5 heta beten för Abborre

Vi har här listat 5 toppbeten för abborre. Vi har baserat listan på de abborrbeten vi fiskar med själva, de rapporter vi får från kunder och de som säljer bra. Med andra ord populära beten för abborre. Betena är listade utan rangordning, dvs. nr 1 anser vi inte vara bättre än nr 5. Det kan förhoppningsvis vara till hjälp för dig som fiskar abborre.

1. Mieko Kobra Spinnare (perfekt för abborre)

Mieko Kobra är en ny spinnare som tagits fram för fiske efter abborre, öring, röding, harr och regnbåge. Den relativs smala skeden och komprimerade kroppen gör att du kastar Kobra långt. Skeden har ett stansat mönster av en kobra som ger extra vibrationer i vattnet. Den fjäderbeklädda trekroken är sylvass och av högsta kvalite. Spinnaren väger 10 gr vilket gör att den passar i de flesta förhållanden.

Mieko kobra spinnare

(Klicka på bilden för att komma till produkten)

Tips hur du kan fiska med Mieko Kobra

När du fiskar med spinnaren är grundtekniken att kasta ut och låta den sjunka till botten samtidigt som du räknar sakta. När linan slakar har den nått botten. Om du exempelvis räknat till sju, kan du nästa kast börja spinna in betet när du räknat till sex. Då fiskar du strax ovanför botten. Veva därefter in spinnaren och gör oregelbundna spinnstopp. Variera längden på spinnstopp och farten när du vevar in betet. Att fiska oregelbundet ger oftast många fler hugg än att veva in helt monotont. Vill du öka attraktonen på Mieko Kobra extra mycket kan du spraya på doftspray på den fjäderbeklädda kroken. Detta gör att du även attraherar fisken doftsinne. Det kan i vissa fall vara extremt effektivt.

Här hittar du alla färger och varianter av Mieko Kobra Spinnarna!

2. Mieko Pesa Wobbler

Mieko Pesa är en mycket effektiv wobbler vid fiske efter abborre. Det är en flytande wobbler på 9 cm med ettrig gång i vattnet. Den går på ca 1-2,5 m under ytan och kan både kastas och trollas med. Den ettriga gången verkar trigga även den trögaste abborre till hugg. Mieko Pesa finns i ett antal fina färger, både naturliga och ettrigt skrikiga. Har du inte testat Pesa vid abborrfiske bör du göra det.

Mieko Piesa wobbler rödsvart

(Klicka på bilden för att komma till produkten)

Hur fiskar jag med Mieko Pesa?

När du kastar med Mieko Pesa fiskar du in den med oregelbundna spinnstopp. Gången blir då oregelbunden och den flyter sakta upp mot ytan under spinnstoppet. Den kommer då att gå på ca 1-2 m under ytan. När du känner en stöt klipper du till med ett blixtsnabbt mothugg. De sylvassa trekrokarn gör att du krokar fisken bra. Om du trollar med Pesa kommer den att gå på ca 2-2,5 m under ytan. Vill du att den skall gå djupare kan du enkelt hänga på ett päronsänke på 5-10 gr med en gummisnodd som du gör en ögla och trär igenom sänket. Gör samma sak på linan ca 1,5 m ovanför betet och dra åt. Då sitter sänket lagom långt från wobblern så det inte påverkar wobblerns gång men ändå drar ned den djupare i vattnet. Fiskar du i gäddrika vatten bör du ha en tunn tafs av modell wolfram som är mycket tunn och påverkar inte wobblerns gång.

Se alla färger av Mieko Piesa här!

3. Westin Shad Teez 9 och 12 cm

Westin Shad Teez 12 cm

(Klicka på bilden för att komma till produkten)

Westin Shad Teez är en mycket effektiv jigg för aborre. Den finns i flera mycket effektiva färger och har levererat mängder av stora abborrar. Shad Teez har relativt hög profil vilket ger den en stor silutett som den jagande abborren ser. Den har även en shad som rör sig livligt och lockar fisken till hugg. Den är lättfiskad och framförallt; -Abborren gillar den.

