Vi testar vattentäta handskar

Recensioner

-1 grad i luften och 3,4 grader i vattnet är ganska varmt för att vara första november i Norrbotten, men det var förutsättningarna som de vattentäta fiskehandskarna från BFT fick när jag satte dem på prov för spinnfiske efter norrländsk gädda.

BFT Atlantic Glove

Handskarna går under namnet BFT Atlantic Glove och ligger strax över 200 kronor på marknaden i skrivandes stund, de är av neopren vilket innebär att de är helt vattentäta. Handsken har små mjuka gjutna knoppar vilket ger bra greppförmåga och är skonsamma mot utrustning och linor. Invändigt är det ett skönt tunt lager fleece i BFT grön färg och inga sömmar som skaver. BFT har varit generösa med storlekar så de skall passa alla kunder, storlekar är från XS – XXL. Jag har stora händer men handsken av storlek XL känns lite tight men fingerlängden är helt perfekt vilket jag anser vara viktigt.

BFT har tänkt till innan de gjorde den vattentäta handsken, den håller tätt och längden är tilltagen så man kan doppa handen en bra bit utan större risk att det skall rinna in vatten, neopren tjockleken är precis lagom så handsken inte känns klumpig och är formad med lätt krökta fingrar. Jag prövade sticka en krok i handsken och den gick tämligen lätt igenom men hålet kan nog tätas med lite superlim om olyckan skulle vara framme. Under dagen var största gäddan på 8,5 kg, jag tog gälgrepp med handsken vilket kändes lite bulkigt att riktigt få grepp men det gick. Jag kände att gälarna rev ganska ordentligt i handsken men ingen skada syntes på handsken.

BFT Atlantic Glove närbild

Att kasta och veva var inga problem med ambassadeur rulle, men lite svårare med haspelrulle då känslan för linan på pekfingertoppen försvann. Byte av bete var inga problem med den typen av beteslås som jag använder.

De vattentäta handskarna klarade testet och höll mina fingrar torra och varma, det är en produkt som är väl genomtänkt. Jag kan varmt och torrt rekommendera BFT Atlantic Glove!

Positivt:

  • Många storlekar
  • Vattentäta
  • Inga skavande sömmar
  • Tunn fleece invändigt
  • Bra grepp
  • Tilltagen längd på handleden
  • Priset

Negativt:

  • Svåra att få på med blöta händer
  • Lite trixigt att kasta med haspelrulle

Test utfört av: Pirre Rynbäck - Mieko Family

Här hittar du hela vårt stora utbud av riktigt bra fiskehandskar!

Favoriter

    There are no favorites