Headbanger Lures

Headbanger Lures grundades 2015 med målsättning att skapa minnesvärda upplevelser och minnen för dig som älskar att sportfiska. Detta gör Headbanger Lures genom att designa och erbjuda mycket innovativa och unika beten med en simmande gång som är världsunik och framförallt -De levererar fisk!

Historien bakom Headbanger Lures

Den svenske konstnären och fiskeentusiasten Dan Lestander har under lång tid letat efter ett långkastande bete som även rörde sig med ett mönster som inte återupprepade sig självt som traditionella beten. När han inte hittade något sådant bete på marknaden beslutade han sig för att utveckla och tillverka ett sådant själv.

Dan funderade hur han kunde skapa ett bete som interagerade med sitt element, vatten, på ett sätt som skulle imitera skadad och stressad bytesfisk betydligt mer trovärdigt än vad som tidigare åstadkommits. Det tog honom mer än fyra års tid på att lista ut nyckeln till att få betet att bete sig så som han ville. Med hjälp av sina konstnärliga färdigheter  konstnär och skulptör konstruerade han över 50 olika prototyper, handgjorda och handmålade. Allt för att testa hur sina teorier fungerade i praktiken.

Resultatet av hans upptäckter var förbluffande. Aldrig tidigare hade världen skådat ett bete med sådan rörelse i vattnet. Hans drömmar hade gått i uppfyllelse när hans prototyper simmade som han ville och framförallt; -De levererade fisk, massor av fisk! Han kom fram till en mängd idéer på olika beten som kunde skapas med denna, numer patenterade, tekniska konstruktion. Dessa beten är vad vi nu kallar Headbanger Lures. Ett coolt namn och ett riktigt häftigt tailbete.

Betet har en oregelbunden gång i vattnet

Headbanger Tail har en galen gång med helt oregelbundna rörelser i vattnet som verkligen utmanar kräsna svårflörtade gäddor. Den är väldigt responsiv och livlig vid låg hastighet men klarar även av trolling i högre hastigheter. Betet är gjort av ABS-plast och har en grov genomgående tråd. Betena har rasselkulor i olika storlekar för ett fylligare ljud. Av miljöhänsyn är betet blyfritt och vikterna inuti är gjorda av rostfritt stål.

  • Längd: 23 cm
  • Vikt: 48 g / 53 g / 58 g
  • Djup: 0-2,5 m / 1-3 m / 1,5-5 m
  • Premium VMC 9655 PS krokar
  • Krokstorlekar: #1/0 under magen och #1 i tailen

Headbanger Tail Floating

Den flytande varianten av Headbanger Tail är det perfekta shallowbetet. Om du vevar in det långsamt och håller upp spötoppen kan du fiska den i ytan och lämna spår i ytfilmen. Detta medför ofta spektakulära och brutala hugg från aggressiva gäddor. Vill du fiska den djupare sänker du spötoppen och ökar invevningshastigheten. Trollar du i högre hastighet med mycket lina ute kommer betet gå ner mot 2,5 m.

Headbanger Tail Suspending

Headbanger Tail Suspending är äkta gäddgodis. Du kan fiska betet på djup mellan 1-3 m genom att justera spötoppens position, mängden lina ute och hastigheten på betet. Betet svävar vid spinnstopp och om du gör ett ryckstopp ställer sig betet ut rakt åt sidan med ögat stirrandes mot eventuella efterföljande rovfiskar. Detta triggar oftast fram ett brutalt hugg!

Headbanger Tail Sinking

Den sjunkande varianten av Headbanger Tail är ett utmärkt bete om du vill nå djupare utan att behöva använda tyngder. Betet har en galet oregelbunden gång med tydligt rörelser som utmanar kräsna gäddor. Den är väldigt responsiv och livlig vid låg hastighet men klarar även av trolling vid högre hastigheter.

Mer
per sida
Visar 1 - 48 av 70 Produkter

2188 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Urban 2020/08/07
Verkstadschef
Smidigt och relativt snabbt ( trots långt avstånd för leveransen ) mycket bra !!! Jag skulle...
Kenneth Ottosson 2020/08/07
Första weborder
Perfekt! Snabbt och bra!
Claes Håkan... 2020/08/07
Fiskespö
Mycket bra
Simon Ågevall 2020/08/07
Snabb leverans
Tack för en snabb leverans och bra service! Tog knappt en timme från att jag beställde till att...
Freddy 2020/08/06
Nöjd
Lätt att beställa mycket snabb leverans 10/10

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50