjön i vår jakt efter de grova gäddorna! Att fiska gädda är det roligaste Jimmie vet och han älskar att bygga beten.

  • JW Lures Backlip
  • JW Lures Backlip Curly
  • JW Lures Braxlip
Mer
Visar 1 - 10 av 10 Produkter

2163 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Johnny Kallenberg 2020/08/01
Första ordern
Efter att ordern var lagd verkade det finnas saldofel i lager. Att bli personligen uppringd om...
Jonny 2020/07/31
Beten
Supersnabb leverans!!!
Monica Sahlberg 2020/07/31
Solglasögon
Snabbt och bra på alla sätt
Cissi Henriksson 2020/07/30
Knallpåk
Lätt att beställa, snabb frakt hem & mkt nöjd med min nya knallpåk & hunden vart glad han med
Anders 2020/07/30
Bra service och snabb leverans
Jag hade plockat ihop en kundkorg dagen innan jag beställde, vilket gjorde att jag hade en vara...

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50