Se alla färger och versioner av av Westin Shad Teez-betena här.

Hur fiskar jag med Shad Teez?

Det klassiska sättet att fiska med jigg är ofta det bästa för den här abborrjiggen. Kasta ut och låt jiggen sjunka till botten. Du ser då att linan slaknar. Veva 2-4 vevtag och låt sen jiggen sjunka igen. Kroken på jiggskallen pekar alltid uppåt vilket gör att du undviker bottennapp i stor utsträckning även om jiggen får studsa på botten. Var uppmärksam på minsta stöt i linan och gör blixtsnabba mothugg. Huggen kommer ofta då jiggen sjunker ned mot botten. Variera farten på din jigg, vissa dagar fungerar extremt långsamt fiske och ibland toksnabbt. Du kan variera hastigheten din jigg sjunker med olika vikter på jiggskallen.

4. Strike Pro Astro Vibe

Astro Vibe från Strike Pro är en sk. crankbait, skakwobbler eller vibes som de också kallas. Det här är ett bete som rör sig mycket intensivt i vattnet. Det vibrerar från sida till sida när du vevar in betet även i långsamt tempo. Abborren gillar ofta kraftiga rörelser hos ett bete. Det utlöser helt enkelt fiskens huggreflexer. En annan fördel är att det hörs på långt håll i vattnet genom de kraftiga vibrationerna. Detta kan locka till sig abborre från långt håll.

Strike Pro Astro Vibe

(Klicka på bilden för att komma till produkten)

Hur fiskar jag med Astro Vibe?

Astro Vibes ger ifrån sig massor av ljudvågor under vattnet och syns bra med sin breda profil. Den kan locka till sin abborrar från långa avstånd. Det kan man utnyttja genom att svepa av några kast i olika riktningar och fiska en bit ovanför botten. Om abborrarna är på hugget lär du få kontakt med dem redan då. Om du inte känner något så finkammar du av vattnet mer ordentligt. Då kastar du av området så du täcker av det ordentligt och fiska gärna närmare botten då. När du fiskar nära botten är ett bra tips att kasta ut och låta betet sjunka samtidigt som du räknar långsamt. När linan slakar har du nått botten. Om du hunnit räkna till ex. sju så startar du inspinningen vid nästa kast vid sex.

Här hittar du alla Strike Pro Astro Vibe i vårt sortiment!

5. Jaxon Abborrjigg 7-11 cm

Jaxon Abborrjigg är den jiggen som var en av de första jiggarna på svenska marknaden som blev känd som abborrjigg. Den finns i tre storlekar för abborrfiske. 7, 9 och 11 cm. Den 7 cm långa jiggen är perfekt för att söka och hitta abborren. Vill man rikta in sig på de riktigt stora väljer man den större varianten på 11 cm. Det brukar ofta reta gallfeber på abborrar. Jaxon Abborrjigg finns i många färger som fungerar bra vid fiske efter abborre.

Jaxon aborrjigg 11 cm

(Klicka på bilden för att komma till produkten)

Fiska med Jaxon Abborrjigg

Börja med att kasta ut och låt jiggen sjunka till botten, du ser då att linan slakar. Veva några vevtag så jiggen rör sig upp i vattnet och låt den sjunka igen. Upprepa den proceduren tills du har din abborrjigg under hela invevningen. Upprepa sedan proceduren. Om abborranra inte vill hugga ordentligt utan bara stöter på din jigg kan du testa byta till en mindere storlek eller byta färg. Ofta resulterar det i rejäla hugg. När du känner en liten stör gör du snabbt mothugg. Ofta sitter abborren då. Använd spunnen lina som gör att du känner hugg bättre och mothuggen krokar fisken bättre än en töjbar nylonlina.

Här är vårt stora utbud av Jaxon aborrjiggar i olika färger och utföranden!

Favoriter

    There are no favorites