Texas & Carolina Rig

BFT har nu börjat lansera deras prylar för Texas och Carolina Rig som är taget från bassfisket i USA.
Just grejen med att använda en glaspärla och en koniskt formad vikt av antingen bly eller tungsten har öppnat en helt ny värld inom aborrfisket här i Sverige. Du kan rigga upp det på flera olika sätt, så som Texas rig (T-Rig) eller Carolina rig (...

BFT har nu börjat lansera deras prylar för Texas och Carolina Rig som är taget från bassfisket i USA.
Just grejen med att använda en glaspärla och en koniskt formad vikt av antingen bly eller tungsten har öppnat en helt ny värld inom aborrfisket här i Sverige. Du kan rigga upp det på flera olika sätt, så som Texas rig (T-Rig) eller Carolina rig (C-Rig) vilket är perfekt för aborren ifall dem står och trycker nere på botten av sjön. Skillnaden mellan en bullet weight i bly och tungsten är att det blir en bättre ljudresonans i just tungsten och skapar ett skarpare klick ljud när vikten slår mot pärlan under den. Rekommenderas starkt!

Det finns många sätt att fiska Texas och Carolina Rig på, du kan småtwitcha, jigga eller släpa riggen längs med botten för att uppnå bästa resultat. Du kan även kasta in bland vass och näckrosor för att lura ut dom stora abborrarna till hugg. Vid många tillfällen väljs vass- och näckrospartierna bort vid ett tradionellt jiggfiske för att det är omständigt att ta bort ogräs från kroken eller den ökade risken att tappa beten. Men med Texas och Carolina Rig och dessa bullet weights så kommer du kunna kasta in i vassen utan bekymmer.

Sedan har du även så kallad Nail sinker som kan användas på en jigg som sitter på en offset-krok, för att skapa en annan gång så kan du placera Nail weighten i nosen på jiggen, mitt på kroppen eller i bakre delen för att den ska få en annorlunda gång när du fiskar hem betet i vattnet. Du kan med andra ord trixa oerhört mycket med Texas och Carolina Rig. Det nyaste inom abborrfisket i Sverige!

Fiska abborre med Texas Rig & Carolina Rig

Texas Rig och Carolina Rig är en metod som härstammar från amerikanskt bassfiske. Metoden fungerar utmärkt för svenskt abborrfiske. Fördelen med denna upptackling är att man får ett vasskyddat bete och att tacklet ger ifrån sig ett attraktivt ljud. Lämplig utrustning är ett jiggspö mellan 7 och 8 fot med kastvikt upp till 25 gr. En tyst och smidig flätlina 0,10-0,13 mm på rullen är en fördel.

Kasta ut tacklet och låt det sjunka till botten. Gör några lockryck så att pärlan och sänket slår mot varandra och skapar ett attraktivt ljud och låt tacklet sjunka till botten igen. Om det är kallt i vattnet kan man göra en längre paus, annars låt bara sänket studsa på botten innan man gör nya lockryck. Hugget kommer oftast när man gör pausen och betet stannar upp och sjunker mot botten. Ibland plockar abborrarna upp betet från botten, speciellt om man fiskar med kräftimitationer och då blir bara hugget som en dragning i linan.

Mer
Visar 1 - 46 av 46 Produkter

2295 kunder har lämnat sina kommentarer om oss.

Vad våra kunder tycker


4.89 / 5
Se alla recensioner Miekofishing.se
Ramunas 2020/09/11
Fiske
Perfect service
Ante 2020/09/11
Kvalité
Otroligt bra utbud, supersnabba leveranser.
Nore Sundqvist 2020/09/11
Sölvkroken
Mycket bra service vid mitt första köp!!!
Viktor 2020/09/11
Bäst i test
Bra grejer till bra pris.
Stefan Sundkvist 2020/09/11
Spinnspö
Snabb leverans och jag fick det jag beställde.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användat av cookies.

Meny

Prisjaktbetyg
7.50