Rapala

Det började med en hungrig finsk man vid namn Lauri Rapala och en kniv. redan 1930 upptäckte Lauri Rapala det självklara i att stora fiskar äter små fiskar och särskilt de små skadade fiskar. Lauri rodde sakta ut på sjön Päijanne i Finland och studerade hur stora rovfiskar valde ut de skadade småfiskarna i de stora stimmen av betesfisk. Detta förlopp upprepade sig gång på gång. Lauri såg redan där framför sig hur han tillverkade ett bete som simmade som en skadad fisk. Han skulle då fånga mer fisk, tjäna mer pengar och hungerns skulle inte vara ett problem längre. Med en skomakarkniv och ett sandpapper började han att förvandla en bit tallbark till sitt första bete. Han använde folien från förpackningen till chokladbitar att klä in betet och smälte negativ för fotografering som lack och han åstadkom till slut en perfekt imitation av en skadad betesfisk. Myten säger att Lauri ibland kunde fånga 300 kilo fisk med sitt nytillverkade bete. Allt fler såg att han fångade mycket fisk och ryktet om hans handsnidade bete spred sig som en löpeld. Resten är historia... Lauris täljda träbete är förfader till beten som hjälpt fler sportfiskare att lyckas än något annat bete i världen, Rapala Original Floating.

Varför Rapala?

Fler och fler sportfiskare över världen började att fiska med Lauri Rapalas wobbler. Det blev mer och mer tydligt att det var den speciella gången som var skillnaden mot andra beten. Även om fiskarterna skiljer sig från land till land så gäller den gyllene grundregeln överallt. Stora fiskar äter små fiskar och helst de som är skadade. Lauri Rapala testade varje bete för hand innan det leverades. Allt för att säkerställa att gången på wobblern var precis som han ville. Det var inte det snabbaste sättet att tillverka ett bete, men det var det enda säkra sättet att tillverka en Rapala. Även idag handtestas alla beten med sked från Rapala innan de skickas från fabriken, allt för att kunna garantera att de simmar perfekt direkt ur boxen. En unik företeelse som inget annat fiskeföretag i världen erbjuder. För varje lyckad fisketur, varje härligt eftermiddagsfiske, varje fisketur med barnen eller vännerna, växte legenden om Rapala sig starkare. Ett starkt förtroendet för Rapala växte bland världens sportfiskare.

Rapala i dag

För miljoner sportfiskare mäts framgång i hur många rekordfiskar som fångats på beten från Rapala. Idag finns det inget betesföretag som har lika många världsrekord som Rapala. Eftersom alla på Rapala är sportfiskare, vet de vad sportfiskare vill ha och behöver.

Smaken av framgång

Det finns en anledning till att sportfiskare förlitar sig på Rapala. Förtroendet sträcker sig till över 140 länder världen över och syns tydligt genom miljoner sålda Rapala-beten. Anledningen är lika enkel som självklar. Rapalas beten gör dig till en bättre sportfiskare. Ingen ny modell släps på marknaden innan den är perfekt, gången, färg, finnish, krokar, inga genvägar tas i tillverkningen och alla produkter utvecklas av människor med lång erfarenhet och känsla för fiske. Det är arvet efter Lauri Rapala och nya beten, nya storlekar, nya färger, nya knivar och nya tillbehör kommer att fortsätta hjälpa sportfiskare att nå sina mål.

 • Rapala Countdown
  Rapala Countdown är en sjunkande wobbler. När du låter den sjunka och börjar veva in den håller den sig på det djupet. En populär wobbler bland många fiskare.
 • Rapala Jointed
  Rapala Jointed är en ledad wobbler med livilg gång i vattnet. Den triggar många rovfiskar och är en riktig klassiker.
 • Rapala Minnow Spoon
  Rapala Minnow Spoon är ett skeddrag med både rasselkulor och vasskydd. Det perfekta betet för gäddor som lurar i vassen.
 • Rapala Original
  Rapala Original är den första modellen av Rapala. Den levererade då och den levererar mint lika mycket fisk i dag.
 • Rapala Scatter Rap
  Rapala Scatter Rap är en relativt ny modell av wobbler men har snabbt gjort succe.

Mer
per sida
Visar 1 - 48 av 200 Produkter

1587 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Staffan Persson 2019/09/24
Snabb leverans
Väldigt nöjd med företagets snabba leverans
Magnus Ryytty 2019/09/20
Bra support och snabb leveranstid
Mycket nöjd med support och leveranstid. Rekommenderas
Simon 2019/09/19
Omdöme
Bra priser och snabb frakt!
roger sjöberg 2019/09/19
order.
snabb och bra leverans, bra att kamagatsu jiggskalle 150g 12/0 fanns, den kan vara knepig att få...
Lars Gullstrand 2019/09/18
Lite småsaker
Beställde lite småsaker! Snabb leverans och allt som det ska vara

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50