Bästa beten för havsöring

Vi får ofta frågor om vilka beten som är de bästa för havsöring. Här listar vi de vi de beten som vi själva gillar bäst, de våra kunder rekommenderar samt de som säljer bra.

Vi får ofta frågor om vilka beten som är de bästa för havsöring. Här listar vi de vi de beten som vi själva gillar bäst, de våra kunder rekommenderar samt de som säljer bra. Det är med andra ord både bra och populära beten för havsöring. Listan är helt utan rangordning, dvs. det första betet är inte högre rankat än de längre ned på listan. Det finns i dag mängder av olika beten för havsöring. Vi hoppas det underlättar för dig som skall fiska havsöring och vill lyckas med ditt fiske.

Heta beten för havsöring

Great Heron

Westin Great Heron är ett bete för havsäring som de senaste åren blivit mycket populärt. Great Heron finns i flera vikter men 18 och 22 gr men är de mest använda vid fiske efter havsöring. Betet har dubbla fjäderringar och är försett med en vass trekrok från VMC. Det är tillverkat i ABS och har ett mycket fint häng i vattnet. Den fina S-formen gör att de simmar fint i vattnet. Betet finns i många fina färger och är handmålade med hög kvalité. De har även ett fint häng vid spinnstopp. Great Heron: 63 mm-18 gr och 22 gr-83 mm.

Great Heron, bete för havsöring

Westin Great Heron är ett ypperligt havsöringsbete

Tor-draget

Tor är ett havsöringsbete av den klassiska skeddragsmodellen. Det är långsmalt med tjock sked på hela 3 mm som gör att det kastar riktigt långt trots att det bara väger 15 gr. Tor är försett med fjäderring och vass trekrok vid leverans. Det finns i flera fina färger där de klassiska silver, koppar, och guld ingår i flera varianter. Betet kastar som sagt långt, har ett fint häng vid vevstopp och framförallt, - Det fångar havsöring. Tor: 64 mm-15 gr.

Tor-draget är mycket bra bete för havsöring

Tor-draget är ett klassiskt bete för havsöring

Jaxon havsöringsdrag

Jaxon havsöringsdrag är 23 gr och 80 mm långt. Det är ganska kompakt o formen och rör sig förföriskt i vattnet samtidigt som det kastar långt. Om man skall beskriva detta bete är det en blandning av klassiskt skeddrag och en kustwobbler. På kort tid har betet från Jaxon blivit mycket populärt. Det finns i flertalet fina färger som visat sig vara effektiva vid fiske efter havsöring. Betet har en fjälliknande mönster som gör att ljuset reflexteras på ett sätt havsöringen verkar gilla. Jaxon Havsöringsdrag: 23 gr-80 mm.

Jaxon Havsöringsdrag är bra bete för havsöringen

Westin D360

Westin D360 och D360 Distance är de två modellerna av genomlöpande havsöringsdrag från Westin. Betena har en mycket hög finnish och kännetecknas av att linan går genom betet innan man knyter kroken på linan. Detta för att minimera antalet fiskar som ruskar loss betet. Dessa beten levereras med pärlor för att skydda knuten och ovala fjäderringar. Betena finns i många olika färger och är mycket effektiva för havsöring.

  • Westin D360: 55 mm-6 gr, 55 mm-10 gr, 95 mm-18 gr och 111 mm-28 gr
  • Westin D360 Distance: 80 mm-18 gr och 95 mm-28 gr

Westin D360, bete för havsöring

Westin D360 Distance är ett hett bete för havsöring.

Hur fiskar jag med beten för havsöring?

Havsöringsfisket har många olika teorier. Som med allt fiske gäller det att samla på sig erfarenhet och analysera den. Här bjuder vi på några tips för att du skall läckas med ditt havsöringsfiske.

  • Vass krok, ha med dig ett bryne och extra krokar till dina beten. Havsöringens käft är stenhård och har du inte sylvassa krokar kommer du att tappa många fiskar.
  • Dubbla fjäderringar eller genomlöpande lina. Dessa två varianter minskar antalet fiskar som ruskar sig loss från ditt bete.
  • Börja fiska med naturliga färger som tånglake, tobis mm. Vill fisken inte hugga kan du prova byte till mindre beten eller skrikigare färger.
  • Variera fart på bete, använd spinnstopp och se vad som triggar havsöringarna för dagen.
  • Får du en fisk så lägg helst 30 min på samma plats innan du går vidare. Där en står finns ofta fler.

Kategorier: Öringfiske , Topplistor

Dela

2357 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Christer T 2020/10/23
Långedrag
Snabbt o bra ,kommer nog handla där igen
Rolf Pettersson 2020/10/23
Knallpåken knallar.
Supersnabb leverans!!!
Pär Svensson 2020/10/22
Spinnare
Inga problem alls,klockrent.
Gunilla 2020/10/22
Mycket snabb leverans
Supersnabb leverans!
Marcus Larsson 2020/10/20
Jättesnabb leverans
Bra kvalitet på sakerna!

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50