Vi testar Eskimo vintertält

Under hösten så införskaffades ett Eskimo Fatfish 9416i vintertält, tilltänkt att att användas under vårens rödingexpeditioner. Slippa bokning av stugor, pendling till och från sjöarna och istället kunna bosätta sig på en het rödingsjö långt bort från civilisationen och kunna fiska från gryning till skymning utan stress.

Testet av vintertält

Under förra helgen så åkte jag Robin Utbys, och Björn Larsson upp i fjällvärlden för ett test. Denna gång var fisket ej prio utan det låg på att testa vintertältet och värmaren i lite extremare temperaturer. Vi prickade en helg med temperaturer mellan 17 och 25 minusgrader + blåst. Med andra ord perfekt testväder! Som värmekälla använde vi oss av en Diesel-luftvärmare. För att få behagligare inomhus temperatur så la vi ut betongtäckmatta som golv.

Eskimo fatfish tält

Såhär i efterhand måste jag säga att det gick över förväntan för att vara första svängen. Trots att dieselvärmaren ej klarade av att gå på full värme pga en säkring som gick hela tiden, så hade vi trots det en inomhustemperatur på ca 5 plusgrader. Tältet gick även över förväntan att sätta upp i hård vind! Oerhört smidig uppsättning som enbart tar någon minut om man bortser från snöskottningen innan.

Fatfish tält uppsatt

Eftersom denna modell är 10 kvm så är tanken att vi ska rymmas 4 st personer på vårens turer. Det kan hända att det låter lite trångt med 4 pers på 10 kvm, men det här är några av de lösningar vi kommit på för att underlätta:

  • Vi har valt att införskaffa lite högre tältsängar så man kan stuva undan alla kläder och mat under sängarna och därmed få mer plats att röra sig på.
  • Värmekällan (Dieselvärmaren) står utanför tältet så enbart en slang är instucken genom ett fönster för att blåsa in varm luft. Det gör även att det är noll risk för koldioxid-förgiftning vilket känns tryggt!
  • Plastbackarna som vi har all packning i används även som matbord inne i tältet.

Tält bild 2

Så med denna resa avklarad så kan man inte mer än säga att vi är redo för jakten på 2-kilosrödingarna!

Info om vintertältet:

  • Isolerade väggar & tak
  • 418cm x 235cm (bredare på mitten)
  • 200cm takhöjd
  • 9,8 M² golvyta
  • Vikt 23 kg
  • 10 st fönster & 2 st dörrar

Over and out!
/Robin & Björn

Favoriter

    There are no favorites