D.A.M

D.A.M grundades redan på 1800-talet och har en framgångsrik historia. Arbetet inleddes 1875 av bröderna Oskar och Fritz Ziegenspeck som började producera sitt eget varumärke av fiskeredskap, och 1902 började sin angrepp på den europeiska marknaden under namnet "tyska fiskeutrustningstillverkare" initialer som i tyska språket är DAM.

År 1909, precis när Fritz Ziegenspeck avgick, kom Otto Kuntze till företaget som vid den tiden redan haft omfattande affärsförbindelser i England, Frankrike, USA, Ryssland och Japan. Med stor skicklighet Otto Kuntze lyckades inte bara för att föra företaget framgångsrikt genom första världskriget, men tillsammans med hjälp av sin son Helmut utökade han verksamheten.

I DAM katalog 1933 introducerar företaget "Ever-Ready-Spinner" "Ever Ready" var vid den tiden en av de mest kända varumärken inom DAM. Det var födelsen av vad som skulle bli ett av de mest framgångsrika beten i historien inom fiskeredskap. År 1949 beslutar DAM att namnge sin hitseller "Z-Spinner", kort före dess grundare Ziegen Peck. Sedan 1958, 44 år efter det att varumärket dykt upp på marknaden för första gången, namnet på skedar ändrades till Effzett. Sedan slutet av andra världskriget, slutade DAM producera sina berömda båtmotorer och ledningen insisterade på att fortsätta sitt legendariska varumärke på produkterna. Detta var ett bra beslut, eftersom varumärket stolt placerad på miljontals skedar som har sålts fram till idag.

1975 flyttar DAM från Berlin till Gunzenhausen och företaget var också framgångsrikt och förmodligen den största tillverkaren av sportfiskeutrustning i Europa. Redan på 1930-talet hade DAM grundat egna filialer i alla västeuropeiska länder för att tjäna kunden bättre och erbjuda snabbare leveranser. Eftersom de östeuropeiska marknaderna har öppnats upp, DAM har även här lyckats ta en topplacering. I sina mer än 100 år varaktig historia har D.A.M. inte bara upplevt flera olika utvecklingsfaser i fiskeredskap, men har utvecklat sig till en ledande trendsättare med höga kvalitetskrav. Bara några drömmar om fiskare som har realiserats av DAM: Med mer än 50 år "Quick" fiskerulle teknik, många års erfarenhet av utveckling och tillverkning av fiske rullar, "Snabba snurrande hjul" som har blivit en synonym för kvalitet " Made in Germany "över hela världen." DAMYL "var den första tyska syntetiska varumärkesfiskelina. Det första patent grundades 1940 vid tyska patentbyrån och är fortfarande framgångsrikt efter mer än 70 år! Sedan finns det" AIRWAY ", vilket är det kända varumärke för teleskopspön med en extremt kort transportlängd. Dessa är ständigt förbättrade och finns fortfarande i sortimentet idag, dessa kolfiberspömn hör till den absolut högsta kvalitet nivån på produkter. "EFFZETT" används i dag av miljoner sportfiskare över hela världen. Originalet från DAM har kopierats tusentals gånger, men det finns fortfarande inget som slår den ursprungliga Effzett. Alla dessa varumärken representerar mycket framgångsrika DAM produkter, som har skrivit fiskeredskap historia.

2012 på den 31:a Efttex utställning i Paris på lördag den 2 juni har DAM vunnit det prestigefyllda EFTTA bästa nya produkt 2012 utmärkelse för den nya Damyl® Tectan® Superior Monofilament . De är oerhört stolta över att få ett erkännande av juryn som består av internationella experter från industrin och journalister, och att vinna i en av de tuffaste produktkategorier för att tävla i, bästa nya monofilamentlinan. De har arbetat mycket hårt för att skapa denna underbara högkvalitativa fiskelina och vi är övertygade om att det kommer att imponera på sportfiskare över hela världen . Färskt blod och nytt program De ambitiösa planer DAM har för framtiden måste backas upp med tillräckligt erfaren och kreativ arbetskraft . Det är därför under 2011 har färskt blod lagts till DAM laget i form av extremt kompetenta passionerade människor som bolaget kan lyckas bygga vidare.

Mer
per sida
Visar 1 - 48 av 140 Produkter

2295 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Ramunas 2020/09/11
Fiske
Perfect service
Ante 2020/09/11
Kvalité
Otroligt bra utbud, supersnabba leveranser.
Nore Sundqvist 2020/09/11
Sölvkroken
Mycket bra service vid mitt första köp!!!
Viktor 2020/09/11
Bäst i test
Bra grejer till bra pris.
Stefan Sundkvist 2020/09/11
Spinnspö
Snabb leverans och jag fick det jag beställde.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50