Vi testar vattentäta handskar

Pier Rynbäck ger sig ut i Norrbottens kalla klimat i börjar av november, för att testa ett par vattentäta handskar och ser om de håller måttet. Läs om hur testet gick!

-1 grad i luften och 3,4 grader i vattnet är ganska varmt för att vara första november i Norrbotten, men det var förutsättningarna som de vattentäta fiskehandskarna från BFT fick när jag satte dem på prov för spinnfiske efter norrländsk gädda.

Mieko testar vattentäta handskar.

Handskarna går under namnet BFT Atlantic Glove och ligger strax över 200 kronor på marknaden i skrivandes stund, de är av neopren vilket innebär att de är helt vattentäta. Handsken har små mjuka gjutna knoppar vilket ger bra greppförmåga och är skonsamma mot utrustning och linor. Invändigt är det ett skönt tunt lager fleece i BFT grön färg och inga sömmar som skaver. BFT har varit generösa med storlekar så de skall passa alla kunder, storlekar är från XS – XXL. Jag har stora händer men handsken av storlek XL känns lite tight men fingerlängden är helt perfekt vilket jag anser vara viktigt.

Vattentäta handskar av neopren.

BFT har tänkt till innan de gjorde den vattentäta handsken, den håller tätt och längden är tilltagen så man kan doppa handen en bra bit utan större risk att det skall rinna in vatten, neopren tjockleken är precis lagom så handsken inte känns klumpig och är formad med lätt krökta fingrar. Jag prövade sticka en krok i handsken och den gick tämligen lätt igenom men hålet kan nog tätas med lite superlim om olyckan skulle vara framme. Under dagen var största gäddan på 8,5 kg, jag tog gälgrepp med handsken vilket kändes lite bulkigt att riktigt få grepp men det gick. Jag kände att gälarna rev ganska ordentligt i handsken men ingen skada syntes på handsken.

BFT Atlantic Glove

Att kasta och veva var inga problem med ambassadeur rulle, men lite svårare med haspelrulle då känslan för linan på pekfingertoppen försvann. Byte av bete var inga problem med den typen av beteslås som jag använder.

Det gick bra att öppna beteslåset med vattentäta handskar.

De vattentäta handskarna klarade testet och höll mina fingrar torra och varma, det är en produkt som är väl genomtänkt, jag kan varmt och torrt rekommendera BFT Atlantic Glove.

Vattentäta handskar från BFT

Positivt:

  • Många storlekar
  • Vattentäta
  • Inga skavande sömmar
  • Tunn fleece invändigt
  • Bra grepp
  • Tilltagen längd på handleden
  • Priset

Negativt:

  • Svåra att få på med blöta händer
  • Lite trixigt att kasta med haspelrulle

Test utfört av: Pirre Rynbäck - Mieko Family

Kategorier: Recensioner

Dela

2350 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Per 2020/10/16
The King
Hitta min super spinnare o några till Enkelt att beställa Snabb leverans
Joakim Gille 2020/10/15
bra service
snabba leveranser, bra utbud. en bra butik helt enkelt
Robert Westerlund 2020/10/15
WM-mekanismen
Hej!De redskap som jag beställde kom inom 2-3 dagar och var till min fulla belåtenhet....
Vivianne Norlin 2020/10/14
Recensioner
Snabb och bra service. Mycket nöjd
Ove 2020/10/14
Fiskenät
Fina när, lite trassligt med dubbla över/under telnar. Säker leverans.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50