Balanspirk

En jagande rovfisk som abborre, regnbåge, röding, öring eller gös har svårt att motstå en läcker balanspirk. Vi har många modeller, både med hårstjärt och plaststjärt. Plaststjärt ger om hårdare gång och den reagerar direkt på dina rörelser med pimelspöet medan hårstjärt ger mjukare gång. Den senare kan du med framgång preparera med doftspray. V...

En jagande rovfisk som abborre, regnbåge, röding, öring eller gös har svårt att motstå en läcker balanspirk. Vi har många modeller, både med hårstjärt och plaststjärt. Plaststjärt ger om hårdare gång och den reagerar direkt på dina rörelser med pimelspöet medan hårstjärt ger mjukare gång. Den senare kan du med framgång preparera med doftspray. Vi har balanspirkar som har enkelkrok fram och bak samt balanspirkar som har enkelkrok fram och bak plus en trekrok under för att öka dina chanser att kroka fisken. Har du en balanspirk med trekrok under så kan du ta bort den och få lite annan gång på din balanspirk. Trekroken under bromsar pirkens gång i vattnet något så den kommer att svara på dina rörelser med pimpelspöet snabbare. Riktigt små balanspirkar kan nästan se ut som en stor mormyska.

Hur fiskar man med balanspirk?

- Att fiska med balanspirk är riktigt roligt, det ger ofta stenhårda hugg och stora fiskar. Som nämnt ovan kan en balanspirk se olika ut, och rör sig därfrör olika beroende på storlek och modell. Det klassiska rörelsemönstret hos en balanspirk är att den seglar ut åt sidorna vid ryck. När man fiskar med balanspirk är det viktigt att lära sig hur de olika balansarna fungerar vid olika slags ryck. Ett tips är att kika ner i hålet och se hur balanspirken rör sig beroende på hur du fiskar den.

Först släpper du ner balanspirken och dunkar den i botten ett litet tag. Är fisken i närheten kan de ofta hugget direkt. Du sänder ut vibrationer längs med botten som berättar för fisken i närområdet att du finns. Veva sedan upp en bit och håll still, varva därefter med både stora och små ryck. Får du inget under några minuters fiske kan du veva upp en bit i vattnet och fiska här. Ibland går fisken precis under iskanten, fiskar du då på botten missar du ofta många fina fiskar.

Vad ska jag ha för utrustning till fiske med balanspirk?

När du fiskar med balanspirk vill du gärna ha ett pimpelspö med något längre klinga. Pimpelspöet ska vara stabilt så du kan göra ordentliga mothugg och penetrera kroken i fiskens mun. När det är minusgrader ut bör du använda dig av nylonlina i dimension 0,20-0,25 mm. På våren då solen värmer fungerar det bra med en flätad lina i tunnaste möjligaste dimension, runt 0,10 mm. Ibland kommer gäddan som oönskad besökare vid fiske med balanspirk, därför kan det vara bra att ha en tunn tafs av wire eller fluorcarbon för att inte mista pirken mot gäddans sylvassa tänder.

  • Balanspirk finns i olika storlekar och modeller (plaststjärt och hårstjärt)
  • Lär dig rörelsen på balanspirken du valt att fiska med
  • Dunka i botten, variera med stor och små ryck, håll stilla och fiska av hela vattenmassan
  • Stabilt spö med nylon eller flätlina. Gärna någon form av tafs
Mer
per sida
Visar 49 - 96 av 263 Produkter

2188 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Urban 2020/08/07
Verkstadschef
Smidigt och relativt snabbt ( trots långt avstånd för leveransen ) mycket bra !!! Jag skulle...
Kenneth Ottosson 2020/08/07
Första weborder
Perfekt! Snabbt och bra!
Claes Håkan... 2020/08/07
Fiskespö
Mycket bra
Simon Ågevall 2020/08/07
Snabb leverans
Tack för en snabb leverans och bra service! Tog knappt en timme från att jag beställde till att...
Freddy 2020/08/06
Nöjd
Lätt att beställa mycket snabb leverans 10/10

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50