Vi testar vattentäta handskar

Pier Rynbäck ger sig ut i Norrbottens kalla klimat i börjar av november, för att testa ett par vattentäta handskar och ser om de håller måttet. Läs om hur testet gick!

-1 grad i luften och 3,4 grader i vattnet är ganska varmt för att vara första november i Norrbotten, men det var förutsättningarna som de vattentäta fiskehandskarna från BFT fick när jag satte dem på prov för spinnfiske efter norrländsk gädda.

Mieko testar vattentäta handskar.

Handskarna går under namnet BFT Atlantic Glove och ligger strax över 200 kronor på marknaden i skrivandes stund, de är av neopren vilket innebär att de är helt vattentäta. Handsken har små mjuka gjutna knoppar vilket ger bra greppförmåga och är skonsamma mot utrustning och linor. Invändigt är det ett skönt tunt lager fleece i BFT grön färg och inga sömmar som skaver. BFT har varit generösa med storlekar så de skall passa alla kunder, storlekar är från XS – XXL. Jag har stora händer men handsken av storlek XL känns lite tight men fingerlängden är helt perfekt vilket jag anser vara viktigt.

Vattentäta handskar av neopren.

BFT har tänkt till innan de gjorde den vattentäta handsken, den håller tätt och längden är tilltagen så man kan doppa handen en bra bit utan större risk att det skall rinna in vatten, neopren tjockleken är precis lagom så handsken inte känns klumpig och är formad med lätt krökta fingrar. Jag prövade sticka en krok i handsken och den gick tämligen lätt igenom men hålet kan nog tätas med lite superlim om olyckan skulle vara framme. Under dagen var största gäddan på 8,5 kg, jag tog gälgrepp med handsken vilket kändes lite bulkigt att riktigt få grepp men det gick. Jag kände att gälarna rev ganska ordentligt i handsken men ingen skada syntes på handsken.

BFT Atlantic Glove

Att kasta och veva var inga problem med ambassadeur rulle, men lite svårare med haspelrulle då känslan för linan på pekfingertoppen försvann. Byte av bete var inga problem med den typen av beteslås som jag använder.

Det gick bra att öppna beteslåset med vattentäta handskar.

De vattentäta handskarna klarade testet och höll mina fingrar torra och varma, det är en produkt som är väl genomtänkt, jag kan varmt och torrt rekommendera BFT Atlantic Glove.

Vattentäta handskar från BFT

Positivt:

  • Många storlekar
  • Vattentäta
  • Inga skavande sömmar
  • Tunn fleece invändigt
  • Bra grepp
  • Tilltagen längd på handleden
  • Priset

Negativt:

  • Svåra att få på med blöta händer
  • Lite trixigt att kasta med haspelrulle

Test utfört av: Pirre Rynbäck - Mieko Family

Kategorier: Recensioner

Dela

1727 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Sanna Persson 2020/02/15
Toppen
lika nöjd varje gång
Karin Andersson 2020/02/14
Så nöjd !
Köpte en Ismetepulka 120x60x25 cm och fick den härom dagen. Så nöjd och den är en av de bästa...
Kjell Persson 2020/02/14
Betyg.+10
Helt kanon,beställde varor på freda em.varorna låg i postlådan 11,30 på tisdag,onsdag morgon...
Kristian 2020/02/13
Mycket bra
Snabb leverans, och bra produkter. Mycket bra hemsida.
Lars Pettersson 2020/02/12
Perfekt
Bra och mycket snabb leverans, grejorna var bra, det jag beställt

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50