Fisketillbehör

Vårt utbud av tillbehör för sportfiske är stort. Här hittar du smådetaljer som beteslås, fjäderringar, lekande, sänken och tafsar. Viktiga fisketillbehör som fiskevåg, fiskehåv, huggkrok och verktyg som tänger av olika slag. Det finns även doftspray och doftämnen som populära Powerbait. Vi på Miekofishing.se har ett riktigt stort utbud av olika ...

Vårt utbud av tillbehör för sportfiske är stort. Här hittar du smådetaljer som beteslås, fjäderringar, lekande, sänken och tafsar. Viktiga fisketillbehör som fiskevåg, fiskehåv, huggkrok och verktyg som tänger av olika slag. Det finns även doftspray och doftämnen som populära Powerbait. Vi på Miekofishing.se har ett riktigt stort utbud av olika fisketillbehör. När du handlar beten och andra roliga fiskedrag, är det viktigt att du även kompletterar med fisketillbehören.

Vad är fisketillbehör?

Fisketillbehör kan vara allt möjligt inom fiske, det är egentligen ett väldigt brett spann på fiskeutrustning. Alla möjliga tillbehör som används till fisket kan vi kalla fisketillbehör. Vissa viktigare än andra! En del fisketillbehör är absolut inte ett måste, medan andra är otroligt viktiga att du har bland din arsenal av prylar. Här nedan ser ni en lista på exempel av fisketillbehör.

  • Beteslås, tafs, lekande & fjäderringar
  • Fiskesänken i olika form
  • Fiskeverktyg i form av tänger, avbitare, fiskevåg och knivar
  • Fiskehåv och huggkrok
  • Doftspray och andra doftämnen
  • Flöten, och andra metetillbehör

Är fisketillbehör viktiga?

Själva fisketillbehören är mycket viktigare än man kan tro. En duktig fiskare har inte alltid det bästa fiskespöet, fiskerullen eller fiskedragen, utan mycket hänger på små detaljer som vi kallar fisketillbehör. Vilket beteslås eller tafs du väljer kan ibland ha oerhört stor betydelse om du ska få upp storfisken, när den väl nappar. Ibland är fisketillbehör viktigare än någonsin, då det hänger på minsta lilla gram på sänket, för att utgången i fisket ska bli så effektiv som möjligt.

När du väl börjar använda fisketillbehör i form av verktyg, som tänger, avbitare, huggkrok, håvar och vågar - då är även dessa otroligt viktiga att ha ordentliga prylar. Krokar du en riktigt stor fisk som du verkligen inte vill tappa behöver du en bra håv för att landa fisken på ett säkert sätt. När du väl får upp storfisken, det är väl klart att du vill ha en bra fiskevåg att väga den med, för att få ut korrekt vikt. Ska man släppa tillbaka fisken är det givetvis viktigt att du har fisketillbehör som en bra fisketång för att kroka av fisken, samt en avkrokningsmatta för att skona fiskens slemskikt.

Vilka fisketillbehör skall jag använda?

Vilka tillbehör du behöver är väldigt olika beroende på vilken typ av fiske du bedriver. När du är ute och fiskar kommer du snabbt att märka vilka tillbehör du saknar. Om du exempelvis fiskar gädda kommer du snabbt att märka att en avkrokningstång är bra att ha. Man krokar bara av en gädda med fingrarna en gång. Gäddans tänder är sylvassa och det finns tusentals av dem. Dina fingrar mår betydligt bättre om du använder en avkrokningstång. Du kanske kommer på att du behöver en avkrokningsmatta för att skona fisken också. Blöt den gärna innan du lägger fisken på mattan så skadas inte fiskens slemskikt. Du kanske vill väga fisken också. Då behöver du en våg. Kanske längden på fisken också är intressant. Då är ett måttband bra att ha. På detta sätt upptäcker du vilka tillbehör just du behöver till det fiske du bedriver.

Mer
Visar 1 - 1 av 1 Produkter

2067 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Anna Arlt 2020/07/04
Nöjd!
Nöjd och glad med allt, både prylar och service!
Lennart... 2020/07/03
Kanon
Snabbt och precist. Precis som jag vill ha
Kent Sjölund 2020/07/03
Recention
Bra priser och snabb leverans
Jan-Erik Alloh 2020/07/03
Bra service
När alla produkterna inte fanns hemma ,så ringde dom upp direkt och meddelade! Snabb leverans!
Ulf Andersson 2020/07/03
King
Lite svårt att recensera när jag inte fått grejorna än.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50